Разумевање цене колеџа

Познавање ваших школских трошкова може вам дати бољи увид о потенцијални терет студентског кредита. А када будете боље информисани о трошковима факултета и дугу, бићете спремнији да брже отплаћујете студентске кредите.

Изложили смо просечне трошкове неколико типова колеџа, износ који ћете вероватно платити и како да платите факултет да бисте дипломирали без превеликог дуга за студентски зајам.

Колико кошта колеџ?

Цене на факултетима обично расту сваке године. На пример, од 1990-91 до 2020-21, просечна школарина и накнаде порасле су са 3.800 долара на 10.560 долара на јавним четворогодишњим колеџима и са 18.560 долара на 37.650 долара на приватним непрофитним четворогодишњим колеџима, према Одбору колеџа.

Колико ћу на крају да платим у просеку?

Ови бројеви представљају „цену налепнице“ школе, али је мало вероватно да ћете платити укупан износ за школу коју одаберете. Попуните бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, познату као ФАФСА, да бисте добили финансијску помоћ која би могла смањити трошкове.

ФАФСА одређује износ новца који ваша породица може да обезбеди за плаћање колеџа. Такође вас квалификује за федералне, државне и школске стипендије, које не морате да враћате; савезни студентски кредити; и рад-студија за покривање остатка трошкова.

Добићете одређене врсте финансијске помоћи, укључујући Пелл грантове и субвенционисане савезне зајмове, ако имате посебно велике финансијске потребе, које се израчунавају одузимањем вашег очекиваног породичног доприноса од трошкова похађања школе. Дајте приоритет пријављивању на факултете који се обавезују да ће задовољити ваше пуне финансијске потребе. Проверите веб странице школа или позовите њихове канцеларије за финансијску помоћ да бисте сазнали да ли то раде.

» ВИШЕ: Да ли се осигурање школарине исплати?

Шта ће ме коштати одређене школе?

Нето цена може знатно да варира од школе до школе. Сваки колеџ или универзитет има калкулатор нето цене на својој веб страници, који ће проценити колико ћете платити на основу вашег финансијског профила.

Можете очекивати да покријете нето цену средствима из џепа или студентским кредитима – и запамтите, то је само годину дана, па помножите тај број са четири да бисте видели минималне укупне трошкове. Дипломирање на време ће вас спречити да морате више да позајмљујете — само 58% студената који су започели факултет у јесен 2012. дипломирало је у року од шест година, према подацима Националног истраживачког центра за клиринг студената.

Додатни алати вам могу помоћи да упоредите нето цене међу факултетима. У.С. Картица резултата колеџа Одељења за образовање укључује везе ка школским калкулаторима нето цена и садржи податке о просечним годишњим трошковима, стопи дипломирања и типичној месечној исплати студентског кредита.

» ВИШЕ: Да ли је колеџ вредан тога? Ево како да израчунате

Како да платим факултет?

Попуњавање ФАФСА је ваш први корак ка томе да факултет учините приступачнијим. За школску 2020-21, рок за предају ФАФСА је 30. јун 2021. Исправке можете извршити до 11. септембра 2021.

Исцрпите грантове и стипендије савезне владе, ваше државе и вашег колеџа пре него што се окренете студентским зајмовима - па чак и тада, максимално искористите своје могућности савезног студентског зајма пре него што се окренете приватним студентским кредитима. Постоји неколико предности савезних студентских кредита, укључујући могућност позајмљивања без кредитне историје и приступ флексибилним опцијама отплате.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here