Разумевање покрића штете на имовини неосигураних возача

Сунце сија, радио ради и температура ваше кафе је таман. Дан је почео глатко - све док ваш аутомобил не буде позади.

Након тога, од растресеног возача тражите информације о осигурању како бисте могли да поправите свој аутомобил. Али шта ако возач нема? Можда сте већ покривени ако ваша ауто полиса укључује покриће неосигуране имовине возача.

Упоредите осигурање аутомобила

са Поштански број Старост 16-2021-2425-3435-4445-5455-6465+ Тренутни осигуравач Тренутно није осигуран21ст ЦентуриААА ИнсуранцеАллСтатеЕсуранцеФармерс ИнсуранцеГеицоНатионал Генерал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)И. Одличан (720-850) Добар (690-719) Просечан (630-689) Лош (350-629) ИДЕМО

Око 1 од 8 возача је неосигурано, према најновијим подацима Савета за истраживање осигурања. Многи други купују само минималне границе које захтева њихова држава, што можда неће бити довољно да плате штету од несреће. Ако вас удари један од ових возача, неосигурано покриће за штету на имовини возача може платити ваше трошкове поправке.

» ВИШЕ: Минимални услови осигурања аутомобила по држави

Шта је покриће штете на имовини неосигураних возача?

Неосигурано осигурање од штете на имовини возача, или УМПД, је ауто осигурање које плаћа штету на вашем аутомобилу или другој имовини ако вас удари возач без осигурања аутомобила. Слично томе, недовољно осигурана имовинска штета возача, или УИМПД, исплаћује се ако возач који је крив у несрећи нема довољно осигурања да плати штету коју је проузроковао.

Типично, УМПД се комбинује са неосигураним покрићем за телесне повреде возача, које плаћа за повреде услед судара са возачем који је крив, а који нема осигурање аутомобила.

Шта плаћа покриће за штету на имовини неосигураних возача

УМПД плаћа штету на вашем аутомобилу или имовини коју је проузроковао неосигурани возач, а у неким државама може платити и ако недовољно осигурани возач изазове несрећу. Неосигурано покриће за штету на имовини возача плаћа трошкове након ударца и бекства у већини држава, док друге дозвољавају исплату само ако је возач идентификован.

Постоји ограничење колико ће УМПД платити за судар, обично исто ограничење као и ваше осигурање од одговорности за штету на имовини. Неке државе захтевају одбитак за УМПД покриће, обично између 200 и 500 долара, што је износ који се одузима од исплате потраживања.

Ево како би то могло да функционише у нашем сценарију позади. Ваша полиса осигурања укључује 15.000 УСД покрића неосигуране имовине возача са одбитком од 200 УСД; возач који је направио задњи крај вашег аутомобила направио је штету од 5.000 долара пре него што су се одвезли. Живите у држави у којој УМПД покрива несреће у случају удара и бекства, тако да ваш осигуравач плаћа 4.800 долара за поправку вашег аутомобила, остављајући вам да покријете одбитне 200 долара.

» ВИШЕ: Шта учинити након саобраћајне несреће: 6 корака које треба предузети

Где је потребан УМПД?

Седам држава и Вашингтон, Д.Ц., захтевају од возача да имају покриће за штету на имовини неосигураних возача на свом аутомобилском осигурању.

Мериленду је потребно 15.000 долара УМПД-а, који штити и од неосигураних и од недовољно осигураних возача, као и од напада чак и ако возач није идентификован.

Њу Хемпшир не захтева од возача да купују осигурање аутомобила, али ако то ураде, потребно је 25.000 долара комбинованог УМПД-а и УИМПД-а.

Северној Каролини је потребно 25.000 долара УМПД-а, а такође захтева комбиновање са УИМПД-ом ако купите више од минималних ограничења покрића одговорности.

Јужној Каролини је потребно 25.000 долара УМПД-а, који покрива штету коју је проузроковао само неосигурани возач. Држава захтева од осигуравача да понуде опциони УИМПД.

Вермонту је потребно 10.000 долара комбинованог УМПД-а и УИМПД-а.

Вирџинија не захтева од возача да купују осигурање аутомобила, али ако то ураде, потребно је 20.000 долара комбинованог УМПД-а и УИМПД-а. Ако се возач који је побегао не може идентификовати, морате платити одбитак од 200 УСД.

Вашингтон, Д.Ц., захтева 5.000 $ УМПД-а по несрећи.

Западна Вирџинија захтева од возача да имају 25.000 долара УМПД-а, што покрива штету коју је проузроковао само неосигурани возач. Држава захтева од осигуравача да понуде опциони УИМПД.

» ВИШЕ: Упоредите цене осигурања аутомобила

Дванаест других држава захтева од осигуравача да понуде УМПД, али возачима је дозвољено да то одбију писменим путем. Су:

 • Аљаска.

 • Арканзас.

 • Цалифорниа.

 • Делаваре.

 • Георгиа.

 • Индиана.

 • Лоуисиана.

 • Миссиссиппи.

 • Род Ајланд.

 • Теннессее.

 • Текас.

 • Васхингтон.

Илиноис и Јута дозвољавају возачима да купе опциони УМПД само ако немају покриће од судара у својој полиси.

УМПД вс. судар: Које би требало да купите?

Све док је покриће штете на имовини неосигураних возача опционо у вашој држави, вероватно га можете прескочити ако имате покриће од судара, јер обоје плаћају штету коју је проузроковао возач без осигурања или без довољно покрића.

Али постоје неке разлике. Покривеност штете на имовини неосигураних возача генерално има нижи одбитак од покрића у случају судара и може покрити штету на вашем возилу и другој имовини, попут вашег дома, од неосигураног возача. У међувремену, покриће од судара покрива само штету на вашем аутомобилу и исплаћује се без обзира на то ко је изазвао несрећу.

Ако ваша држава дозвољава возачима да имају оба типа покрића, можда би било паметно додати колизију у своју полису како не бисте остали да покријете трошкове поправке ако штета премашује ваш УМПД лимит — максимални износ који ће ваш осигуравач исплатити након судара. Међутим, ако само желите покриће по најнижој цени, УМПД је генерално јефтинији, посебно ако имате скуп аутомобил.

Упоредите осигурање аутомобила

са Поштански број Старост 16-2021-2425-3435-4445-5455-6465+ Тренутни осигуравач Тренутно није осигуран21ст ЦентуриААА ИнсуранцеАллСтатеЕсуранцеФармерс ИнсуранцеГеицоНатионал Генерал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)И. Одличан (720-850) Добар (690-719) Просечан (630-689) Лош (350-629) ИДЕМО

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here