Разумевање нивоа животног осигурања,

Ниво животно осигурање је полиса која има ниво погодности за смрт све време док га поседујете. Ваши корисници ће добити исти износ без обзира да ли умрете у трећој или 23. години ваше 30-годишње полисе. Такође се може назвати животним осигурањем на нивоу бенефиције, истичући давање у случају смрти као непроменљиви део полисе.

Збуњујуће, животни век се понекад користи да се говори о политици са премијом која се не мења током њеног века. Ово је заправо полиса животног осигурања са премијом, али се често назива само животним осигурањем.

Две опције обично иду руку под руку: ниво накнаде за смрт са нивоом плаћања премије. Већина „нормалних“ политика које су данас доступне су неке врсте животног века на нивоу. Требало би да разјасните који производ желите када разговарате са агентом животног осигурања или када купујете на мрежи.

Предности животног осигурања на нивоу трајања

Предвидљивост је главна предност животног осигурања на нивоу трајања. Знате колико ћете оставити својим корисницима без обзира када умрете, све док не наџивите своју полису. То значи да ви – и они – можете да правите планове са једном вредношћу на уму.

Пошто бенефиције на нивоу често значе премије на нивоу, буџетирање је такође лако. Износ који плаћате за другу годину покрића биће исти као и износ који плаћате за 12. годину покрића, под претпоставком да не уносите никакве измене у своју полису.

Живот на нивоу такође вам омогућава да искористите своје добро здравље. Пошто ћете плаћати исти износ и добијати исто покриће током трајања полисе, можете добити 10, 20 или чак више од 30 година покрића на основу вашег тренутног здравственог стања.

Једна од алтернатива дугорочном осигурању је годишње обновљиво животно осигурање. Ове политике се обнављају сваке године, а стопе расту како старите. Осигуравачи обично неће захтевати додатне здравствене прегледе између обнављања, али цена коју ћете платити није увек фиксна и може да расте заједно са инфлацијом.

» ВИШЕ: Упоредите понуде животног осигурања

Недостаци стандардног животног осигурања

Животни век на нивоу има два велика недостатка. Први је да закључава стопе на основу вашег тренутног здравља, а нису сви здрави колико могу да буду – или планирају да буду. На пример, ако сте усред нове дијете, почињете да престајете да пушите или сте на ивици велике медицинске процедуре, можда сада нећете бити тако здрави као за две године.

Ако закључате 20-годишњу стопу са својом тренутном медицинском историјом, могли бисте да плаћате ниво - али надувану - цену за свих 20 година. У овом случају, можда би вам било боље да добијете годишње обновљиву полису на краћи временски период. Затим, када се навикнете на здравији живот, можете поново да се пријавите за полису са истим роком.

Други разлог због којег можда не желите политику бенефиција на нивоу је тај што ваше финансијске потребе опадају. Замислите да желите покриће да помогнете свом супружнику да плати ваш аутомобил, дом и школовање детета ако умрете. Можда мислите да вам треба 350.000 долара да покријете све те трошкове данас.

Сада замислите како се ваше потребе мењају током времена. Отплатићете ауто за пет година, а ваше дете ће изаћи из школе за 10. До тог тренутка, дуговаћете само 100.000 долара за свој дом, али са животном политиком на исти начин, и даље бисте плаћали 350.000 долара покрића.

Овде политика смањења рока може изгледати згодна - али можда није прави избор за вас.

Термин на нивоу вс. смањење трајања животног осигурања

Смањење трајања живота је животно осигурање са смањењем накнаде за смрт. То значи да ће ваша покривеност временом пасти, надамо се у складу са смањењем ваше потребе за покрићем. Хипотекарно животно осигурање је пример ове врсте покрића, иако све верзије опадајућег рока неће бити директно везане за износ који дугујете по својој хипотеци.

У ствари, хипотека и осигурање живота које се смањују често су скупље од традиционалног животног осигурања. Међутим, ових дана можете прилично лако да изградите сопствену политику „смањивања термина“.

Ако желите да повећате своју политику, можда ћете морати поново да се пријавите. То значи да се нови обрасци, нови медицински преглед животног осигурања и цео процес понавља да бисте били сигурни да нисте превише ризични да бисте се квалификовали за више покрића.

Смањење покривености је много лакше. Обично постоји образац који ћете морати да попуните, а осигуравач ће вам издати нови план плаћања. То је то. Неколико минута папирологије и имате мање покрића. Гледајући претходни пример, могли бисте једноставно да смањите ниво покривености семестра који имате када завршите са плаћањем школе вашег детета.

Ако желите аутоматизованији приступ смањењу покрића, уместо тога можете да „померите“ своје полисе осигурања. Са мердевинама, слажете полисе за рокове да бисте дошли до укупне покривености која вам је потребна.

На почетку вашег покрића, можда ћете имати три терминске политике које заједно износе до 350.000 долара. Једна од тих полиса траје пет година са номиналном вредношћу од 10.000 долара — „номинална вредност“ је само основни износ који полиса исплаћује. Други има номиналну вредност од 240.000 долара и траје 10 година. Коначна полиса је за 100.000 долара и траје 20 година, када ће ваша хипотека бити отплаћена.

Овај систем лествице вам даје аутоматска смањења покривености како се ваше потребе смањују јер ће ваше полисе престати. Како одбаците полисе, ваша укупна плаћена премија ће такође пасти.

» ВИШЕ: Можете ли имати више од једне полисе животног осигурања?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here