УлтраФИЦО резултат би могао да побољша приступ кредитима за потрошаче

Нови ФИЦО кредитни резултат сада у пилот фази може бити добра вест за потрошаче који немају баш кредитне резултате који су им потребни да би се квалификовали за финансијски производ или за услове које желе.

УлтраФИЦО резултат је кредитни модел који се може укључити који користи информације са ваших текућих, штедних или новчаних рачуна да допуни податке који су већ у вашем кредитном извештају. Информације које се разматрају укључују колико имате уштеђевине, колико дуго су рачуни отворени и колико су активни. Намењен је побољшању вашег постојећег ФИЦО резултата.

Ако сте већ у одличном кредитном рангу и нису вам потребни додатни поени за одобрење или да бисте се квалификовали за најбоље услове, неће вам бити понуђени. Али ове додатне информације могу бити посебно корисне за потрошаче са резултатима од горњих 500 до нижих 600, који се сматрају лошим до поштених кредита.

Једини кредитни биро који тренутно тестира УлтраФИЦО је Екпериан.

Потребна је провера кредитног извештаја? Пријавите се за налог да бисте имали свој бесплатни кредитни извештај и резултат при руци, све време. Почети

Ево одговора на нека уобичајена питања о новом кредитном резултату:

Како УлтраФИЦО функционише?

Потрошачи морају да се одлуче тако што ће се регистровати на ФИЦО-овој веб локацији и повезати своје банковне рачуне, омогућавајући му да скенира трансакције. Алгоритам бодовања проверава да ли потрошач стално има готовину на располагању, колико дуго су рачуни отворени, колико је рачун активан и да ли је било негативног стања.

Зајмодавци који користе УлтраФИЦО могу га понудити потрошачима чији кредит није био довољно добар да се квалификује. Ако се не квалификујете, можете затражити од зајмодавца да извуче ваш УлтраФИЦО резултат (под претпоставком да зајмодавац нуди ту опцију). Постоји само једна такозвана "тешка истрага" о вашем кредиту током целог процеса.

Коме ће помоћи УлтраФИЦО резултат?

УлтраФИЦО резултат је скоро као „резултат друге шансе“, рекао је Давид Схелленбергер, виши директор резултата и предиктивне аналитике у ФИЦО-у. Има тенденцију да користи двема групама потрошача:

  • Они са „танким“ кредитним фајловима или мало кредитне историје.

  • Људи покушавају да поврате кредит.

Кредитни почетници ће вероватно видети значајну корист, под претпоставком да нису имали негативно стање на рачуну у последња три месеца и да одржавају пристојан салдо штедње. Шеленбергер је навео „умерени износ“ уштеде, што значи 400 долара или више.

ФИЦО је рекао да је међу потрошачима који су имали позитиван биланс на депозитном рачуну и одржавали у просеку најмање 400 УСД на штедном рачуну, 70% побољшало своје резултате додавањем тих информација. Шеленбергер је рекао да је 40% кредитних новака забележило повећање од 20 поена или више. Међу онима са претходним финансијским проблемима - као што је рачун у наплати - 1 од 10 је забележио повећање од 20 поена или више, рекао је он.

Вероватно ће вам бити понуђена опција УлтраФИЦО ако:

  • Ваш резултат је само неколико поена испод границе.

  • Зајмодавац користи Екпериан кредитни резултат.

Какве везе депозитни рачуни имају са кредитом?

Нови резултат гледа на депозитне рачуне, као што су штедни рачуни, као и на неке активности рачуна (ПаиПал и Венмо, било ко?).

„Скоро изгледа као да ово омогућава заиста великим, врстама 'диносаурусичних' зајмодаваца да се такмиче са спретнијим зајмодавцима на мрежи који се мање ослањају на традиционалне информације о кредитним извештајима, а више на показатеље тока новца,“ кредитни стручњак Џон Улцхајмер је рекао.

Улцхајмер је рекао да је заинтригиран новим резултатом и да види и предности и недостатке.

Највећа предност је што можете добити кредит за банкарство које се обавља изван традиционалних институција.

Највећи недостатак? Објављивање још више личних података и веровање да ће они бити адекватно заштићени. На тај начин је сличан Екпериан Боост-у, који гледа на рачуне за комуналије и друга понављајућа плаћања која се обично не пријављују кредитним бироима. Екпериан Боост, који је објављен 2019. године, додаје позитивна плаћања за комуналије и мобилне телефоне у ваш Екпериан кредитни извештај и чини их у израчунавању вашег резултата.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here