Желите да купите Амазон акције? Ево шта треба да знате

Амазон је добро прошао током пандемије, а компанија је једна од ретких са вредношћу од преко 1 билион долара. Због тог пораста многи инвеститори се питају да ли да купе акције Амазона.

Успех компаније је укорењен у олакшавању купцима да брзо – и можда импулсивно – купују производе на мрежи, услугу која је постала вреднија због пандемије ЦОВИД-19. Не постоји дугме „купи сада“ за акције, али улагање у Амазон је скоро исто тако лако као куповина на Амазону.цом. Ево шта треба узети у обзир пре него што купите акције Амазона.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

1. Амазонов инвестициони потенцијал

Постоји разумљива привлачност поседовања деоница компаније са којом редовно комуницирате, али оно што знате о компанији као купац често није једнако познавању компаније као инвеститора.

Штреберски савет: Амазонов симбол акција је АМЗН. ИПО компаније је било у мају 1997. године, по цени од 18 долара по акцији.

Не заснивајте своју одлуку да купите или не купите на прошлим перформансама акције или тренутној цени. Уместо тога, ослоните се на веома важан корак прегледања заслуга Амазона као инвестиције. То укључује копање у менаџмент компаније, приходе, нето приход и зараду, као и анализу конкуренције. (Научите како да истражите акције.)

» Приступите истраживању акција: Прочитајте нашу рецензију Морнингстара

Осим ових фактора, желећете да размислите да ли је куповина акција Амазона права одлука за ваш портфолио. Одговор зависи од ваше финансијске ситуације, тренутне имовине и инвестиционих циљева. Што нас доводи до ...

2. Да ли се акције Амазона уклапају у ваш портфељ

Амазонова трговачка цена недавно се кретала више од 3.000 долара. (Можете пронаћи тренутну цену акција тако што ћете потражити Амазонову трговачку ознаку, АМЗН, на веб локацији са финансијским информацијама или преко свог брокера на мрежи.)

» Потребан ми је брокер? Погледајте нашу листу најбољих брокера за трговање акцијама

То је значајна инвестиција за већину људи. Пре него што се обавежете, размотрите:

  • Како ћете постићи диверсификацију. Појединачне акције се обично сматрају ризичним јер им недостаје диверсификација; ако компанија наиђе на тежак период, доћи ће и до вашег портфеља. Да би ублажили тај ударац, инвеститори се често окрећу јефтиним заједничким фондовима као што су индексни фондови како би чинили већину свог инвестиционог портфеља. Ови фондови прате тржишни индекс и улажу у многе компаније — у неким случајевима, укључујући Амазон — што олакшава диверзификацију вашег портфолија и смањује ризик улагања.

  • Ваши будући инвестициони планови. Генерално, паметно је редовно улагати. Постоји чак и назив за ову стратегију: просек трошкова у доларима. То значи улагање одређених износа у стандардним интервалима, уместо да стављате много новца на тржиште, или у акције као што је Амазон, одједном. Просек трошкова у доларима може помоћи да се осигура да не купујете увек акције или друге инвестиције по високој цени.

3. Колико уложити у Амазон

Једно од најважнијих разматрања је колико новца можете приуштити да уложите у акције Амазона.

Одговор није нужно исти колико новца имате на располагању. То је зато што се берза сматра дугорочном инвестицијом, а финансијски стручњаци обично упозоравају да не купујете било какве акције новцем који ће вам требати у наредних пет година.

Пре куповине појединачних акција, такође је мудро да се уверите да имате адекватан фонд за хитне случајеве и да штедите за све важне краткорочне циљеве. (Ево неколико предлога где да уштедите за краткорочне циљеве.)

Са ценом акција која је висока као Амазонова, можда ћете бити заинтересовани и за делимичне акције, које вам омогућавају да купите део удела — на основу одређеног износа новца који желите да уложите — уместо целе ствари. Не нуде сви онлајн брокери делимичне акције, али понуда постаје све чешћа.

Без обзира да ли купујете акције Амазона или акције друге компаније, процес је углавном исти. Погледајте наш комплетан водич о томе како да купите акције да бисте сазнали више.

» Погледајте нашу листу: Акције са најбољим учинком

Откривање: Аутор није имао никакве позиције у горе наведеним хартијама од вредности у првобитно време објављивања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here