ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри кредитне картице: шта треба да знате

Маневрисање кроз обезбеђење аеродрома је брутално. У најбољем случају, морате да скинете ципеле и прођете кроз детектор метала у ногама у чарапама. Ужурбано стављате лаптоп у ранац и идете даље.

У најгорем случају, већ касните на лет, само да бисте наишли на огромну линију. Коначно прођете, а онда схватите да сте заборавили да испразните флашу воде. Несимпатични агент Управе за безбедност транспорта вас тера да поново прођете кроз цео процес.

Чак и ако путујете само неколико пута годишње, чланство у ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри програмима поузданих путника је обавезно. Ови програми омогућавају члановима да користе убрзане траке на У.С. аеродроми. Са ТСА ПреЦхецк-ом, можете да прођете кроз безбедност без потребе да скидате ципеле, лаптоп, каиш или јакну. У августу 2021, 96% путника ТСА ПреЦхецк чекало је мање од пет минута, према ТСА.

Још бољи је Глобал Ентри, где имате убрзани приступ приликом уласка у У.С. из иностранства. ТСА ПреЦхецк погодности су укључене.

Постоји прилично један разлог због којег бисте могли да прескочите пријаву за било који од ових програма: накнада за пријаву, која је обично 85 УСД за ТСА ПреЦхецк или 100 УСД за Глобал Ентри, оба добра за пет година. Након почетне накнаде за пријаву, ПреЦхецк обнављање кошта само 70 УСД ако се заврши на мрежи.

Али чак ни то није баш неки изговор ових дана. То је зато што ће вам многе кредитне картице надокнадити трошкове пријаве за било који програм. А у неким случајевима, годишња накнада за кредитну картицу је чак нижа од накнаде за пријаву Глобал Ентри. Дакле, уз то, ево неких од најбољих кредитних картица које плаћају вашу ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри таксу за пријаву:

» Сазнајте више: Зашто вам више кредитних картица помаже да убрзате безбедност аеродрома

Кредитне картице које плаћају ТСА ПреЦхецк, Глобал Ентри

Које кредитне картице надокнађују вашу ТСА ПреЦхецк накнаду? Постоје десетине оних који покривају овај трошак као бенефиције за чланове, било давањем кредита на рачун накнаде за пријаву, или омогућавањем члановима да користе наградне поене за плаћање накнаде за пријаву.

Ево неких од најпопуларнијих кредитних картица са ТСА ПреЦхецк погодностима. Многи од њих ће такође покривати Глобал Ентри:

ОПШТЕ ПУТНЕ КАРТИЦЕ

Колико често се кредит обнавља?

Банк оф Америца® Премиум Ревардс® кредитна картица

Сваке 4 године.

Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс

Сваке 4 године.

Цхасе Саппхире Ресерве®

Сваке 4 године.

Цити Престиге® картица (ова понуда тренутно није доступна преко НердВаллет-а)

Сваких 5 година.

Кредитна картица Нави Федерал Цредит Унион® Виса Сигнатуре® Флагсхип Ревардс

Сваке 4 године.

ПенФед Патхфиндер награђује Америцан Екпресс® картицу

Сваких 5 година.

Кредитна картица СунТруст Травел Ревардс

Сваких 5 година.

Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

Сваке 4 године када се користи за Глобал Ентри таксу за пријаву; свака 4.5 година када се користи за ТСА ПреЦхецк накнаду за пријаву. Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

У.С. Банка Алтитуде Ресерве Виса Инфините картица (ова понуда тренутно није доступна преко НердВаллет-а)

Сваке 4 године.

АИРЛИНЕ ЦАРДС

Колико често се кредит обнавља?

Цити® / ААдвантаге® Екецутиве Ворлд Елите Мастерцард®

Сваких 5 година.

Унитед℠ Екплорер картица

Сваке 4 године.

ХОТЕЛ ЦАРДС

Колико често се кредит обнавља?

ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитна картица

Сваке 4 године.

Марриотт Бонвои Бриллиант™ Америцан Екпресс® картица

Сваке 4 године када се користи за Глобал Ентри таксу за пријаву; свака 4.5 година када се користи за ТСА ПреЦхецк накнаду за пријаву. Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

Актуелно од септембра 2021.

