Желите да купите Дизнијеве акције? Ево шта треба знати

Чак и ако тематски паркови нису ваша ствар, постоји велика шанса да се део вашег новца слива у џепове Тхе Валт Диснеи Цомпани: Бехемотх поседује ЕСПН, АБЦ и Марвел Студиос, између осталих брендова за забаву.

С обзиром на широк домет компаније и њен култ, није изненађење да су Дизнијеве акције чест предмет пажње инвеститора.

Ако вам идеја о куповини Дизнијевих акција натера уши Микија Мауса, ево шта прво размотрите.

1. Основе Дизнијевих акција

Можда сте добро упућени у све Дизнијеве ликове, тематске паркове и брендове, али вероватно сте мање упознати са костима компаније: њеним менаџментом, приходима, нето приходом и зарадом. Са компанијом као што је Дизни, такође желите да знате одакле долази приход или који одељења доносе највећи профит. Ово је разлика између познавања компаније као купца и познавања као инвеститора.

Корисно је погледати индустрију у којој Диснеи послује, као и конкуренцију компаније. Који изазови предстоје за индустрију забаве и како је Дизни позициониран да их временски – или не ? Да ли је Дизни добро реаговао на тренутне трендове у индустрији, као што су потрошачи који одбацују кабловску телевизију ради стриминг услуга?

Ако се трудите да схватите како да одговорите на ова и друга питања, наш водич за истраживање акција ће вам помоћи. Дизнијев веб-сајт за односе са инвеститорима прикупља годишње и тромесечне извештаје компаније. А онлајн брокери нуде истраживања на својим платформама, као и независни сајтови за анализу.

» Приступите истраживању акција: Прочитајте нашу рецензију Морнингстара

2. Како се Дизнијеве акције уклапају у ваш портфељ

Гледали сте Дизни из сваког угла. То је акција са плавим чиповима са солидном историјом. Али и даље постоје ризици у куповини њених акција.

Појединачне акције су увек ризичније инвестиције од разноврсних опција као што су индексни заједнички фондови или фондови којима се тргује на берзи. Да бисте направили разноврсни портфолио од појединачних акција, мораћете да истражите 20, 30, можда 40 компанија. То захтева много посла.

Индексни фондови и ЕТФ-ови раде то за вас, тако што прате тржишни индекс и омогућавају вам да држите акције у стотинама различитих компанија у оквиру једног фонда. За разлику од појединачних акција, када једна компанија у индексном фонду крене нагоре, не губите пуну инвестицију. Дугорочно гледано, остале компаније у фонду поправљају застој.

Ово је у складу са два принципа улагања — диверсификацијом и алокацијом средстава — који подстичу распоређивање вашег новца у различитим компанијама, индустријама и типовима средстава (нпр.г., акције и сигурније инвестиције попут обвезница) у циљу смањења ризика. Такође ћете желети да водите рачуна о својим циљевима и зашто уопште улажете.

Ништа од горе наведеног нема за циљ да вас уплаши да купите Дизнијеве акције. У ствари, поседовање акција компаније којима се јавно тргује је одличан начин за одрасле и децу да стекну практично образовање о томе како се воде предузећа и како функционише берза. Ви само желите да размотрите цео свој портфолио и како би се куповина Дизнија уклопила у њега.

» Погледајте нашу листу: Акције са најбољим учинком

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

3. Колико можете приуштити да инвестирате

Након што сте урадили истраживање и анализирали свој портфолио, ако желите да купите Дизнијеве акције, следеће питање је: Колико акција? Можете пронаћи Дизнијеву цену тако што ћете потражити њен симбол (ДИС), а затим поделити количину новца коју имате са тренутном ценом акције. Али куповина Дизнија колико можете да приуштите можда није најбоља одлука.

Прво, размотрите следеће о својој финансијској ситуацији:

  • Како ће куповина Дизнија утицати на баланс вашег портфеља? Инвеститори често имају за циљ да имају разнолик скуп инвестиција, у распону од компанија, сектора и средстава. Када је реч о акцијама, једно опште правило је да немате више од 10% свог портфеља у једној акцији.

  • Који су ваши краткорочни циљеви? Берза флуктуира из дана у дан и обично је најбоља за дугорочно улагање. То није место за скривање ваше краткорочне уштеђевине, где циљ није раст, већ очување онога што имате. Такође треба да размислите о томе да ли имате довољно издвојених за хитне случајеве. Трошкови живота од три до шест месеци уобичајена је сугестија финансијских стручњака.

  • Како ћете инвестирати у будућности? Уместо да уложите сав свој новац одједном, стратегија просечне цене у доларима захтева редовне инвестиције током времена. Ово вам може помоћи да избегнете куповину само када су цене високе.

Погледајте наш општи водич о куповини акција за више детаља, укључујући потпуну анализу различитих типова поруџбина.

» Потребан ми је брокер? Погледајте нашу листу најбољих брокера за трговање акцијама

Откривање: Аутор није имао никакве позиције у горе наведеним хартијама од вредности у првобитно време објављивања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here