Унитед МилеагеПлус Програм: Комплетан водич

 • Јунајтедова политика промена и отказивања.

 • Политика Јунајтеда за елитни статус.

Унитед Аирлинес је међу највећим авио-компанијама у Сједињеним Државама.С. и свет. То је доминантни превозник у О'Харе Интернатионал у Чикагу, и управља домаћим чвориштима у Хјустону, Њуарку, Денверу, Сан Франциску, Вашингтон-Далесу, Лос Анђелесу и Гуаму. Програм Унитед МилеагеПлус је програм лојалности авио-компаније.

Ако је ваш матични аеродром упориште Унитеда, или ако једноставно одлучите да редовно летите авиопревозником, пожелећете да се упознате са његовим програмом за честе лете.

Погледајте најбоље путне карте за 2021. Листа најбољих награда је пала. Ево ваше пречице до најбољих програма награђивања путовања у 2021. и још много тога. Проверите листу

Колико вреде Унитед МилеагеПлус миље

На основу наше најновије анализе, НердВаллет вреднује Унитед МилеагеПлус миље за 1 цент по комаду. Да бисмо утврдили вредност наградних миља, упоредили смо цене у готовини и исплате награда за економске повратне руте на неколико дестинација и датума. Поделили смо цену готовинске карте са ценом наградне карте да бисмо одредили вредност „цента по миљи“ за сваки лет, а затим усредсредили ову вредност за неколико летова и датума. Прочитајте више о томе како смо дошли до ових цифара.

Ово је стога основна вредност за Унитед миље, заснована на подацима из стварног света прикупљеним са стотина економских рута, а не максимална вредност. Другим речима, требало би да тежите откупу награда које нуде 1 цент или више од ваших миља у Сједињеним Државама.

» Сазнајте више: Желите да знате какав је Јунајтедов програм лојалности у поређењу са конкуренцијом? Погледајте нашу посебну страницу са проценама.

Да бисте одредили вредност својих миља за одређене летове, поделите готовинску вредност карте (уманујући све примењиве порезе/накнаде ако искористите миље) са бројем миља потребних за лет. Дакле, ако би карта коштала или 100 долара, или 15.000 миља + 10 долара за порезе/таксе, математика би била следећа:

(100 – 10 УСД) / 15.000 = 0.006 или 0.6 центи по миљи.

Како зарадити Унитед МилеагеПлус миље

Програм за честе лете компаније Унитед Аирлинес користи валуту која се зове МилеагеПлус миље, коју НердВаллет вреднује у просеку по 1 цент. Зарађујете миље када летите Унитедом или неком од његових партнерских авио-компанија и можете их искористити за наградне летове. Иако се зову миље, зарађујете их на основу тога колико новца потрошите, а не колико далеко летите.

Можете зарадити додатне миље трошењем новца са Унитедовим партнерима или коришћењем кредитне картице бренда Унитед.

Зарађивање МилеагеПлус миља када летите

Број миља које ћете зарадити за лет зависи од тога колико сте потрошили на карту и вашег статуса у програму МилеагеПлус. Сви статуси изнад основног чланства зарађују миље бонусе. На пример, основна стопа награда за чланове је 5 миља по долару. Али на нивоу Премиер Силвера, зарађујете бонус од 40%, који вашу стопу претвара у 7 миља по долару. Имаћемо више о нивоима статуса у наставку — или сада можете прећи на тај део.

Статусни ниво

Зарађене миље

Статус бонус

Члан МилеагеПлус (основни)

5 миља за потрошени долар

Ниједан

Премиер Силвер

7 миља за потрошен долар

40% бонуса у поређењу са основним

Премиер Голд

8 миља за потрошени долар

60% бонуса у поређењу са основним

Премиер Платинум

9 миља за потрошен долар

80% бонуса у поређењу са основним

Премиер 1К

11 миља за потрошен долар

120% бонуса у поређењу са основним

НАПОМЕНА: Миље зарађујете само на авионским картама и накнадама авио-компаније. Порези и накнаде које намеће влада не зарађују миље. Генерално, највише што можете зарадити на карти је 75.000 миља.

