Претворите свој карантински неред у новац

Мој предњи трем је био испуњен кутијама које су садржавале разне ствари: намештај (требало ми је да га преуредим), папирне пешкире (требало ми је да набавим залихе), рукотворине (требале су ми активности), друштвене игре (више активности) и трака за трчање (требало ми је вежба).

Али ако будем искрен, купио сам мало превише.

Осврните се око себе. Да су ваше навике у карантину макар и мало попут мојих, могли бисте тај неред претворити у новац. Ево како.

Превише ствари? Продај

Можда сте купили више него што сте на крају искористили, као што су друштвене игре или видео игре. Или сте можда купили нове производе да бисте заменили старе предмете и остали сте са фиоком одбачене технологије.

У сваком случају, имате више него што вам треба. И постоји много места за продају својих ствари на мрежи.

Челси Липфорд Волф, ководитељка ТВ емисије „Данашњи власник куће“ и водитељка веб серије „Пријава у Челзи“, каже да је зарадила преко 1.000 долара продајом ствари на мрежи током последњих шест месеци 2020. преко Фацебоок Маркетплаце-а, продајног места за куповину и продају на локалном нивоу.

Можеш и ти. Потражите на мрежи ово или друго тржиште које одговара вашим потребама. На пример, Фацебоок Маркетплаце се бави локалним трансакцијама, док се други сајтови фокусирају на категорије производа као што су технологија или одећа. Прочитајте упутства да видите како сајт ради и проверите да ли постоје рецензије купаца или акредитација Бироа за боље пословање пре него што се обавежете. Направите налог, а затим на посао.

Можете продати скоро све на мрежи — технологију, намештај, одећу, видео игрице и играчке, да споменемо само неке.

Ево Вукових кључева за продају ствари:

  • Презентација. „Желите да предмет који продајете буде централна тачка ваше фотографије“, каже Волф. Прво га очистите, а затим снимите ласкаве фотографије на природној сунчевој светлости, најбоље близу прозора. Добијте више углова.

  • Цена. Размислите колико би неко могао да плати за предмет, а затим га мало ниже да бисте га померили. Такође можете да проверите листе које су објавили други корисници да бисте одредили стопу која се креће.

  • Посебности. Наведите све у опису, укључујући бренд и све несавршености. Детаљнији попис значи мање повратних информација са потенцијалним купцима. Како се каже, „Време је новац“, каже Волф.

Превише посла? Цонсигн

У зависности од тога који сајт користите, мораћете да пишете листе, спакујете своје артикле и шаљете их директно купцу или на платформу коју сте користили за продају. У неким случајевима, можете доставити лично.

Да бисте уштедели време и труд, однесите своје ствари у локалну продавницу пошиљки. Вероватно ћете зарадити мање, али продавница ради продају уместо вас. Очекујте да ћете добити половину продајне цене, каже Волф.

Друге опције? Поклоните ствари породици и пријатељима. Донирајте локалној добротворној организацији. И баците предмете од којих нема апсолутно никакве користи.

Превише искушења? Смањи

Једном када продате и донирате оно што можете, борите се против жеље да поново купујете импулсивно. Одржавање тренутних навика могло би да вас врати тамо одакле сте почели. Један од начина да се то избегне? Прво уштедите и купите касније.

Овај приступ је сушта супротност од стављања нечега на кредитну картицу и отплате након тога, каже Пам Хорацк, сертификовани финансијски планер и власница Патхфиндер Планнинг ЛЛЦ, са седиштем у Лаке Вилие, Јужна Каролина.

Уштедите новац и сачекајте да наручите док не будете могли да је приуштите у потпуности. Хорацк каже да њена породица има одређени налог за одећу. Када некоме треба нови пар ципела, новац долази од онога што је издвојио.

Исто можете учинити и са рачуном опште потрошње. „Ако немате новац на том рачуну, онда га не можете купити“, каже Хорак. „То треба да буде твоје правило.”

Постоје и начини да останете заузети без трошења много новца, ако га уопште има. Ево неких Хорацк-ових идеја: Преуредите своју кућу тако што ћете се померати по свом намештају. Проведите време на отвореном. Завршите пројекте око куће. Мање ћете трошити и акумулирати мање ствари.

Прескупо? Купи половно

Али не можете потпуно престати да купујете. За ствари које су вам апсолутно потребне, размислите о куповини на истим веб локацијама које сте користили да бисте зарадили додатни новац.

Када наведете производе, нећете их продати за онолико колико сте првобитно платили за њих. То значи да можете купити и ствари са значајним попустом.

Потрошачи су куповали и продавали коришћене током пандемије, каже Сара Беане, специјалиста за односе са медијима на технолошком тржишту Сваппа. „Сви су некако спутани током овог времена без преседана“, каже Беане.

На пример, сајт је забележио навалу лаптопова око сезоне повратка у школу.

Претражите коришћена тржишта према моделу и стању артикла. Наћи ћете много цена које одговарају вашем буџету.

Али пре него што притиснете дугме „купи“, мало се организујте, каже Волф.

„Ако имате толико ствари да не можете да видите шта имате, онда ћете купити више него што вам треба.”

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here