Врсте штедних рачуна: где да одложите свој новац

Банке обично имају три врсте штедних рачуна:

  • Редовни штедни рачун: зарађује камату и нуди брз приступ средствима.

  • Рачун тржишта новца: зарађује камату и може да пружи привилегије писања чекова и приступ банкомату.

  • Потврда о депозиту или ЦД: обично има највећу каматну стопу међу штедним рачунима, али најограниченији приступ средствима.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Редовни штедни рачуни

Зарадите камату, омогућите брз приступ средствима

Стопе и минимални салдо: Традиционалне банке имају стопе штедње ниже од 0.01% годишњег процентуалног приноса. На том АПИ-у, рачун са 10.000 долара би зарадио 1 долар камате за годину дана. Традиционални штедни рачуни такође обично имају месечне накнаде од 5 долара или више ако не испуњавате одређене услове, као што је одржавање минималног дневног стања.

Међутим, друге банке, посебно онлајн банке, имају штедне рачуне са високим приносом који нуде око 0.50% АПИ без минималног стања и без месечних накнада. Интернет банке нуде федерално осигуране рачуне, баш као што то раде њихове стандардне колеге.

Приступ налогу: обично можете да приступите свом новцу у било ком тренутку. Одређена повлачења и трансфери, укључујући онлајн трансакције, могу бити ограничена на шест пута месечно. Подизање на банкоматима и лични захтеви у филијали генерално не подлежу овим ограничењима.

Шта да знате: Ако вам је потребно да приступите свом новцу за свакодневну потрошњу више него што вам је потребно да бисте максимизирали АПИ зараду, размислите о отварању текућег рачуна.

» Погледајте најновије рачуне са високим приносом: Тренутно најбоље стопе штедње.

Рачуни тржишта новца

Већи захтеви за баланс, неке привилегије писања чекова

Стопе и минимални салдо: Рачуни тржишта новца имају тенденцију да плаћају сличне стопе као и штедне рачуне, али обично захтевају салдо од 1.000 долара или више да би се избегле месечне накнаде. Најбољи рачуни на тржишту новца, међутим, имају ниске минимуме и немају месечне накнаде.

Приступ рачуну: Рачуни на тржишту новца обично имају исте опције повлачења као и штедни рачуни, али неки такође долазе са дебитном картицом или чековном књижицом. Међутим, банка може да примени ограничење од шест месеци повлачења за штедне рачуне, тако да би куповине и даље биле ограничене.

Шта треба да знате: Као и друга средства штедње, рачуни на тржишту новца су федерално осигурани како би заштитили ваш новац. Они се разликују од производа сличног звука који су улагања.

Потврда о положеном депозиту

Високе камате, ограничен приступ средствима

Стопе и минимално стање: ЦД-ови обично плаћају највише камате од три врсте штедних рачуна. Обично им је потребно око 1.000 долара за отварање, али постоје ЦД-ови без минималног захтева за почетни баланс. ЦД-ови углавном не наплаћују месечну накнаду.

Приступ налогу: нема. Са типичним ЦД-ом, слажете се да нећете повлачити новац одређено време, што се назива термин. Ако извадите новац пре тога, вероватно ћете платити накнаду за превремено подизање.

Шта треба знати: Термини ЦД-а се обично крећу од шест месеци до пет година. Што је рок дужи, то је камата боља. Наћи ћете неке од најконкурентнијих цена ЦД-а у онлајн банкама.

» Да бисте упоредили цене ЦД-а, погледајте наше најбоље цене ЦД-а за овај месец.

Слично штедним рачунима

Неки небанковни рачуни могу вам помоћи да уштедите новац.

Рачуни за управљање готовином

Веза до добављача инвестиција, а не банковног рачуна

Стопе и минимални салдо: Рачуни за управљање готовином, или ЦМА, обично имају каматне стопе које су упоредиве или нешто ниже од основних штедних рачуна. ЦМА обично немају минимални баланс.

Приступ налогу: Депоновање и подизање готовине је изазов за неке ЦМА, али електронски трансфер између ЦМА и спољних банковних рачуна је обично лак.

Шта треба да знате: ЦМА-ови имају сличне карактеристике као и текући и штедни рачуни, али они заправо нису банковни рачуни. ЦМА нуде небанкарски пружаоци финансијских услуга — попут роботских саветника и инвестиционих фирми — који пребацују средства клијената на банковне рачуне партнера како би обезбедили покриће ФДИЦ-а иза кулиса. Ако имате инвестициони рачун код истог провајдера, обично га можете повезати са својим ЦМА за брзе трансфере новца.

» Погледајте друге рачуне са високим каматама.

Дугорочни рачуни

Ако желите да уштедите за дугорочне циљеве, као што су пензионисање или фондови за колеџ ваше деце, размислите о Ротх ИРА, 529 плановима и другим возилима. Они могу бити важан део ваше стратегије штедње.

» Прочитајте више о томе како инвестирати за краткорочне и дугорочне циљеве.

Следеће: Најбољи штедни рачуни Спремни за надоградњу ваше штедње? Ови високоприносни рачуни ће вам помоћи да брже повећате свој новац. Покажи ми

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here