Зарада на другим авио-компанијама: Када карту изда Унитед (број карте почиње са 016), зарадићете миље на основу цене карте. Али ако је ваша карта резервисана преко једног од Јунајтедових партнера, миље се додељују на основу прорачуна који укључује цену и класу карте и удаљеност лета.

Зарађивање Унитед МилеагеПлус миља помоћу кредитне картице

Унитед Аирлинес нуди ко-брендиране кредитне картице преко Цхасе-а.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

НердВаллетова омиљена кредитна картица за програм МилеагеПлус је Унитед℠ Екплорер Цард. Даје вам 2 миље по долару потрошеном у ресторанима, на хотелске боравке и куповине од Унитед-а и 1 миљу по долару за све остале куповине. Добијате одличан бонус за регистрацију за почетак: Зарадите 40.000 бонус миља након што потрошите 2.000 УСД на куповине у прва 3 месеца када је ваш налог отворен. Годишња накнада је 0 УСД за увод за прву годину, затим 95 УСД — али погодности за чекиране торбе на овој картици могу то брзо да надокнаде. Прва чекирана торба је бесплатна за вас и пратиоца који путује по вашој резервацији.

» СКОЧИТЕ НА друге кредитне картице које зарађују МилеагеПлус миље

Зарађивање Унитед МилеагеПлус миља преко партнера

 • Хотели. Можете зарадити додатне МилеагеПлус миље у већини великих хотелских ланаца. У неким случајевима зарађујете 1 или 2 миље по потрошеном долару; у другим, зарађујете фиксни број миља по боравку. Погледајте партнерске хотеле и правила зараде овде.

 • Трпезарија. Региструјте кредитну картицу код МилеагеПлус Дининг и сваки пут када користите ту картицу у ресторану, клубу или бару који учествује, зарадићете до 5 миља по потрошеном долару. Постоји више од 11.000 локација које учествују.

 • Изнајмљивање аутомобила и други превоз. Агенције за изнајмљивање у власништву Хертза, укључујући Доллар и Тхрифти, нуде опцију за зараду МилеагеПлус миља. Погледајте правила овде. Амтрак железничка служба и одабрани шатлови и ауто сервиси су такође партнери.

 • Шопинг. Када купујете онлајн преко МилеагеПлус тржног центра, зарађујете миље за сваки долар који потрошите код више од 850 продаваца.

 • Финансијски партнери. Зарадите миље када послујете са партнерима за кредитирање и осигурање, између осталог. Детаљи овде.

Куповина додатних Унитед МилеагеПлус миља

Можете купити додатне миље преко веб локације МилеагеПлус, али то генерално није добра идеја. Платићете много више од 1 цента по миљи по којем НердВаллет вреднује МилеагеПлус миље. Међутим, ако вам треба неколико хиљада миља да допуните свој рачун за вредну награду, то би могло имати смисла.

» Сазнајте више: 34 начина да зарадите Унитед МилеагеПлус миље

Назад на врх

Како искористити Унитед МилеагеПлус миље

МилеагеПлус миље се могу искористити за летове преко Унитед Аирлинес-а и његових партнера у Стар Аллианце-у. У већини случајева, откупљујете резервисањем преко Унитед-ове веб странице. Изаберите лет, па ћете видети која је цена у готовини као и у миљама.

Две врсте наградних седишта

Унитед Аирлинес нуди неколико нивоа награђених седишта, за које је потребно више миља за пожељнија седишта и кабине. Додељују се као летови у једном правцу, тако да ако трошите километре, мораћете да их примените и на одлазне и повратне летове одвојено.

Генерално, постоје две врсте откупа награда:

 • Седишта Савер Авардс-а су јефтинија у смислу миља потребних за њихово резервисање — у распону од 5.000 до 12.500 миља за домаћу економију, на пример. Али они су ређи и можда неће бити доступни за лет који желите.

