Надоградите свој посао: како вам недостатак радне снаге може користити

Има их 10.4 милиона радних места у Сједињеним Државама и само 7.7 милиона незапослених људи у радној снази. Неравнотежа ствара могућности за напредовање у каријери у свим индустријама и даје радницима разлог да бришу прашину са својих животописа.

Потоп отварања радних места у разним индустријама - од некретнина до ресторана - мотивише послодавце да повећају плате и бенефиције. Због тога би многи радници могли да нађу довољно могућности да унапреде своју каријеру, без обзира да ли су незадовољни тамо где се налазе или не.

Имати могућност да размислите о промени каријере је луксуз, наравно. Током протеклих 19 месеци, многи су били приморани да напусте посао и нису могли да пронађу нови. Што дуже сте без посла, теже може бити да се запослите, тако да су људи који су тренутно на позицији сигурно у предности, иако мало неправедној. То не значи да морају бити задовољни својом тренутном станицом само зато што су запослени. Разматрање напредовања је важан део професионалног развоја, без обзира шта ради тржиште рада.

У августу, 4.3 милиона радника — највише икада забележених — напустило је посао, према најновијим подацима Бироа за статистику рада. Велика реорганизација је овде, а ви бисте били немарски да бар не испитате своје опције.

Шта се дешава на тржишту рада

Радна снага се смањила за скоро 3 милиона људи од фебруара 2020, пре него што је ЦОВИД-19 проглашен пандемијом. Пандемија и повезани економски ефекти подстакли су неке родитеље да напусте посао и остану код куће дугорочно, било због потребе усред затварања школа и бриге о деци, или због поновног размишљања о животним приоритетима. То је такође приморало на превремено пензионисање многих старијих радника. Током истог периода, број отворених радних места у непољопривредним секторима је порастао за сличан износ: 3.4 милиона.

За послодавце се показало да је ова места тешко попунити. Неравнотежа између броја отвора (10.4 милиона) и број незапослених чланова радне снаге (7.7 милиона) представља недостатак радне снаге, нешто што охрабрује послодавце да добровољно понуде више новца и боље бенефиције у настојању да привуку нове запослене. Од фебруара 2020. просечне плате по сату порасле су за 8% у приватном сектору, а чак 12% у индустрији забаве и угоститељства.

Где су послови

Незадовољена потражња за радном снагом се осећа у свим индустријама. Постоји више слободних радних места у сектору професионалних услуга него у било ком другом: 1.8 милиона слободних радних места, што представља мањак од 8%. Овај велики сектор укључује рачуновође, адвокате, научнике, стручњаке за дизајн, консултанте и још много тога - а не људе за које се мисли да су највише погођени последицама пандемије.

Од августа, скоро 7% свих непољопривредних позиција је непопуњено. Од 16 анализираних индустрија, 12 је искусило више стопе слободних послова у 2021. него што су имали у најмање 10 година, већина њих у јуну и јулу.

Од фебруара 2020. до августа 2021., број отварања је нарастао 50% или више у девет од 16 анализираних индустрија, укључујући раст од 116% у производњи и 85% у услугама смештаја и исхране.

Постоје неки докази о нескладу између незапослених и вјештина потребних за послове који се нуде, што указује на потенцијално још већу прилику за тренутно запослене.

Користите бројеве у своју корист

Лако бисте се могли скратити гледајући прилике за посао само када сте незапослени или јадни на тренутној позицији. Иако је добро бити задовољан тренутним послом, ко каже да не можете бити срећни (и боље надокнађени) на другој позицији?

1. Ажурирајте свој животопис и све професионалне платформе

Можда не желите да промените своју Твиттер биографију у „тражење посла“ ако нисте сигурни како би ваш тренутни послодавац реаговао на вашу куповину. Али свакако би требало да будете сигурни да су ваш животопис, ЛинкедИн профил, веб локација и било која друга професионална имовина ажурирана како би одражавала ваше тренутне вештине и недавну радну историју. Регрутери су у потрази; олакшајте им да вас пронађу.

2. Процените потражњу за својим вештинама и снагама

Било да желите исти посао са бољом платом или да у потпуности промените путању своје каријере, почните тако што ћете видети шта постоји. Немојте само сурфовати по формалним огласима за посао; проверите ЛинкедИн и повежите се са професионалцима у жељеној области да бисте стекли увид у потребе ваше циљне индустрије. Такође, претраживање по вештинама, а не по називима посла, могло би да вас упозна са потенцијалним новим улогама које раније нисте разматрали.

3. Размотрите унутрашње потезе 

Можда вам се заиста свиђа култура или људи на вашем тренутном послу и радије не бисте отишли. Па, постоји велика шанса да и ваш послодавац запошљава. Разговарајте са својим менаџером — или одељењем за људске ресурсе, ако вам је тако угодније — о интерним потезима. Компанија која пружа подршку генерално жели да запослени остану ту, посебно ако има потешкоћа да попуни места.

4. Немојте се плашити да се пријавите

Ако приметите нешто што вас интересује, обратите се менаџеру за запошљавање или повуците окидач и пријавите се. Кретање тим путем може бити застрашујуће, али истраживање позиције није исто што и одлучивање да напустите свог тренутног послодавца. И истраживање таквих могућности када сте већ на пристојном послу може вам дати предност када су у питању преговори.

Промена посла може бити прави финансијски потез и прилика да пронађете позицију која најбоље одговара вашем животном стилу, вредностима и дугорочним професионалним циљевима. Може бити помало чудно тражити посао када тренутно нисте несрећни. Али осигуравање да ваш послодавац - ваш садашњи или нови - правилно вреднује ваш рад требало би да буде полуредовна пракса, без обзира на тржиште.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here