ТСА ПреЦхецк вс. Глобални улазак: који је прави за вас?

Федерални програми за поуздане путнике као што су ТСА ПреЦхецк и Глобал Ентри омогућавају вам да прођете кроз посебне сигурносне траке на аеродрому — што обично значи бржи и мање наметљив преглед.

Подношење захтева за било коју опцију захтева време, труд и трошкове, али неке кредитне картице или програми за честе лете ће покрити трошкове. Чак и ако летите само повремено, апликација би могла бити вредна тога.

» Сазнајте више: Кредитне картице са ТСА ПреЦхецк или Глобал Ентри кредитима

Ево нашег водича за оба програма који ће вам помоћи да изаберете прави убрзани безбедносни програм за вас.

Погледајте најбоље путне карте за 2021. Листа најбољих награда је пала. Ево ваше пречице до најбољих програма награђивања путовања у 2021. и још много тога. Проверите листу

Разлика између ТСА ПреЦхецк-а и Глобал Ентри-а

Глобал Ентри и ТСА ПреЦхецк се разликују на неколико кључних начина:

 • ТСА ПреЦхецк убрзава безбедносне провере за летове који полазе из САД.С. аеродроми. Као што име говори, њиме управљају У.С. Управа за безбедност саобраћаја. Петогодишње чланство кошта 85 долара.

 • Глобал Ентри пружа предности ТСА ПреЦхецк-а плус бржи У.С. царински преглед за међународне путнике који стижу у У.С. аеродроми. Њиме управља друга агенција, У.С. Царина и гранична заштита. Петогодишње чланство кошта 100 долара. Иако је свеобухватнији, програм има строже захтеве и укључује пасош и интервју.

Који програм је прави за вас? Одлука се своди на погодност на аеродрому наспрам гњаваже и трошкова пријаве. Размислите о Глобал Ентри ако планирате да често путујете у иностранство и живите у близини центра за потребан интервју (више о томе касније). Ако не живите у близини Глобал Ентри центра, немате пасош и ретко путујете у иностранство, ТСА ПреЦхецк је боља опција.

Ево детаљнијег погледа на програме и неколико савета који ће вам помоћи да одаберете између њих.

Штреберски савет: Због резервне копије у обради Глобал Ентри апликација, грејс период обнове је повећан са шест на 24 месеца за свакога ко се пријави за обнову пре него што им истекне тренутно чланство. Путници који стижу у У.С. током овог грејс периода не морате да показујете никакве посебне документе да бисте користили Глобал Ентри.

» Сазнајте више: Путници Глобал Ентри сада имају грејс период од 24 месеца

Како ТСА ПреЦхецк функционише

Када се пријавите за ТСА ПреЦхецк, мораћете да прођете проверу прошлости која потврђује да сте путник са ниским ризиком. Када будете одобрени, влада ће вам издати „број познатих путника“ или КТН, који ћете морати да укључите када правите резервације у авиону. Ако га додате на налог честог летача, аутоматски ће се применити на све ваше резервације код те авио компаније у будућности.

Када користите КТН, врло је вероватно - али није гарантовано - да добијете ПреЦхецк статус за своје летове. Видећете индикатор ПреЦхецк на вашој бординг пропусници, било папирној или електронској. Подобност је такође уграђена у бар код пропуснице за укрцавање.

ПреЦхецк статус вам даје приступ сигурносним тракама са лакшим екраном: можете да оставите каиш и ципеле, ваш лаптоп може да остане у кућишту и не морате да вадите течности и гелове из ручне пртљаге. Већину времена то значи бржу линију. Од септембра 2021., 96% ПреЦхецк путника чекало је мање од пет минута у реду, према ТСА.

» Сазнајте више: ТСА ограничења ручне пртљаге која треба да знате

Тип за штреберке: ТСА препоручује путницима који лете три пута годишње или више да се пријаве за програм који им омогућава приступ убрзаним тракама.

Програми који нуде ПреЦхецк статус

ТСА прецхецк: $85

Пријава кошта 85 долара, а чланство траје пет година. Неке кредитне картице и елитни програми за честе путнике надокнађују вам накнаду за пријаву. Након почетне накнаде за пријаву, ПреЦхецк обнављање кошта само 70 УСД ако се заврши на мрежи. Неке путне кредитне картице ће такође помоћи да се надокнади овај трошак. Овај програм има једну предност: приступ ТСА ПреЦхецк тракама. Те траке су доступне на преко 200 аеродрома и преко 80 авио-компанија.

