ВА Стреамлине Рефинанце (ВА ИРРРЛ): Брз пут до боље хипотеке“,

НАПОМЕНА: Због избијања корона вируса, рефинансирање може бити мали изазов. Зајмодавци се суочавају са великом потражњом за кредитима и питањима особља. Ако не можете да платите свој тренутни стамбени зајам, погледајте наш ресурс помоћи за хипотеку. За најновије информације о томе како да се носите са финансијским стресом током ове ванредне ситуације, погледајте финансијски водич НердВаллет-а за ЦОВИД-19.

Шта је ВА ИРРРЛ?

Зајам за рефинансирање са смањењем каматне стопе – или ВА ИРРРЛ (изговара се „Еарл“) — се често назива „ВА стреамлине рефинанце“ јер је процес одобравања зајма знатно поједностављен. ИРРРЛ не захтева увек ВА процену или прође кроз типичан процес ВА зајмодавца. То штеди много времена, папирологије и такси.

» ВИШЕ: Погледајте најбоље ВА ИРРРЛ хипотекарне зајмодавце за поједностављено рефинансирање

Како функционише ВА ИРРРЛ?

ВА ИРРРЛ се користи за рефинансирање једне ВА хипотеке у другу. То је побољшање вашег старог ВА кредита. Уз то, добијате нижу стопу, нижу уплату или обоје. Такође можете прећи са кредита са подесивом каматном стопом на кредит са фиксном каматном стопом.

Зајмодавци воле ИРРРЛ. Зајмопримци такође раде, јер је њима много лакше управљати од редовних ВА кредита.

И даље ћете морати да испуните услове за ВА зајам и да се бавите кредитором који је одобрио Одељење за борачка питања. А ВА је непоколебљив да рефинансирање мора резултирати стварном финансијском користи. То значи да ћете морати да смањите каматну стопу или да смањите месечну уплату рефинансирањем.

» ВИШЕ: Сазнајте више о ВА кредитима

Тражите рефинансирање ваше хипотеке? Рефинансирање ваше хипотеке може бити одличан начин за уштеду. Са НердВаллет-ом, можете лако да пратите вредност свог дома и видите да ли можете да уштедите рефинансирањем. ПРОВЕРИТЕ СВОЈУ РЕФИ УШТЕДУ

Можете ли добити готовину ВА ИРРРЛ?

Не можете узети готовину из ВА поједностављеног рефинансирања. За то ће вам генерално требати рефинансирање ВА готовине.

Један изузетак је хипотека за побољшање енергије (ЕИМ), која се може користити у комбинацији са било којим рефинансирањем ВА, укључујући ИРРРЛ. ЕИМ вам омогућава да додате трошкове неких енергетски ефикасних побољшања вашем зајму за рефинансирање. То је као рефинансирање готовине које се користи само за једну ствар. Не испуњавају се све надоградње, бићете подвргнути енергетској ревизији након шест месеци и могу постојати додатни захтеви за осигурање.

» ВИШЕ: Савети за проналажење правог ВА кредитора

ИРРРЛ: Пређите са АРМ на фиксно

Можете да користите ВА стреамлине рефи да бисте трговали хипотеком са подесивом стопом за кредит са фиксном каматном стопом. На тај начин ћете закључати своју стопу и нећете морати да бринете о вишим хипотекарним стопама у будућности.

Прелазак са АРМ-а на зајам са фиксном каматном стопом је једини случај када ће вам ВА омогућити да повећате каматну стопу на хипотеку на рефи.

» ВИШЕ: Разлике између АРМ-а и кредита са фиксном каматном стопом

Ако желите да пређете на краћи рок - рецимо, са 30 на 15 година хипотеке - можете и то да урадите. Уштедећете доста камате током трајања кредита, али ваша уплата ће бити већа. Најбољи ВА зајмодавци ће радити са вама како би били сигурни да ће свако повећање ваше месечне исплате хипотеке и даље деловати у оквиру ваших процењених животних трошкова.

