Накнаде за незапослене за самозапослене: шта треба знати

Ажурирај децембар. 27. 2020: Председник Трамп је потписао закон о помоћи у вредности од 900 милијарди долара који је Конгрес усвојио децембра. 21. Пакет помоћи је укључивао продужење бенефиција за незапослене у случају пандемије за самозапослене раднике, извођаче и раднике на свиркама. Међутим, кашњење између гласања у Конгресу и потписа председника значило је да су неке накнаде за незапослене истекле током викенда. Ажурираћемо доленаведене информације како детаљи буду јасни о томе како ће олакшица бити усвојена.

Накнаде за незапослене су традиционално биле доступне само онима који раде за послодавца и изгубе посао не својом кривицом.

Међутим, самозапослени радници који су се носили са финансијским последицама избијања ЦОВИД-19 и власници предузећа који послују као С корпорација такође могу да се квалификују за бенефиције за незапослене.

Накнаде за незапослене по Закону о ЦАРЕС

Савезна влада је проширила бенефиције за незапослене у складу са Законом о помоћи, помоћи и економској сигурности у вези са корона вирусом (ЦАРЕС Ацт).

Самозапослени радници који обично не испуњавају услове за бенефиције за незапослене – укључујући независне уговараче, самосталне предузетнике и раднике на свиркама – сада могу имати право. Они такође могу да се квалификују за додатни новац: нови закон предвиђа додатних 600 долара недељно у виду накнаде за незапосленост и продужава накнаде за 13 недеља (за максимално 39 недеља бенефиција).

Подобност и смернице се разликују у зависности од државе и можда испуњавате услове ако сте самозапослени и ако сте изгубили приход због мера корона вируса, или нисте у могућности или недоступни да радите из разлога повезаних са ЦОВИД-19, као што су карантин или неговање болесног члана породице.

У нормалним околностима, државе захтевају да тражите посао сваке недеље када поднесете захтев, али Закон о ЦАРЕС пружа флексибилност ако нисте у могућности да то учините због ЦОВИД-19.

Због покретања нових система за пријаву за незапослене и пораста броја људи који траже бенефиције за незапослене последњих недеља, неке државе још увек нису у могућности да обрађују нове захтеве и исплате могу бити одложене. Али постоје знаци да ране препреке за подношење захтева за бенефиције почињу да се укидају.

Контактирајте државну канцеларију за осигурање од незапослености да бисте сазнали ко може да прикупља бенефиције, како да поднесете захтев и да ли се очекују било каква кашњења.

» ВИШЕ: Коронавирусна помоћ за мала предузећа

Накнаде за незапослене у нормалним временима

У нормалним околностима, предузећа структурирана као самостална предузећа нису у могућности да прикупљају накнаде за незапослене јер се порез на незапосленост не плаћа ако немате запослене.

Међутим, можда ћете моћи да прикупљате бенефиције као С корпорација ако себе третирате као запосленог. То значи да добијате плату од свог предузећа која одбија савезне и државне порезе (укључујући порезе на незапосленост).

Да бисте добили бенефиције, морате активно тражити посао сваке недеље када поднесете захтев. Можете поднети захтев у програму осигурања за случај незапослености у држави у којој сте радили.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here