 • Места за Еверидаи Авардс су доступнија од места Савер Авардс, али захтевају више миља. Летци са елитним статусом, које Јунајтед назива Премиер, и квалификовани власници МилеагеПлус кредитних картица имају неограничен приступ резервисању места — чак и последњег места у авиону — на нивоу Еверидаи Авардс.

Јунајтед је укинуо своју објављену табелу награда за летове новембра. 15. 2019. и више нема одређену количину миља која је потребна за сваки лет. Генерално можете очекивати да ће цене које су јефтиније са готовином такође бити јефтиније са миљама. Увек је најбоље упоредити цену сваког пре резервације.

Имајте на уму да ако плаћате лет са миљама, не зарађујете миље за честе летове за тај лет.

ДОБРЕ ОПЦИЈЕ ОТКУПА

 • Бесплатни летови. Пошто ценимо МилеагеПлус миље у просеку од 1 цент по сваку, откуп који вам даје барем толико вредности је пристојна опција. На пример, рентабилност би била лет који кошта 400 долара или 40.000 миља (40.000 миља * .01 по миљи). Ако можете да резервишете лет од 400 долара за 25.000 миља, то је боље коришћење миља (1.6 центи по миљи). Јунајтед има много прилика за искупљење.

 • Надоградње. Надоградња вашег седишта у премијум класу може бити још једна добра употреба миља јер то може да врати вредност већу од 1 цент по миљи. Неке надоградње на пословну или прву класу захтевају плаћање у облику партиципације у готовини као и миља. Као и код наградних седишта, надоградње се заснивају на летовима у једном правцу. Цена надоградње зависи од класе карте ваше тренутне карте — надоградња са јефтиније карте ће генерално коштати више.

Лоше опције откупа

Као опште правило, откупи по вредности нижој од 1 цент по миљи нису добри. Остале опције откупа укључују чланарину за Унитед Цлуб, боравак у хотелу, изнајмљивање аутомобила, крстарења и поклон картице. Ове опције обично нуде нижу вредност од 1 цент по миљи, па препоручујемо да их избегавате.

» Сазнајте више: Комплетан водич за коришћење Унитед Милеагеплус миља

Назад на врх

О нивоима статуса програма Унитед МилеагеПлус

Свако се може пријавити за програм МилеагеПлус. Бесплатно је придружити се. Са основним чланством, међутим, скоро све што добијате је број честог летача и налог на којем се акумулирају ваши поени. Праве доброте долазе када стекнете елитни статус. Прво ћемо погледати шта добијате на четири елитна нивоа МилеагеПлус-а. Онда ћемо погледати шта је потребно да стигнемо тамо.

МилеагеПлус елитни нивои и предности

У Јунајтеду, елитни статуси се зову Премиер нивои. Од најнижег до највишег, то су сребро, злато, платина и 1К.

Са Премиер статусима, квалификоваћете се за бонусе за километражу, надоградњу седишта, приоритетно чекирање, бесплатан чекирани пртљаг, бољу доступност награђених седишта, снижене накнаде и накнаде и друге погодности. А ако добијете Голд статус или бољи, такође ћете имати приступ салону када путујете у иностранство. Ево пуне листе свих погодности које ћете добити на сваком нивоу.

Имајте на уму да су неке од највреднијих погодности елитног статуса доступне преко неке од кобрендираних кредитних картица авио-компаније. Они укључују бесплатне чекиране торбе, приоритетно укрцавање, бољи приступ награђеним седиштима, па чак и приступ салону аеродрома Унитед Цлуб.

» Сазнајте више: 5 ствари које треба знати о салонима Унитед Аирлинес-а

Како зарадити елитни статус у МилеагеПлус-у

Да бисте зарадили МилеагеПлус Премиер елитни статус, морате да радите ствари до којих је авио компанија стало као посао: често летите, летите далеко и трошите новац. Ово ће вам донети комбинацију Премиер квалификационих поена (ПКП) и Премиер квалификационих летова (ПКФ).

 • ПКП се зарађују на основу основне цене карте, доплата за превозник, економског плус седишта или претплате, куповине преференцијалних седишта, партиципације за надоградњу, плаћених надоградњи и летова са картама и којима управљају партнери Стар Аллианце-а.

