Врсте студентских кредита: који је најбољи за вас?

Сазнајте више о приватним студентским кредитима

  • Пронађите студентски зајам: Упоредите приватне студентске кредите, врсте и стопе

  • За и против: Како се разликују савезни и приватни студентски кредити

  • Како се пријавити: Питате се где да се прво пријавите за студентске кредите?

Постоје три врсте студентских зајмова: савезни зајмови, приватни зајмови и зајмови за рефинансирање након што напустите школу.

Федералне зајмове даје влада, док банке, кредитне уније и државе дају приватне зајмове и рефинансирају зајмове. Федерални зајмови су генерално флексибилнији. Конкретни зајам који је најбољи за вас зависи од фактора као што су ваше финансијске потребе, година у школи и да ли имате кредитну историју.

Да бисте добили савезне зајмове, попуните бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, познату као ФАФСА. Можете се пријавити за приватне кредите или кредите за рефинансирање директно код банке или финансијске институције од које желите да позајмите.

Прави зајам је кључан за преузимање не више дугова за студентски зајам него што је потребно. Ево водича за ваше опције кредита за студенте и како оне функционишу.

» УПОРЕДИТЕ: Приватни студентски кредити

Врсте савезних студентских кредита

Савезна влада обезбеђује ове зајмове, а Конгрес сваке године утврђује каматне стопе. Долазе са корисним заштитом као што је могућност да се уплате повежу са приходима када дипломирате или добијете опроштене зајмове ако радите у области јавних служби.

» ВИШЕ: Како добити студентски кредит

За већину савезних зајмова није потребан супотписник или добар кредит; скоро сваки ученик са средњом школом има право да их добије. Попуните бесплатну пријаву за савезну студентску помоћ, познату као ФАФСА, да

применити.

» ВИШЕ: Колико можете да добијете од студентских кредита?

Директни субвенционисани кредити

Постоје две врсте федералних директних зајмова: субвенционисани и несубвенционисани. Студенти са финансијским потребама могу добити субвенционисану верзију. Влада плаћа камату на ове зајмове док сте у школи, у вашем грејс периоду или паузирању плаћања путем одлагања. Ваш колеџ ће вам рећи да ли испуњавате услове и колико можете да позајмите.

» ВИШЕ: Објашњено ограничење субвенционисаног кредита од 150%

Директни несубвенционисани кредити

Не морате да покажете финансијску потребу да добијете несубвенционисане кредите, а они су опција и за студенте и за постдипломце. Ви сте одговорни за плаћање камате у сваком тренутку.

» ВИШЕ: Шта позајмити: Субвенционисано вс. несубвенционисани студентски кредити

Перкинс кредити

До септембра 2017. ови су били доступни студентима и дипломцима са посебно великим финансијским потребама. Ученици су позајмљивали новац од своје школе и враћали га. Влада не даје нове Перкинсове кредите за школску 2019-20. Али они са неотплаћеним Перкинс кредитима који раде у јавним службама могу имати право на опрост Перкинс кредита.

ПЛУС кредити

Федерални директни ПЛУС кредити доступни су и студентима и родитељима. Имају веће каматне стопе и накнаде за издавање од других савезних зајмова и захтевају проверу кредитне способности. Зајмопримцима са „лошом кредитном историјом“ ће бити теже да се квалификују, али се могу пријавити са жирантом, такође познатим као супотписник.

» ВИШЕ: Упоредите кредите за дипломиране студенте

Врсте приватних студентских кредита

Банке и друге финансијске институције дају приватне кредите студентима. Када се пријавите за приватне зајмове, зајмодавац ће желети да види доказ да можете да га отплатите, обично у облику доброг кредитног резултата. Ко-потписник вам може помоћи да се квалификујете; та особа ће бити одговорна за кредит ако не можете да га вратите.

» ВИШЕ: Најбољи приватни студентски кредити

Приватни кредити су доступни за одређене околности ако су вам потребни.

Позајмице за правосудни испит

Ови кредити покривају трошкове који традиционални студентски кредити неће – као што су припремни часови, трошкови живота и накнаде за пријаву испита – док студенти права или дипломци уче за правосудни испит. Рокови кредита се крећу од једне до 20 година. Барски кредити такође обично имају више каматне стопе од приватних или савезних студентских кредита.

» УПОРЕДИ: Барски кредити за 2018

Боотцамп кредити

Ако треба да позајмите новац за ваш програм за обуку кодирања, усмерите се ка личним зајмовима дизајнираним за трошкове обуке и даље од кредитних картица или личних зајмова са високим каматама. Боотцамп кредити могу имати ниже каматне стопе и повољније услове отплате за студенте.