» Сазнајте више: Како додати ТСА ПреЦхецк на своју авионску карту

Глобални улаз: 100 УСД (укључује ТСА прецхецк)

Пријава кошта 100 долара, а чланство траје пет година. Неке кредитне картице и елитни програми за честе путнике надокнађују вам накнаду за пријаву. Овај програм означава број познатог путника као ПАССИД, али се број користи на исти начин.

Глобал Ентри укључује ТСА ПреЦхецк и његове предности, али вам такође даје убрзани У.С. царински преглед када путујете у иностранство. По повратку у У.С., можете користити аеродромски киоск који би требао бити далеко бржи од традиционалних линија за царинску инспекцију.

Глобал Ентри такође укључује убрзану обраду на копненим границама са Мексиком и Канадом.

ТСА нуди најчешћа питања за оба програма.

Хасле вс. Предности

За честе путнике, Глобал Ентри је вероватно пожељнији јер нуди додатне погодности када напуштају У.С. Чак и ако сами плаћате таксу за пријаву, додатне погодности Глобал Ентри коштају само 15 УСД додатно, или 3 УСД годишње.

Поред тога, не морате да будете У.С. грађанин да добије Глобал Ентри. У.С. законити стални становници, мексички држављани и држављани Аргентине, Индије, Колумбије, Уједињеног Краљевства, Немачке, Панаме, Сингапура, Јужне Кореје, Швајцарске и Тајвана имају право на чланство.

Мана? Пријављивање за Глобал Ентри представља већу гњаважу од ТСА ПреЦхецк-а. Ево зашто:

 • Пасош: Морате већ имати важећи пасош да бисте се пријавили за Глобал Ентри. Добијање пасоша долази са сопственим трошковима и папирологијом. Сазнајте више о специфичним захтевима за Глобал Ентри.

 • Интервју: Оба програма захтевају да посетите центар за упис ради узимања отисака прстију и провере личне карте. Али Глобал Ентри такође захтева интервју, а доступност може бити недељама.

 • Локације за упис: Има мање места за пријаву за Глобал Ентри — углавном на главним аеродромима, У.С. Царинске и граничне службе и неки одређени центри за упис. Насупрот томе, ТСА ПреЦхецк има далеко више локација за упис - преко 380 од септембра 2021. Можете ући током радног времена или заказати састанак.

Важна разматрања за оба програма

Приватност

За било који програм за поуздане путнике, потенцијални недостатак је давање информација о себи влади, укључујући отиске прстију и фотографију. Одустајање од тих личних података је индивидуална одлука.

Деца

Деца узраста од 12 година и млађа могу да прате одраслу особу са ТСА ПреЦхецк-ом или Глобал Ентри-ом кроз брже безбедносне линије аеродрома без сопственог одобрења ПреЦхецк-а. Међутим, Глобал Ентри не дозвољава деци да прођу кроз убрзани царински преглед без сопственог уписа у програм.

Неповратне накнаде

Накнаде за пријаву за оба програма су неповратне, чак и ако је ваша пријава одбијена.

Путовање са другима

Практично разматрање са бржим безбедносним и царинским тракама су ваши сапутници. Ако немају исти статус, можда ћете се наћи да чекате неко време на другој страни области безбедносног прегледа за своју породицу или пријатеље.

Како се пријавити

Ако одлучите да је ПреЦхецк или Глобал Ентри прави за вас, ево формулара на мрежи за почетак:

 • Пријавите се за ПреЦхецк.

 • Пријавите се за Глобал Ентри.

Ове веб локације за пријаву воде вас кроз процес, помажу вам да пронађете центар за упис и наводе документе које треба да донесете.

Тип за штребер: Да ли имате предстојеће путовање или дуго задржавање на аеродрому који нуди Глобал Ентри интервјуе? То би могло бити идеално време за заказивање интервјуа без посебног одласка у удаљени центар за упис. Или на многим аеродромима можете користити Упис по доласку када се враћате у Сједињене Америчке Државе.С. са међународног путовања да заврши интервју без заказивања.

Кредитне картице које рефундирају накнаде за пријаву

Неке кредитне и наплатне картице надокнађују накнаду за пријаву за програме поузданих путника када је наплатите са картице, смањујући годишњу накнаду за картицу. Ево узорка картица које нуде кредит на изводу за накнаде за пријаву:

 • Цхасе Саппхире Ресерве®. Годишња накнада: $550.

 • Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс. Годишња накнада: 95 долара.

