Трошкови винилних облога и како уштедети кући

Винилне облоге вашег дома могу изгледати изблиједјеле након неколико деценија када их је киша залила и сунце спржило. Или можда једноставно желите другачији изглед. Без обзира на врсту спољашњег зида у вашој кући, винилна облога је опција која би могла да буде у вашем ценовном рангу.

Просечна цена замене винилних облога на типичној кући од 2.450 квадратних стопа је 13.350 долара, према истраживању Националне асоцијације индустрије за преуређење (НАРИ) својих чланова.

Инсталација би могла коштати више или мање од тога, у зависности од квадратуре, трошкова рада у вашем подручју и квалитета споредног колосијека. Што више знате о трошковима винилних облога, више ћете моћи да завршите пројекат у оквиру свог буџета.

» ВИШЕ: Погледајте цену других пројеката побољшања дома

Колико кошта постављање винилних облога?

Пошто је направљена од пластике, винилне облоге се могу производити у различитим текстурама и дебљинама. Оба фактора утичу на цену.

“Дебљи споредни колосијек кошта више и доступан је у више текстура.”

Текстуре: Глатка винилна површина кошта најмање. Ако не желите обичан изглед, можете пронаћи винилне облоге које изгледају као дрвена лајсна или дрвена плоча, али ће материјал коштати више.

Дебљине: Винилне облоге долазе у различитим дебљинама (познате и као мерачи). Дебљи споредни колосијек кошта више, доступан је у више текстура и намењен је да буде издржљивији. Ево неких уобичајених дебљина:

  • Оцена градитеља: 0.040 инча дебљине

  • Стандардна оцена: 0.044 инча дебљине

  • Дебели разред: 0.046 инча дебљине

  • Премијум разред: 0.048 инча дебљине

Винилна облога кошта у просеку око 4 долара по квадратном метру за инсталацију, према ХомеАдвисору, служби за упућивање за професионалце за побољшање дома.

Обрада: Лајсне, софити и украси око прозора и врата могу повећати трошкове материјала и рада. Они могу коштати 3 до 6 долара по линеарној стопи, према ХомеАдвисор-у.

Рад: Трошкови ангажовања извођача варирају.

Уклањање: Ако имате стару облогу која се мора уклонити и одложити, очекујте да ћете платити од 1.000 до 3.000 долара да бисте обавили тај посао, према ХомеАдвисору.

Колико капитала имате? Кућни капитал вам може помоћи да платите побољшања. НердВаллет вам може показати колико је доступно. Видите мој капитал

Поврат улагања у винил споредни колосијек

Агенти за некретнине воле да кажу да можете да повећате вредност свог дома тако што ћете побољшати „привлачност ивичњака“ – како кућа изгледа са улице. Замена винилних облога је често вежба у додавању привлачности ивичњака кући.

„Винилна облога је најпопуларнија врста спољашњих зидова на североистоку и средњем западу.”

Замена винилних облога враћа око 75% трошкова у повећању вредности куће, према Извештају о утицају ремоделирања за 2017. који су саставили НАРИ и Национална асоцијација продаваца некретнина. Према извештају, од просечних 13.350 долара цене замене винилних облога, власници кућа враћају 10.000 долара ако продају кућу.

Постоји неколико начина да платите замену винилних облога, укључујући уштеду и рефинансирање у готовини. Један од најпопуларнијих начина плаћања за побољшање дома је путем кредитне линије за власнички капитал или ХЕЛОЦ. То је друга хипотека која претвара капитал вашег дома у готовину колико вам је потребно.

» ВИШЕ: Најбољи зајмодавци за кредитну линију за власнички капитал

На националном нивоу, винил споредни колосијек је био најпопуларнији материјал за спољашње зидове за новоизграђене домове од средине 1990-их, према годишњем прегледу изградње Бироа за попис становништва. То је далеко најпопуларнији тип спољашњих зидова на североистоку и средњем западу. Али винилна облога се ретко користи на Западу. Имајте на уму локалну популарност материјала када одлучујете да ли ћете инсталирати винилне облоге тамо где живите. Желите да избегнете скупе грешке при реновирању.

Како смањити трошкове винилних облога

1. Поједностави

Одабир глатке облоге уместо текстурне облоге је начин да уштедите новац на материјалима. Исто тако, можете одабрати тању споредну облогу стандардног квалитета у односу на премиум колосијек како бисте искористили предности нижих цена материјала.

2. Куповати около

Прибавите понуде од неколико извођача радова на винилним облогама. Затражите препоруке од бивших клијената и контактирајте их. Питајте да ли је посао обављен на време, да ли је процена извођача била тачна и да ли је извођач благовремено одговорио на питања, недоумице и жалбе.

Обратите се Институту за Винил Сидинг да бисте сазнали да ли имате посла са ВСИ сертификованим инсталатером са најмање две године искуства који је прошао курс обуке и положио испит.

Такође проверите код локалног одељења за грађевинарство или државну агенцију за заштиту потрошача да потврдите да је извођач радова лиценциран и осигуран.

3. Инсталирајте га сами

Нико није рекао да је постављање винилних облога лако, али ако имате вештину, пројекат уради сам може уштедети на трошковима рада. Исто важи и за уклањање споредног колосијека.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here