 • ПКФ је један лет. Сваки сегмент који лети (осим основне економије) ће се рачунати као један ПКФ. Летови који се обављају у основној економији неће добити ПКФ.

» Сазнајте више: Водич за Унитед Аирлинес Премиер елитни статус

Не морате сами да пратите сву ову математику; Унитед то ради и приказује на вашем МилеагеПлус налогу на мрежи. Али графикон испод показује како то функционише. Јунајтед, као и друге авио-компаније, означава класе карата словним кодовима. На пример, Ф је прва класа, И је економија пуне цене и Н је основна економија. Ваша класа тарифа за сваки сегмент лета се приказује током резервације и када гледате итинерар са картом на Унитед.цом.

ПКП и ПКФ се приписују особи која лети, а не особи која плаћа карте. А ако сте користили миље за честе летове да платите лет, нећете зарадити ниједан ПКП или ПКФ.

Захтеви на нивоу елите

Да бисте стекли елитни статус, потребан вам је минимални број ПКФ-а и ПКП-а или само ПКП-а:

Пошто Унитед не може да утврди колико новца сте потрошили на летове са партнерима Стар Аллианце-а, ако сте изабрали да зарадите Унитед миље на тим летовима, ПКП ће се зарадити на основу ознаке авио-компаније као „Жељене“ или “МилеагеПлус” партнер:

Стицање Премиер статуса заснива се на летењу и потрошњи током претходне календарске године. Када се квалификујете за Премиер статус, он важи од датума када сте се квалификовали до краја следеће програмске године. Дакле, може трајати више од 12 месеци. На пример, ако се квалификујете за Премиер Силвер статус у јуну 2020., задржаћете свој статус до краја 2020. и целе 2021.

Назад на врх

Унитед аирлине партнерс

Од априла 2021. године, веб локација Унитед Аирлинес-а их идентификује као своје партнерске авио-компаније.

Чланови Стар Аллианце-а

Генерално, можете зарадити МилеагеПлус миље на летовима са партнерима Стар Аллианце-а и искористити своје миље за летове авио-компанија Стар Аллианце.

 • Аегеан Аирлинес.

 • Аир Цанада.

 • Аир Цхина.

 • Аир Индиа.

 • Аир Нев Зеаланд.

 • Алл Ниппон Аирваис (АНА).

 • Асиана Аирлинес.

 • Аустриан Аирлинес.

 • Авианца.

 • Брусселс Аирлинес.

 • Цопа Аирлинес.

 • Цроатиа Аирлинес.

 • ЕгиптАир.

 • Етхиопиан Аирлинес.

 • ЕВА Аир.

 • ЛОТ Полисх Аирлинес.

 • Луфтханса.

 • САС.

 • Схензхен Аирлинес.

 • Сингапур Аирлинес.

 • Соутх Африцан Аирваис.

 • Свисс Интернатионал Аирлинес.

 • ТАП Аир Португал.

 • Тхаи Аирваис Интернатионал.

 • Турске авиолиније.

» Сазнајте више: Планирајте своје следеће коришћење помоћу алатке за бодове за партнере авио-компаније

Друге партнерске авио-компаније

У авио-компанијама изван Стар Аллианце-а, ваша способност да зарадите и/или искористите миље је ограниченија. На пример, можда ћете моћи да зарадите миље, али не и да их искористите, или ћете можда моћи да искористите само за одређене летове. Остале партнерске авио компаније укључују:

 • Аер Лингус.

 • Аеромар.

 • Аир Доломити.

 • Азул Бразилиан Аирлинес.

 • Боутикуе Аир.

 • Цапе Аир.

 • Еделвеисс.

 • Еуровингс.

 • Хаваииан Аирлинес.

 • Јунеиао Аир.

 • Олимпиц Аир.

 • Силвер Аирваис.

 • Вистара.