Најбоље кредитне картице за ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри

Кредитне картице које нуде ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри обично ће вам надокнадити или ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри накнаде, али не и једно и друго. Вероватно ћете добити надокнаду за оно што се прво наплати.

Пошто Глобал Ентри укључује све предности ТСА ПреЦхецк-а, пријава за Глобал Ентри је генерално боља опклада - посебно ако икада путујете у иностранство.

Ево најбољих кредитних картица за ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри.

Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс (за награде за путовања по паушалној стопи)

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Годишња накнада од 95 долара. Сваке четири године, картица нуди кредит на изводу до 100 УСД за покривање накнаде за Глобал Ентри или ТСА ПреЦхецк која се наплаћује са рачуна.

Предности кредитне картице Цапитал Оне Вентуре Ревардс:

 • Једноставне награде: Нема потребе да се питате да ли се тај кафић рачуна као ресторан или се ваша локална продавница рачуна као супермаркет, као што је изазов са многим кредитним картицама које нуде награде за бонус категорије. Са овом картицом ћете зарадити 2 миље по долару потрошеном на већину куповина.

 • Флексибилно коришћење: Цапитал Оне миље вреде 1 цент по комаду када се искористе за кредит за куповину путовања.

 • Прилика за исплате високе вредности: миље се могу пренети на одређене програме лојалности.

 • Значајан бонус за регистрацију: Уживајте у једнократном бонусу од 60.000 миља када потрошите 3.000 долара на куповине у року од 3 месеца од отварања налога.

 • Нема провизија за иностране трансакције.

Недостаци кредитне картице Цапитал Оне Вентуре Ревардс:

 • Годишња накнада: Иако је релативно ниска (и може се надокнадити вашом таксом за пријаву за ТСА ПреЦхецк), годишња накнада од 95 долара и даље боли.

 • Неколико луксузних погодности: И упркос тој годишњој накнади, ова картица нема много погодности за њу. Надоградите на још мало бољу путну карту ако тражите погодности попут бесплатне чекиране торбе, коју нуде неке опште путне карте.

» Сазнајте више: Наш комплетан преглед кредитне картице за награђивање Цапитал Оне Вентуре

Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а (за премиум погодности)

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Годишња накнада од 695 долара. Долази са кредитом од 100 УСД за пријаву за Глобал Ентри (обнавља се сваке четири године) или 85 УСД за ТСА ПреЦхецк таксу за пријаву (обнавља се свака 4.5 година) када се накнаде терете са картице. Примењују се услови.

Предности Платинум Цард® компаније Америцан Екпресс:

 • Луксузне погодности вам омогућавају да путујете са стилом: неке од луксузних погодности су једноставно новац назад у џепу, као што је кредит од 200 УСД авио компаније за случајне трошкове као што су чекиране торбе и куповине током лета за једну квалификовану авио-компанију коју изаберете, као и месечну вожњу Убером кредити. Остале погодности су мање опипљиве, попут елитног статуса у одређеним хотелским програмима. И међу најбољим предностима: приступ неколико аеродромских салона укључујући салоне Центурион и Приорити Пасс. Упис је обавезан. Примењују се услови.

 • Потенцијал за исплате високе вредности: Поени се могу пренети на одређене програме лојалности.

 • Примамљива понуда добродошлице: Зарадите 100.000 Мемберсхип Ревардс® поена након што потрошите 6.000 УСД на куповине на картици у првих 6 месеци чланства на картици. Услови се примењују.

Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

Недостаци Платинум Цард® компаније Америцан Екпресс:

 • Та годишња накнада боли: 695 долара је велика сума за све одједном, посебно ако не путујете редовно кроз аеродроме са салонима или боравите у хотелима који признају ваш елитни статус.

 • Није одлично за свакодневну потрошњу: с обзиром на високу годишњу накнаду, текуће награде би могле бити богатије. Нуди 5 поена за чланство за сваки долар потрошен на летове резервисане директно код авио-компанија или Америцан Екпресс Травел-а, 5 поена за 1 долар потрошен на припејд хотеле резервисане преко Америцан Екпресс Травел-а и 1 поен за 1 долар потрошен на већину других куповина. Примењују се услови.