Поред тога, неке кредитне картице и програми лојалности путовања ће вам омогућити да користите путне кредите или наградне поене за плаћање накнаде за пријаву. Америцан Екпресс има сопствену листу картица које вам могу помоћи да платите програме за поуздане путнике.

» Сазнајте више: НердВаллет најбоље путне кредитне картице

Остали сигурносни програми за путнике

НЕКСУС

За 50 долара, или упола мање цене за Глобал Ентри, добићете еквивалент привилегија Глобал Ентри за улазак у Канаду. Лоше вести: Потребан је разговор, који се мора обавити на граничном прелазу. Стога има смисла пријавити се само ако живите у близини канадске границе или ћете путовати кроз њу и можете ускладити интервју са својим плановима путовања. Чланство у НЕКСУС-у траје пет година, а чланство за децу млађу од 18 година је бесплатно.

СЕНТРИ

Овај програм преласка границе са Мексиком нуди сличне погодности као НЕКСУС, али кошта 122 долара.25 за пет година. Центри за упис су само на У.С. јужна граница.

Јасно

Цлеар је програм претходног прегледа који спроводи приватна компанија. Користи биометрију, као што су отисци прстију и скенирање шаренице, да потврди ваш идентитет на киоску. И даље морате да прођете кроз физичке безбедносне провере на аеродромима који учествују, али можете заобићи проверу идентификације и доћи право до покретне траке и безбедносних скенера.

Од октобра 2021. Цлеар је доступан на више од 50 аеродрома, стадиона и других места широм земље. Међутим, ако желите Цлеарове безбедносне погодности на аеродрому, потребно је да завршите процес регистрације на локацији аеродрома.

Цлеар вас не квалификује за лагани ТСА ПреЦхецк скрининг. Међутим, можете користити Цлеар и ПреЦхецк заједно. Цлеар вам такође омогућава да пресечете безбедносну линију на неколико стадиона, као што су паркови Мајор лиге бејзбол.

» Сазнајте више: ТСА ПреЦхецк вс. Јасно: Што је боље?

Ова опција је знатно скупља и износи 179 долара годишње. (Запамтите, накнаде за владине програме покривају пет година.) Делта Аир Линес и Унитед Аирлинес имају финансијске уделе у Цлеар и нуде бесплатно и снижено чланство особама које често лете. Америцан Екпресс® Греен Цард нуди до 100 УСД годишње кредита на изводу када користите картицу да платите своју Цлеар чланарину. Примењују се услови.

» Сазнајте више: чланови Унитед МилеагеПлус-а могу добити попуст на Цлеар чланство

За војна лица

ТСА ПреЦхецк статус је доступан бесплатно за У.С. припадници оружаних снага, укључујући оне који служе у обалској стражи, резервама и националној гарди.

Често постављана питања Да ли је ТСА ПреЦхецк укључен у Глобал Ентри?

Да, Глобал Ентри укључује ТСА ПреЦхецк поред убрзавања вашег поновног уласка у САД.С. са међународних дестинација. Глобал Ентри такође нуди бржу обраду приликом преласка мексичке и канадске границе.

Како да се пријавим за Глобал Ентри?

Посетите У.С. Веб сајт Царине и Граничне заштите да бисте покренули апликацију. Након што будете условно одобрени, мораћете да закажете лични интервју да бисте завршили упис.

Да ли је ТСА ПреЦхецк вредан тога?

Ако углавном путујете у земљи и желите приступ убрзаном безбедносном прегледу, ТСА ПреЦхецк може имати смисла за вас. Ако путујете у иностранство и желите приступ бржем царинском прегледу по поновном уласку у САД.С., размислите о Глобал Ентри, који укључује ТСА ПреЦхецк, уместо тога.

Како могу добити Глобал Ентри бесплатно?

Постоји много путних кредитних картица које нуде надокнаду накнаде за пријаву на Глобал Ентри као погодност за чланове картице. Ако платите таксу за пријаву са овим картицама, добићете кредит назад за износ (100 УСД).

Како могу бесплатно добити ТСА ПреЦхецк?

Баш као и за Глобал Ентри, многе путне кредитне картице нуде надокнаду накнаде за ТСА ПреЦхецк пријаву као погодност за чланове картице. Иако ћете можда имати среће и насумично ће вам бити дозвољено да користите ТСА ПреЦхецк линију, поузданија опција је плаћање ваше апликације једном од ових картица и коришћење кредита.

Све информације о Америцан Екпресс® зеленој картици независно је прикупио НердВаллет. Америцан Екпресс® Греен Цард више није доступна преко НердВаллет-а.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here