» Сазнајте више: Водич за партнере Унитед Аирлинес-а: зарађивање и коришћење миља

Назад на врх

Кредитне картице које зарађују Унитед МилеагеПлус миље

Кобрендиране кредитне картице Унитед Аирлинес-а издаје Цхасе. Картице које зарађују МилеагеПлус миље укључују:

Унитед℠ Екплорер картица

 • 2 миље по долару за квалификоване куповине Унитед Аирлинес-а, боравак у хотелима и ресторанима.

 • 1 миља по долару потрошеном на друге куповине.

 • Годишња накнада: 0 УСД увод за прву годину, затим 95 УСД.

Унитед Цлуб℠ Инфините Цард

 • 4 миље по долару потрошеном на куповине Унитеда.

 • 2 миље по долару потрошеном на вечеру.

 • 2 миље по долару потрошеном на сва остала путовања.

 • 1 миља по долару за све остале куповине.

 • Чланство у Унитед Цлубу.

 • Годишња накнада: 525 долара.

Унитед℠ Бусинесс Цард

 • Зарадите 2 миље по долару потрошеном на ресторане, бензинске пумпе, продавнице канцеларијског материјала, транзит и куповину Унитед .

 • Зарадите 1 миљу по долару потрошеном на све друге куповине.

 • Годишња накнада: 0 УСД увод за прву годину, затим 99 УСД.

Унитед Цлуб℠ Бусинесс Цард

 • Зарадите 1.5 миља по долару при свакој куповини.

 • Зарадите 2 миље по долару на куповини карата за Унитед.

 • Годишња накнада: 450 УСД.

Још једна кобрендирана картица Унитед-а за потрошаче, Унитед℠ ТравелБанк Цард, не зарађује МилеагеПлус миље.

Повратак на врх Често постављана питања Како да искористим своје Унитед миље?

Најједноставнији начин да искористите Унитед миље је да их користите за наградне летове на Унитед-у и његовим партнерским авио-компанијама. Мораћете да се пријавите на свој Унитед МилеагеПлус налог да бисте тражили доступне летове. Други начини коришћења Унитед миља укључују: надоградње летова, резервације хотела, куповину и поклон картице.

Да ли се Унитед миље могу пренети на партнерске авио-компаније?

Не, не можете пренети своје Унитед миље на друге авио-компаније. Међутим, можете користити своје Унитед миље да резервишете летове партнерских и Стар Аллианце авио компанија.

Колико миља је потребно за бесплатан лет Јунајтедом?

Јунајтед је уклонио своју табелу награда у корист динамичког одређивања цена, тако да цена наградне карте варира у зависности од датума путовања и авио-компаније. Да бисте видели листу најнижих наградних карата, погледајте Унитед-ове понуде летова до разних дестинација за чак 5.000 миља.

Можете ли користити Унитед миље да платите део лета?

Не. Ако немате довољно Унитед миља за наградну карту, не можете користити комбинацију миља на свом рачуну и готовине за плаћање лета. Мораћете да купите преостале Унитед миље или да их пренесете са Цхасе Ултимате Ревардс® или Марриотт-а да бисте допунили свој налог.

Када треба да користите миље уместо плаћања?

НердВаллет вреднује Унитед миље по 1 цент свака, што значи да 10.000 Унитед миља вреди 100 долара. Иако не постоји чврсто и брзо правило које се примењује у сваком случају, генерално има смисла користити своје миље када можете да извучете вредност већу од 1 цента из сваке миље. Дакле, ако лет кошта 10.000 миља или 50 долара, боље би вам било да платите готовином. Међутим, ако тај исти лет од 10.000 миља кошта 200 долара, било би боље да користите своје миље.

Потребна је додатна помоћ при одлучивању?

Покрили смо све основне детаље програма Унитед Аирлинес МилеагеПлус. Али ако још увек нисте сигурни да ли је програм за честе лете вредан труда, погледајте наш водич за апсолутне почетнике за програме за честе лете.

Назад на врх

Информације у вези са Унитед℠ ТравелБанк картицом прикупио је НердВаллет и издавалац ове картице их није прегледао или доставио.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here