 • Можда не ради за међународна путовања: на срећу, ова картица не наплаћује накнаде за иностране трансакције. Међутим, можда и даље не желите да га доносите у иностранство, јер АмЕк није прихваћен као широко распрострањен изван У.С. као Виса и Мастерцард.

» Сазнајте више: Америцан Екпресс Платинум рецензија: Луксуз није јефтин

Унитед℠ Екплорер картица (ако летите Унитед)

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Годишња накнада од 0 УСД за увод за прву годину, затим 95 УСД. Сваке четири године, картица нуди кредит на изводу до 100 УСД за покривање накнаде за Глобал Ентри или ТСА ПреЦхецк која се наплаћује са рачуна.

Предности Унитед℠ Екплорер картице:

 • Добре награде осим само са Јунајтедом: Нарочито у поређењу са другим наградама, стопа зараде на овој је солидна. Добићете 2 миље за 1 долар потрошен у ресторанима, за боравак у хотелима и куповине у Унитеду и 1 миљу по долару потрошеном на све друге куповине. Према проценама НердВаллет-а, миље вреде у просеку 1 цент по комаду када се искористе за летове на Унитед-у.

 • Добар бонус за регистрацију: Зарадите 40.000 бонус миља након што потрошите 2.000 УСД на куповине у прва 3 месеца када је ваш налог отворен.

 • Бесплатне чекиране торбе: Ако често летите, сама ова погодност може бити веома уносна. Сваки пут када летите Унитед-ом, ви и један пратилац добијате бесплатно прву чекирану торбу, што представља уштеду до 140 долара по повратном путовању.

Недостаци Унитед℠ Екплорер картице:

 • На крају ћете дуговати годишњу накнаду ако задржите картицу. Годишња накнада од 0 УСД за увод за прву годину, затим 95 УСД.

 • Посвећени сте Јунајтеду и његовим партнерима: Ограничавате где можете да летите, јер Јунајтед миље једноставно нису толико разноврсне као оне које бисте могли да зарадите на општој путној карти.

» Сазнајте више: Предности кредитних картица Унитед Аирлинес-а

ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитна картица (ако тражите хотелску кредитну картицу)

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Годишња накнада од 0 УСД за увод за прву годину, затим 89 УСД. Сваке четири године, картица нуди кредит на изводу до 100 УСД за покривање накнаде за Глобал Ентри или ТСА ПреЦхецк која се наплаћује са рачуна.

Предности ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитне картице:

 • Пристојне сталне награде: Зарадите до 25 поена за сваки потрошен долар када боравите у ИХГ хотелу; 2 поена за сваки долар потрошен на куповину на бензинским пумпама, продавницама и ресторанима; и 1 поен за сваки долар потрошен на све друге куповине.

 • Одличан бонус за регистрацију: Зарадите 150.000 бонус поена након што потрошите 3.000 долара на куповине у прва три месеца од отварања налога.

 • Бесплатна хотелска соба поводом годишњице сваке године: Ако накнада за пријаву ТСА ПреЦхецк-а није била довољна да надмаши годишњу накнаду за картицу, онда би ово свакако требало да уради. Добићете наградно ноћење након сваке године годишњице налога за коришћење у ИХГ хотелима који учествују са тренутним нивоом откупа поена од 40.000 поена или мање. Али с обзиром на то да би већина тих соба иначе коштала најмање 100 долара (а многе могу коштати стотине долара), то је договор под претпоставком да останете у ИХГ хотелу само једну ноћ годишње.

Недостаци ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитне картице:

 • Постоји годишња накнада: Постоји годишња накнада од 0 УСД за увод за прву годину, затим 89 УСД. Погодности често лако превазилазе годишњу накнаду. Али ипак, то је новац унапред из вашег џепа.

 • Посвећени сте ИХГ-у: Ограничавате где можете да останете, јер ИХГ бодови једноставно нису толико разноврсни као они које можете да зарадите на општој путној карти.

