ВА накнада за финансирање зајма

Колика је накнада за финансирање ВА?

ВА зајмови имају конкурентне каматне стопе и блаже кредитне стандарде од конвенционалних хипотекарних кредита и не захтевају хипотекарно осигурање. Уместо тога, они захтевају од већине зајмопримаца да плате накнаду за финансирање ВА. Накнада је једнократна накнада која се може платити унапред или уплатити у хипотеку, било да се ради о куповини куће ВА или рефинансирању ВА.

ВА кредите подржава Одељење за борачка питања, које отплаћује зајмодавцу део зајма ако зајмопримац не испуни обавезе. Накнада за финансирање помаже у покривању трошкова те гаранције ВА.

Колика је накнада за финансирање ВА?

Износ накнаде за финансирање заснива се на томе колико одлажете и да ли сте икада раније имали зајам са ВА. (Ако јесте, нови кредит се зове „накнадно коришћење.”)

Накнаде за први кредит за куповину ВА износе 2.3% са нултим учешћем, 1.65% уз учешће од 5% до 9.9% и 1.4% уз учешће од 10% или више.

Накнаде за финансирање зајма за рефинансирање ВА са исплатом новца су исте као и за кредит за куповину. Накнада за зајам за рефинансирање смањене каматне стопе (зајам ВА ИРРРЛ) износи 0.5% за прву и следећу употребу.

Табела накнада за финансирање ВА за 2021

» ВИШЕ: Израчунајте своју накнаду за финансирање ВА кредита и месечне уплате

Ослобађање од накнаде за финансирање ВА

Ослобођени сте плаћања накнаде за финансирање 2021. ако сте:

  • Имају право или примају надокнаду за инвалидитет повезану са услугом.

  • Преживјели супружник ветерана који је преминуо током служења или због инвалидитета везаног за службу.

  • Припадник активне службе који је добио Пурпурно срце.

» ВИШЕ: Погледајте ограничења ВА зајма за 2021

Не морате да плаћате накнаду за финансирање ВА из свог џепа

Ако нисте спремни да платите накнаду при затварању, можете урачунати накнаду за финансирање у укупан износ зајма.

„Можете да урачунате накнаду за финансирање у укупан износ зајма.”

Иако вас то ослобађа од плаћања већег паушалног износа унапред, то такође значи да ће ваша месечна уплата — и ваши укупни трошкови кредита — бити већи.

На 30-годишњу хипотеку од 300.000 долара за куповину уз 4% уз 0% мање, ваша месечна уплата би била око 1.430 долара само за главницу и камату - не порезе, осигурање или било шта друго. Накнада за финансирање ВА за зајмопримца који се први пут појавила била би 6.900 УСД (2.3%). Али то је ако сте платили накнаду из свог џепа.

Убацивањем тих 6.900 УСД у износ вашег кредита, додаје се преко 11.000 УСД укупним трошковима током трајања кредита, што би повећало вашу месечну уплату.

» ВИШЕ: Погледајте наше изборе за најбоље ВА хипотекарне кредиторе

Накнада за финансирање ВА није једини трошак затварања

Накнада за финансирање ВА неће бити једина наплата са којом ћете се суочити при затварању. Хипотекарни кредити долазе са трошковима затварања и могу укључивати бодове попуста, накнаде зајмодавца, процену, кредитни извештај, порезе на имовину и још много тога.

Можете преговарати о неким од ових накнада, а продавац куће би могао бити убеђен да плати неке од њих. И опет, неке или све трошкове можете урачунати у износ зајма.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here