Захтеви за кредит ВА за 2021.“,

ВА кредити помажу хиљадама припадника војне службе и ветерана да купе куће сваке године. Ево погледа ко може да се пријави и услове да се квалификује за ВА кредит.

Подобност ВА зајма

Уз подршку У.С. Одељење за борачка питања, ВА зајмови су погодност за активне и борачке припаднике војне службе и неке преживеле супружнике. Имате право да се пријавите за ВА кредит ако:

  • Ви сте у активној служби и служили сте 90 дана непрекидно.

  • Ви сте ветеран који испуњава услове за радни стаж, који су углавном 90 дана у рату и 181 дан у миру.

  • Одрадили сте 90 дана активне службе или шест заслужних година у изабраном резервном саставу или националној гарди.

  • Ви сте преживели супружник ветерана који је преминуо док је био у служби или због инвалидитета везаног за службу и нисте се поново венчали. Или сте се поново венчали након 57. године или децембра. 16, 2003. Супружници припадника несталих у акцији или ратних заробљеника такође имају право.

И даље можете да се квалификујете чак и ако не испуњавате услове за дужину радног стажа у неким случајевима, као што је отпуштање због инвалидитета везаног за услугу. Проверите са ВА за детаље.

Можда нећете испуњавати услове ако сте добили „осим часно“, лоше понашање или нечасно отпуштање, иако се можете пријавити код ВА да бисте побољшали свој отпуштени статус.

» ВИШЕ: ВА кредити: Шта треба знати

Како се пријавити за ВА кредит

Можете се пријавити за ВА зајам преко банке, хипотекарне компаније или кредитне уније која их нуди. Процес је сличан подношењу захтева за друге врсте хипотека - ви пружате запослење, приход и друге финансијске информације, а зајмодавац одлучује да ли се квалификујете.

Једна јединствена ставка која ће вам требати је ВА сертификат о подобности. Потврда о подобности је документ Одељења за борачка питања који показује да испуњавате услове услуге за ВА кредит. Можете затражити документ преко ВА или затражити од хипотекарног зајмодавца ВА да добије сертификат о квалификованости за вас.

» ВИШЕ: Како да добијете ВА сертификат о подобности

Квалификације ВА кредита: кредит, дуг и приход

Зајмодавци ће прегледати ваш кредит, дуг и приход како би одлучили да ли се квалификујете и да би одредили каматне стопе које ће понудити.

Кредитни захтеви

ВА не поставља минимални кредитни резултат да би се квалификовао за зајам. Али хипотекарни зајмодавци из ВА могу да поставе сопствене минималне стандарде за ФИЦО кредитне резултате, који су обично од ниске до средине 600-их.

Зајмодавци ће такође погледати ваш кредитни извештај, посебно вашу историју благовремених плаћања.

» ВИШЕ: Погледајте захтеве за кредитни резултат за стамбени кредит за ВА

ДТИ за ВА кредит

ВА преферира однос дуга и прихода, или ДТИ, не већи од 41%. Али зајмопримци са вишим ДТИ коефицијентом могу добити одобрење ако имају довољно „преосталих прихода“, што је још један фактор који зајмодавци узимају у обзир приликом разматрања захтева за хипотеку. Преостали приход је новац који остаје за покривање основних животних трошкова, као што су храна и одећа, након плаћања дугова, становања и других обавеза.

Захтеви за учешће ВА кредита

У већини случајева, ВА кредити не захтевају минимално учешће. Међутим, ако је куповна цена куће већа од њене процењене вредности, можда ћете морати да надокнадите бар део разлике.

А ако подлежете ограничењима ВА зајма, а цена куће премашује ограничење зајма у округу, биће потребно да уплатите учешће.

Ако купујете на конкурентном тржишту где је број купаца већи од продаваца кућа, можда ће вам требати аванс само да бисте ушли у врата. Ситуација лицитирања ће захтевати депозит за продавца, а као део вашег учешћа показује да сте озбиљан купац.

Предност одлагања новца је то што ће вероватно смањити накнаду за финансирање ВА.

Захтеви за имовину зајма ВА

Кућа коју желите да купите мора да испуњава минималне имовинске захтеве ВА. Стандарди обезбеђују да су домови финансирани из ВА кредита безбедни, структурално здрави и санитарни.

Након што сте под уговором о куповини куће, зајмодавац ће ангажовати процењивача са одобрењем ВА да процени тржишну вредност куће и увери се да испуњава минималне захтеве за имовину. Процена ВА такође може бити потребна приликом рефинансирања ВА кредита.

Подобност за друге ВА зајмове и грантове

ВА такође нуди стамбене грантове за ветеране и припаднике служби са инвалидитетом повезаним са услугама и стамбене кредите за Индијанце.

Дотације за становање за инвалиде

Овај програм нуди три гранта за помоћ ветеранима и припадницима служби са инвалидитетом повезаним са услугама да купе или модификују дом како би задовољили своје потребе. Грант за посебно прилагођено становање је за кућу коју поседујете или ћете купити. Грант за специјалну адаптацију становања може бити за дом који ви или члан породице поседујете или ћете купити. Грант за привремени боравак је за дом члана породице у којем привремено живите. Морате имати квалификујућу инвалидност у вези са услугом да бисте били квалификовани за било који од грантова.

Можете се пријавити онлајн преко портала погодности на веб локацији ВА или преузети ВА образац 26-4555 и послати га најближем регионалном центру за кредите.

Директни зајам Индијанаца

Помагање Индијанцима у куповини, изградњи, побољшању или рефинансирању домова на земљишту федералног поверења је циљ програма директног зајма за ветеране Индијанаца. Програм је доступан припадницима одређених индијанских племена и њиховим супружницима, као и корпорацијама староседелаца Аљаске и становницима територија пацифичких острва.

Да бисте започели, потврдите да ваша матична заједница учествује у НАДЛ програму, пријавите се за ВА сертификат о подобности и контактирајте регионални кредитни центар ВА за вашу државу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here