» Сазнајте више: НердВаллет-ов комплетан ИХГ Ревардс Цлуб Премиер преглед

Како се пријавити

За ТСА ПреЦхецк

Добијање кредитне картице која надокнађује вашу накнаду за пријаву је лак први корак. Када добијете картицу, пошаљите онлајн пријаву за ТСА ПреЦхецк. Затим ћете бити упућени да закажете лични састанак у ТСА уписном центру, где ћете провести око 10 минута на проверу прошлости и узимање отисака прстију. Одлуку о вашој пријави можете очекивати у року од 3-5 дана, иако за неке апликације може потрајати и до 60 дана.

Након одобрења, добићете број „познатог путника“ који ћете морати да унесете када резервишете лет. Коришћење вашег броја “познатог путника” вероватно ће вам донети жељени ТСА ПреЦхецк лого на вашој бординг карти. И уз то, можете ући у убрзану линију ТСА ПреЦхецк.

Имајте на уму да ТСА користи непредвидиве безбедносне мере и да имате ТСА ПреЦхецк одобрење није гаранција да можете да приступите линији ПреЦхецк.

„Сви путници ће бити прегледани, а ниједном појединцу није загарантован убрзани преглед“, наводи се у саопштењу ТСА.

За глобални улазак

Глобал Ентри укључује погодности ТСА ПреЦхецк-а — плус нешто више. Добијате убрзану царинску линију по слетању у САД.С. У већини случајева, једноставно ћете скенирати пасош или У.С. Картица сталног боравка на киоску Глобал Ентри, попуните образац царинске декларације, скенирајте отиске прстију и крените даље.

Да бисте започели, пријавите се за Глобал Ентри онлајн; вероватно ћете добити условно одобрење. Након тога, мораћете да закажете интервју у Глобал Ентри Енроллмент Центру (обично се налази у У.С. међународни аеродром, иако су доступни и неки виртуелни термини).

Може бити тешко пронаћи доступне састанке, па будите флексибилни са својим распоредом - и често проверавајте ако нема расположивих.

Шта још треба да знате

Како функционише плаћање?

Морате да платите таксу за пријаву са својом квалификованом кредитном картицом ако желите да се трошкови покрију као погодности за чланове. Наплата ваше картице ће вам касније бити надокнађена у облику кредита на изводу.

Ако користите неки други начин плаћања осим ваше квалификоване кредитне картице, неће вам бити надокнађена накнада.

Колико често добијате кредит?

Након одобрења, чланство у овим програмима поузданих путника траје пет година, а затим се мора обновити (за још једну накнаду). Учесталост којом ће вам кредитне картице надокнадити накнаде варира од картице до картице. Срећом, многе од ових кредитних картица нуде погодности сваке четири године, дајући вам довољно времена за обнављање пре него што ваше чланство истекне. Друге картице надокнаду надокнађују само сваких пет година. Обратите посебну пажњу на то како је датум истека вашег чланства у складу са погодностима ваше картице. У неким случајевима, можда ћете морати да одложите обнову или да користите другу кредитну картицу са овим погодностима да бисте избегли плаћање накнаде.

Чак и ако платите накнаду, одобрење није гаранција

Коришћење погодности на вашој кредитној картици када се пријавите за овај статус значи да ће вам трошкови накнаде за пријаву бити враћени на каснијој изјави. Али то не гарантује да ћете бити одобрени за ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри. Као што је случај са свима који се пријављују за ове убрзане програме безбедносне провере, могли бисте да уплатите новац за своју пријаву, само да бисте били одбијени.

Ако желите ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри кредитну картицу

Пријављивање за ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри није најлакши процес - и може бити скуп. Да бисте избегли накнаду, прво ћете морати да се пријавите за кредитну картицу која нуди кредит на изводу. Одатле ћете моћи да се пријавите на владине убрзане програме безбедносне провере бесплатно.

Иако цео процес свакако може бити болан, бићете захвални када видите ту огромну стандардну безбедносну линију и схватите да можете да је заобиђете захваљујући раду који сте обавили унапред.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here