Врхунски водич за куповину: 8 доказаних начина да добијете најбоље понуде на мрежи

Интернет куповина је постала рутински део живота. Са неколико кликова или додира, можете купити практично све. Али пре него што обновите залихе тоалетног папира или купите те тренди патике из огласа у свом Инстаграм фиду, уверите се да не трошите више него што морате.

Ево како да купујете паметно и пронађете најбоље цене на мрежи.

8 начина да добијете најбоље понуде на мрежи

1. Одредите буџет и направите листу за куповину

2. Купујте у право време

3. Примените купоне

4. Упоредите (и ускладите) цене

5. Користите алате и апликације за куповину

6. Купите на мрежи, покупите у продавници

7. Добијте награде

8. Оцените бесплатне ствари

1. Одредите буџет и направите листу за куповину

Вероватно већ планирате велике трошкове, као што су одмори, венчања или школарине. Планирање свакодневних куповина је једнако важно. Прављење буџета који укључује одећу, поклоне, намирнице и друге трошкове помоћи ће вам да схватите колико можете да приуштите да потрошите - и избегнете дугове. Буџет 50/30/20 је један шаблон који можете користити да поделите свој месечни приход између ствари које су вам потребне и небитних.

Имајући на уму буџет, будите пажљивији о томе шта купујете. Напишите листу артикала које намеравате да купите пре него што почнете да купујете како бисте избегли импулсивну куповину. Држање ставки на листи ће спречити импулсивну куповину и олакшати праћење буџета.

2. Купујте у право време

Да ли сте знали да обично можете платити мање за ТВ у фебруару него у марту? Постоји најбоље доба године за куповину готово свега, укључујући оловке, постељину, уређаје и још много тога. Потражите велике попусте током распродаја на крају сезоне и великих празника куповине. Ево резимеа неколико великих догађаја:

Повратак у школу

Касно лето доноси уштеде на учионици и канцеларијском материјалу, одећи, рачунарима и још много тога. Неколико држава такође учествује у празницима за порез на промет у августу или око њега, одричући се пореза на промет на одређене предмете за повратак у школу.

Распродаја празника рада

Догађаји поводом празника рада у септембру најпознатији су по попустима на душеке. Али купци могу пронаћи и неке од најнижих цена за кућни намештај, уређаје и летњи инвентар.

Понуде за Црни петак

Не морате да жртвујете вечеру за Дан захвалности да бисте добили сјајан посао. Продавци објављују огласе за Црни петак (па чак и попусте) већ у октобру. Осим тога, многи нуде исте понуде у продавницама и на мрежи. Продаја се укључује у догађаје Сајбер понедељка недељу дана после Црног петка и касније. Обично ћете пронаћи најбоље понуде у категоријама производа као што су лична електроника и мали кухињски апарати.

Суперпродавнице као што су Таргет и Валмарт су у центру пажње Црног петка, али у акцију се укључују и дрогерије, велепродајни клубови и друга предузећа. Проверите своје поштанско сандуче, пријемно сандуче и веб локације продаваца за најаве, тако да можете да планирате када и где да купујете.

3. Примените купоне

Познавање основа купона може вам помоћи да уштедите на куповини у продавницама и другим продавцима. Стекните навику да тражите кодове купона сваки пут када купујете. Ако проведете минут или два на сајтовима за прикупљање, можете добити 1 долар попуста на шампон на вашој листи или бесплатну испоруку за поруџбину.

4. Упоредите (и ускладите) цене

Различити продавци понекад продају идентичне производе по неидентичним ценама, тако да се исплати мало истражити. Пре куповине артикла, прегледајте неколико сајтова. Али цене налепница могу да варају; обавезно укључите детаље као што су трошкови испоруке и купони у своја поређења.

Погледајте и политике усклађивања цена. Компаније као што су Бест Буи и Таргет могу одговарати нижој цени која се налази на сајту конкурента. Неки ће вам чак дати и делимичан повраћај новца ако приметите пад цене убрзо након куповине артикла. Можете да позовете број корисничке службе продавца или да користите његову функцију ћаскања на мрежи да затражите прилагођавање.

» ВИШЕ: НердВаллет-ов водич за личне финансије

5. Користите алате и апликације за куповину

Ако праћење стратегија за уштеду новца чини куповину као домаћи задатак, покушајте да аутоматизујете посао. Популарна проширења и апликације за прегледач, као што су Хонеи и Ракутен, могу да лоцирају купоне, прате цене и још много тога — тако да не морате да.

6. Купите на мрежи, покупите у продавници

Можете куповати на мрежи и добити своју поруџбину истог дана (могуће са попустом) без плаћања трошкова доставе. Квака: Морате да одете до продавнице да бисте је донели. Али опције преузимања са ивичњака и у продавници могу бити вредне мањих непријатности, посебно када узмете у обзир новац који ћете уштедети трошењем мање времена у близини примамљивих излога.

7. Добијте награде

Можете зарадити новац, поене или друге погодности — често поред редовних попуста — путем кредитних картица за награде, програма лојалности продавача и апликација за повраћај новца. Али не дозволите да вас обећање награде подстакне да купите ствари које вам нису потребне.

8. Оцените бесплатне ствари

Попусти су велики и све то, али можете добити бесплатне и на мрежи. Пре него што купите нови сто за кафу, зашто не претражите Цраигслист за бесплатан? Научите како да добијете бесплатне ствари са друштвених пијаца, библиотека и још много тога.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here