Коришћење ФХА 203(к) рефинансирања за плаћање побољшања дома“,

ФХА 203(к) рефинансирање вам омогућава да платите побољшања и реновирање дома као део ваше месечне исплате хипотеке.

Федерална стамбена управа осигурава све ФХА кредите, пружајући зајмодавцима финансијску подршку у случају да зајмопримци не испуњавају обавезе или не поштују услове кредита.

Свако може да рефинансира уз ФХА 203(к) — ваша тренутна хипотека не мора да буде ФХА зајам.

За разлику од коришћења кредитне картице или узимања личног зајма, који имају веће камате и краће рокове, рефинансирање од 203 (к) потенцијално може смањити вашу тренутну стопу хипотеке док вам даје дужи период отплате.

» ВИШЕ: Сазнајте више о ФХА 203(к) кредитима

ФХА 203(к) опције рефинансирања

ФХА нуди две врсте кредита за рефинансирање ФХА 203(к): ограничени 203(к) и стандардни 203(к). Они имају исте опште захтеве као 203(к) зајмови за куповину; једина разлика је у томе што рефинансирате постојећи стамбени кредит уместо да купујете кућу.

Ево кључних разлика између две врсте кредита за рефинансирање ФХА 203(к):

Ограничено 203(к) рефинансирање

  • Обезбеђује до 35.000 долара без захтева за минималне трошкове.

  • Погодан је за естетске, једноставне поправке или надоградње (нове радне плоче, фарбање, нови подови).

  • Омогућава флексибилност зајмопримцима да изаберу различите извођаче за различите пројекте или, уз одобрење, сами заврше неки посао.

  • Нису потребне инспекције за пројекте укупне вредности мање од 15.000 долара.

  • Велика побољшања, укључујући структурна побољшања, нису прихватљива; морали бисте да користите стандардни 203 (к).

Стандард 203(к) рефинансирање

  • Нема ограничења цене, али пројекти морају имати укупно 5.000 долара или више да би били квалификовани.

  • Захтева да радите са лиценцираним генералним извођачем радова. Уз одобрење ФХА, можда ћете моћи сами да обавите неке послове.

  • Захтева инспекције свих радова без обзира на цену.

  • Покрива структурна побољшања, попут додавања просторија или замене неисправних водоводних или електричних система.

Штреберски савет: Без обзира на то које рефинансирање од 203(к) одаберете, укупна вредност зајма не може премашити тренутна ограничења хипотеке ФХА за вашу област.

Са било којом врстом 203(к) рефинансирања, мораћете да извршите плаћање унапред хипотекарног осигурања и да плаћате месечне премије хипотекарног осигурања ФХА. Такође ће вам требати ФХА процена, чак и ако сте је имали када сте купили свој дом. И обе врсте захтевају да се финансирани пројекти заврше у року од шест месеци.

ФХА има правила о врстама побољшања која можете платити рефинансирањем по 203 (к), али она нису превише рестриктивна.

Са стандардним 203 (к), могли бисте ићи чак и до обнове куће од темеља нагоре. Побољшања која нису дозвољена су „луксузни предмети“ (као што је додавање базена или тениског терена) и реновирања која су за комерцијалну употребу (свако побољшање са једином сврхом да вам помогне да водите посао из свог дома).

» ВИШЕ: Начини да повећате вредност вашег дома

Да ли је 203(к) рефинансирање право за вас?

Пре него што разговарате са зајмодавцем, набавите своје патке за преуређење тако што ћете затражити процене трошкова и доступности од неколико извођача. Желите да ствари држите на правом путу иу роковима вашег зајма од 203 (к). Будите сигурни да је извођач вољан да преузме додатну папирологију и рокове који долазе уз ФХА 203(к) рефинансирање.

Имајте на уму да већина извођача резервише пројекте неколико недеља (или више) унапред, а зајму од 203 (к) може бити потребно дуже да се затвори од типичних 30 до 45 дана за већину конвенционалних зајмова. Поврх тога, рефинансирање из 203(к) захтева да посао почне у року од 30 дана након датума прве исплате (другим речима, прве уплате извођачу) - обично истог дана када и ваше затварање.

» ВИШЕ: ФХА опције рефинансирања

Можете рефинансирати до 96.5% процената ваше хипотеке са кредитом ФХА 203(к) све док имате кредитни резултат од 580 или више. Међутим, зајмодавци могу да поставе сопствене, строже стандарде који превазилазе захтеве ФХА зајма у погледу минималних кредитних бодова, односа дуга и прихода и односа кредита и вредности.

Ипак, када су хипотекарне стопе ниске, укључивање трошкова великог пројекта преуређења у ваше рефинансирање може имати више смисла од других опција финансирања побољшања дома, које често долазе са вишим каматним стопама и краћим роковима отплате.

» ВИШЕ: Упоредите опције финансирања за побољшање дома

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here