» ВИШЕ: Зајмови Фонда за вештине

Кредити кредитне уније

Кредитне уније и локалне банке нуде и приватне зајмове. Ако имате постојећи однос са једном од ових институција, можда ћете имати приступ повољнијим условима и попустима на ваш кредит него што нуде веће финансијске институције.

» ВИШЕ: Преглед: Студентски кредити кредитне уније преко ЛендКеи-а

Међународни студентски кредити

Студенти који нису У.С. грађани се генерално неће квалификовати за савезне студентске зајмове (осим ако нисте држављанин који испуњава услове). Неколико приватних зајмодаваца нуди кредите за међународне студенте и често им је потребан У.С. грађанин супотписник.

» УПОРЕДИ: Међународни студентски кредити

Уговори о подели прихода

Уговор о подели прихода, или ИСА, нуди финансирање колеџа које отплаћујете на основу ваше будуће плате. ИСА нису студентски зајмови, нити бисте их требали користити умјесто савезних зајмова за додипломске студије. Размислите о ИСА уместо кредита са високим каматама, као што су федерални ПЛУС зајмови или приватни студентски кредити - посебно ако планирате да уђете у високо плаћену професију. Вероватно ћете добити најповољније услове отплате. » УПОРЕДИТЕ: ИСА вс. Студентски кредити: који коштају мање?

Институционални кредити

Врста зајма који директно нуди колеџ. Институционални зајам не долази са стандардним карактеристикама као што су каматне стопе, услови и опције отплате, па размотрите све атрибуте зајма пре него што га прихватите.

» ВИШЕ: Институционални кредити

Кредити за медицинску школу

Приватни студентски зајмови могу понудити ниже каматне стопе од савезних зајмова за студенте медицине са добрим кредитом. Али они не долазе са опцијама опроста ако радите за непрофитну болницу након дипломирања, што би вас квалификовало за опрост зајма у савезној јавној служби.

» УПОРЕДИ: Кредити за медицинске школе

Државни зајмови

Многе државе нуде своје програме зајмова, али се они углавном понашају више као приватни него савезни зајмови. Примери државних студентских кредита укључују:

  • МЕФА (Масачусетс)

  • РИСЛА (Рходе Исланд)

  • ЕДвестинУ (Њу Хемпшир)

  • Адвантаге Едуцатион Лоан (Кентаки)

Претражите У.С. База података Министарства образовања о опцијама државних зајмова да видите шта је доступно тамо где живите.

Студентски кредити за лоше кредите

Већина савезних студентских кредита не захтева проверу кредитне способности, тако да су ваша најбоља опција. Ако вам треба више новца за школу, неколицина приватних зајмодаваца нуди кредите посебно за зајмопримце са лошим кредитом. Они ће одлучити да ли да вам позајме на основу додатних фактора као што је потенцијал зараде.

» УПОРЕДИТЕ: Студентски кредити за лош кредит

Студентски кредити без супотписника

Нарочито студентима основних студија често је потребан супотписник да би добили приватни зајам. Али ако немате приступ једном, неколико зајмодаваца ће проценити вашу способност отплате у складу са факторима изван кредитне историје, што ће повећати вероватноћу да ћете се сами квалификовати.

» УПОРЕДИ: Студентски кредити без супотписника

Врсте рефинансирања студентског кредита

Након што дипломирате и покажете одговорну историју плаћања, можда ћете моћи да рефинансирате студентске зајмове. Тада приватни зајмодавац отплаћује ваше кредите и даје вам нови распоред отплате и нижу камату. Генерално, за рефинансирање вам је потребан кредитни резултат од 690 или више. Изгубићете заштиту федералних кредита ако у пакет укључите савезне зајмове.

» УПОРЕДИТЕ: Понуде за рефинансирање студентског кредита

Родитељ ПЛУС кредити за рефинансирање

Родитељи су често посебно добри кандидати за рефинансирање ПЛУС кредита. ПЛУС каматне стопе на кредите почињу више, а ако родитељи имају дугу кредитну историју и јак кредит, вероватно ће добити нижу камату.

» ВИШЕ: Рефинансирајте родитељске ПЛУС кредите

Кредити за рефинансирање медицинске школе: За време боравка

Неки зајмодавци имају програме рефинансирања студентског зајма посебно за медицинске становнике, што би могло појефтинити вашу месечну уплату или каматну стопу. Размислите о поновном рефинансирању након боравка да бисте добили још нижу каматну стопу.

» УПОРЕДИТЕ: Опције рефинансирања током боравка

Кредити за рефинансирање медицинских школа: Након боравка

Као лекар који присуствује са великим приходима и добрим кредитом, ви сте одличан кандидат за рефинансирање. Држите се јасно ако планирате да искористите предности савезних програма зајма као што су отплата или опрост на основу прихода.

» УПОРЕДИТЕ: Опције рефинансирања након боравка

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here