» ВИШЕ: 15 година вс. Калкулатор хипотеке на 30 година

ВА ИРРРЛ смернице

Осим што испуњавају најосновније услове за квалификовање ВА зајма, правила за поједностављење рефинансирања ВА су релативно слаба. Не морате чак ни да живите у кући да бисте се квалификовали за ВА ИРРРЛ. То значи да га можете користити за рефинансирање куће коју тренутно издајете. Мораћете да потврдите да сте раније живели тамо.

Неће вам чак ни требати нова потврда о подобности за ИРРРЛ.

„Једна ствар коју не можете избећи: накнада за финансирање ВА. За већину зајмопримаца то ће значити 0.5% пуњења.”

Једна ствар коју не можете избећи: накнада за финансирање ВА. За већину зајмопримаца то ће значити 0.5% накнаде, што је ниже од накнаде за куповину ВА или кредите за рефинансирање у готовини. Накнада се ослобађа за неке ВА зајмопримце, укључујући оне са инвалидитетом повезаним са услугама и одређене преживеле супружнике.

Увек је добра идеја купити више од једног зајмодавца, чак и за нешто тако једноставно као што је ВА ИРРРЛ. То је зато што каматне стопе и трошкови затварања могу да варирају од једног зајмодавца до другог, а неки зајмодавци „прекривају“ одређене услове зајма које други немају.

Са ИРРРЛ-ом, ваши трошкови затварања могу се урачунати у стање вашег кредита или урачунати у вашу каматну стопу, баш као и сваки други стамбени зајам ВА.

Колико брзо можете да урадите ВА ИРРРЛ?

Године 2018. Закон о заштити ветерана од предаторских позајмица постао је закон. Потребан је период од 210 дана од датума прве уплате или након шесте месечне уплате (у зависности од тога шта је дуже) пре него што постојећи ВА зајам буде квалификован за ИРРРЛ. Овај закон је настао након притужби ветерана у Бироу за финансијску заштиту потрошача (ЦФПБ) у вези са понудама за рефинансирање хипотека.

Са блажим захтевима за осигурање и документе, ЦФПБ је открио да су многи зајмодавци радо давали ВА ИРРРЛ зајмове – толико да би неки зајмодавци охрабривали квалификоване ВА зајмопримце да често рефинансирају, чим један до два месеца након последње рефи. Овај агресивни продајни процес се зове "буцкање"."

У 2017. години, ЦФПБ и ВА заједнички су издали наредбу упозорења ветеранима и садашњим члановима службе са ВА кредитима о овим нежељеним понудама, а 2018. Конгрес је предузео мере да заштити зајмопримце.

Ипак, потенцијални ВА зајмопримци често добијају позиве директном поштом који изгледају важни, временски критични и званични. Понуде могу изгледати као чек или рачун да би се зајмопримци привукли да га отворе. ЦФПБ примећује неколико црвених заставица које можете тражити ако добијете такве понуде:

  • Ниске стопе са неспецифичним условима: Ако у рекламираној стопи није изричито наведено да се ради о хипотеци на 30 година са фиксном каматном стопом, можете одговорити само да бисте сазнали да је стварна стопа за 10-годишњи кредит или да претпоставља да ћете купити поене са попустом.

  • Уштеда прескакањем плаћања: ВА спречава зајмодавце да траже да зајмопримци могу да користе ИРРРЛ да ослободе готовину јер ће им то дати могућност да прескоче једну или две уплате.

  • Повраћај средстава за депоновање: ЦФПБ је примио жалбе од чланова службе којима је речено да ће добити значајан повраћај средстава са депонованог рачуна, али су добили много мање након затварања.

Чак и са законом против предаторског ВА позајмљивања, важно је разумети сваку понуду зајма коју добијете и никада не журите са доношењем одлуке – без обзира на то колико добар посао изгледа. Ако изгледа превише добро да би било истинито, вероватно јесте.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here