Вангуард узајамни фондови: шта су, зашто су популарни

Неколико инвестиционих производа има препознатљивост бренда. Вангуард заједнички фондови су један од њих.

Заједнички фондови и фондови којима се тргује на берзи дуго су били ослонац у 401(к), пензијским плановима, ИРА-има и управљаним портфељима компаније од 40 и више година.

Али дуговечност није једини разлог зашто је Вангуард постао главни извор за администраторе пензионих планова и појединачне инвеститоре. Компанијин напредни приступ управљању фондовима који је свестан накнада – пре свега лансирање првог јавно доступног индексног заједничког фонда – помогао је својим клијентима да остваре знатно боље приносе улагања од онога што су испоручили конвенционалнији фондови.

Шта су Вангуард заједнички фондови?

Заједнички фондови су улагања која спајају новац инвеститора за куповину акција, обвезница и друге имовине. Они нуде исплатив начин за креирање диверсификованог портфеља – где се ваш новац распоређује на различите инвестиције уместо да се улаже у једну акцију – без муке да сами бирате и управљате имовином.

Вангуард управља и продаје заједничке фондове, а професионалци за инвестиције анализирају и бирају које акције да држе како би покушали да надмаше просечне тржишне приносе. Али компанија је најпознатија по пионирским индексним заједничким фондовима, који настоје само да одговарају приносу широког тржишног индекса (као што је С&П 500) или друге референтне вредности.

Зашто инвеститори воле Вангуард

Постоје три главне ствари које чине инвеститоре срећним:

1. Избор

Вангуард-ова свеобухватна стабилна више од 170 заједничких фондова и 80 ЕТФ-ова омогућава му да испуни сваку нишу потреба инвеститора за расподелу средстава. Понуде укључују:

  • Индексни заједнички фондови. Откако је оснивач компаније Џон Богл покренуо Вангуард 500 индексни фонд 1976. године, пакет Вангуарда се проширио тако да укључује индексне фондове за обвезнице, међународне акције, тржишта у развоју и још много тога.

» САЗНАЈТЕ ВИШЕ: Како инвестирати са Вангуард индексним фондовима.

  • Активно управљани заједничким фондовима. За разлику од индексних фондова, акције и друга средства у овим фондовима курирају инвестициони менаџери.

  • Пензиони фондови са циљаним датумом. Овај тип диверзификованог фонда садржи мешавину Вангуард-ових најширих индексних фондова који се постепено померају ка конзервативнијим инвестицијама како вам се ближи датум пензионисања. Ова средства су популарна у плановима за пензионисање које спонзорише послодавац, као што је 401(к)с.

  • Вангуард ЕТФс. Купљене и продате као појединачне акције, оне нуде инвеститорима прилику да купе мали удео у већини фондова Вангуард-а по много нижој улазној цени — цена једне акције у односу на минимум за инвестирање Вангуард фонда од 1.000 долара.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

2. Ниске накнаде

Сви заједнички фондови и ЕТФ-ови имају накнаду за управљање, познату као однос трошкова фонда. То је проценат вашег укупног салда фонда који се аутоматски одбија од поврата улагања сваке године да би се покрили административни трошкови, плате менаџмента и други режијски трошкови.

» Испитајте трошак: Израчунајте утицај накнада на приносе заједничких фондова

Коефицијенти трошкова Вангуарда су познати по томе што су нижи од просека у индустрији за све главне типове улагања у пензијску штедњу. Ниже накнаде значе да више вашег новца остаје уложено на тржишту. Иако неколико делића процента можда не изгледа као велика разлика, временом се додаје:

3. Конкурентни дугорочни приноси

Приступ управљања ниским накнадама је омогућио Вангуард заједничким фондовима да временом надмаше друге сличне заједничке фондове. У ствари, током последње деценије, 178 од 199 Вангуард фондова — скоро 90% — остварило је већи принос од просека њихове вршњачке групе током истог временског периода.

А најбољи фонд Вангуард је

Зависи.

Не избегавамо, само реални.

Најбољи фонд Вангуард је један (или неколико) у складу са вашим инвестиционим циљем и буџетом. То укључује бирање између активног и пасивног управљања, идентификацију одговарајућих фондова и проверу да ли испуњавате Вангуард-ов минимум заједничког фонда (само 1.000 УСД за многе фондове, а много ниже за Вангуард ЕТФ-ове).

» ВИШЕ: А-З водич о томе како улагати у индексне фондове

Како купити Вангуард заједничке фондове

Најлакши начин да купите Вангуард заједничке фондове је у вашем 401 (к) или 403 (б), ако су међу инвестиционим изборима. Ово вам помаже да заобиђете Вангуард инвестиционе минимуме. Али, због накнада за пензиони план, односи трошкова могу бити већи од онога што бисте платили ако сте иста средства купили директно преко Вангуарда или чак другог брокера за попуст.

Ако ваш план за пензионисање на радном месту не нуди Вангуард средства, мораћете да их купите или директно од Вангуарда или отварањем брокерског рачуна код другог провајдера.

Један плус директне куповине: Као и друге финансијске компаније са власничким фондовима, као што су Фиделити, Т. Рове Прице и Цхарлес Сцхваб, Вангуард не наплаћује трговачке провизије од сопствених средстава. Само се уверите да имате довољно инвестиционог новца при руци да испуните минималне инвестиционе захтеве (1.000 УСД за фондове са циљним датумом, 3.000 УСД за средства којима се активно управља). Ако не, размислите о куповини ЕТФ верзије једне од понуда Вангуардових индексних фондова. Сви Вангуард ЕТФ-ови су такође без провизије.

» Желите да упоредите опције? Погледајте наше изборе за најбоље брокере за средства.

Предност куповине преко другог брокера је у томе што многи имају робусније инвестиционе алате и повољније провизије за трговину акцијама од онлајн понуда Вангуард-а усмерених на фондове. (Погледајте наш преглед за брокере за инвеститоре заједничких фондова и ЕТФ-а за најбоље јефтине опције.)

Ако одређени фонд Вангуард који желите није на брокеровој листи производа без накнаде за трансакције, платићете додатне трошкове: трговине фондовима обично се крећу од 9 долара.95 до 49 долара.95; ЕТФ провизије се крећу од 4 до 7 долара.

Ако истраживање заједничких фондова за прављење портфеља не спада у вашу зону удобности, јефтина опција је да отворите рачун код робо-саветника који бира и управља инвестицијама на основу вашег временског оквира и толеранције на нестабилност тржишта. Многи робо-савјетници користе Вангуард фондове и ЕТФ-ове у свом основном портфељу. Наш скуп најбољих робо-саветника објашњава како ове услуге функционишу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here