Захтеви за кредитну оцену стамбеног кредита за ВА за 2021.“,

ВА стамбени кредити су предност војне службе, чинећи власништво над кућом могућим за многе припаднике службе и њихове супружнике. Ако се питате да ли ваш кредитни резултат испуњава услове ВА зајма, ево шта треба да знате.

Нема минималног кредитног резултата

Добро сте прочитали: У.С. Одељење за борачка питања, које осигурава све ВА стамбене кредите, не захтева одређени кредитни резултат. Али приватни зајмодавци који издају ВА кредите могу имати своје минималне захтеве за кредитни резултат, обично у распону од 580 до 660.

» ВИШЕ: Добијте свој бесплатни кредитни резултат

Бољи кредитни резултат = боље стопе и услови

Иако вас низак кредитни резултат неће нужно спречити да добијете ВА зајам, виши резултат може значити боље каматне стопе или услове кредита.

„Виши кредитни резултат може значити боље каматне стопе или услове кредита.”

„Сваки зајмодавац одређује проценат који је спреман да понуди појединачним зајмопримцима“, рекао је Курт Кешур, секретар за штампу ВА, путем е-поште. “Уопштено говорећи, зајмодавци су у могућности да дају најбољу стопу зајмопримцима са одличним кредитом.”

» ВИШЕ: Како побољшање кредитног резултата може утицати на вашу хипотеку

Реч је о више од вашег кредитног резултата

Да би утврдили вашу способност да отплатите ВА зајам, зајмодавци узимају у обзир низ финансијских фактора, укључујући радну евиденцију и тренутни приход. Такође ћете морати да испуните услове као што су дужина службе, статус дужности и карактер службе.

» ВИШЕ: Погледајте да ли испуњавате услове за ВА зајам

Куповина ВА хипотекарних зајмодаваца је неопходна

Захтеви за стамбени кредит ВА, укључујући захтеве за минимални кредитни резултат, разликују се од зајмодавца. Зато је толико важно да упоредите понуде од најмање три ВА зајмодавца пре него што одаберете једног за своју хипотеку. Поред стопа, обавезно процените оцене корисничке службе, трошкове затварања и ниво искуства компаније са ВА кредитима.

„Ветерани треба да се постарају да купе више зајмодаваца када користе погодности свог стамбеног кредита како би осигурали да добију најбоље доступне стопе и услове“, рекао је Цасхоур.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here