Пазите на кредитне картице? Олакшајте унос са једноставном картицом за повраћај новца“,

Како све више банака ради на побољшању приступа кредитним картицама и уводе картице које заснивају подобност на факторима који нису кредитни резултати, сигурно ће бити све више нових кандидата. Ако сте међу корисницима који су нови у вези са кредитним картицама, можда ћете бити и заинтригирани и опрезни. Картица са паушалним повратом готовине без накнаде може бити одговор на ваше недоумице.

Сукобна осећања о кредитним картицама су разумљива. Можда сте одрасли у породици која није користила кредитне картице или познајете људе који су запали у проблеме са њима. Недавно истраживање НердВаллет-а показало је да су испитаници имали у просеку 6.741 долара дуга по кредитним картицама у 2020.

„Кредитне картице могу имати лошу репутацију, али оне су у ствари одличне алатке за финансијско планирање и управљање новцем – све док их правилно користите“, рекао је Пол Голден, портпарол Националне задужбине за финансијско образовање. -Пошта.

Ако ћете бити један од оних који први пут подносе захтев за кредитну картицу, ево зашто би вам картица за повраћај готовине без накнаде могла радити.

» КОРИСНО ЧИТАЊЕ: Кредитне картице НердВаллет-а 101

Зашто без накнаде?

Многима се не свиђа идеја о плаћању годишње накнаде за кредитну картицу за награде, и постоји добар разлог: смањује укупну годишњу вредност ваших награда. На пример, ако плаћате годишњу накнаду од 100 УСД на своју картицу, али зарадите само око 100 УСД у кешу са њом сваке године, једноставно бисте били без новца.

С друге стране, кредитна картица без накнаде је ниска обавеза. Ако вам се картица не свиђа и желите другу, или одлучите да кредитне картице нису за вас, можете престати да је користите са малим последицама. Немате новца.

Међутим, као нови власник картице, желећете да пажљиво пратите своје куповине. Да ли превише трошите јер је тако лако платити кредитном картицом? Ако јесте, кредитне картице можда нису најбоља идеја за вас.

Штреберски савет: „Без годишње накнаде“ не значи бесплатно. И даље бисте могли да дугујете новац ако не отплаћујете износ сваког месеца или имате накнаду за закашњело плаћање, на пример.

Зашто паушалне награде?

Једноставност је важна са првом картицом и не постаје једноставнија од паушалних награда. Са овим картицама, често ћете добити најмање 1.Повраћај 5% готовине на све ваше куповине. Можда чак нађете и картицу која враћа 2% готовине.

Та стопа награда можда не звучи много, али се додаје. Рецимо да обично трошите 1500 долара месечно. Ако ставите тај износ на картицу са паушалним повраћајем од 2%, вратили бисте 360 долара годишње. То је значајна количина бесплатног новца сваке године за потрошњу коју бисте ионако у идеалном случају радили.

Неке картице за повраћај новца нуде већи проценат поврата, на пример 3% или 5%, али само за куповину од одређених трговаца, као што су ресторани или бензинске пумпе. Али те куповине могу чинити само мали део ваше укупне потрошње, што значи да би једноставнија картица са паушалним стопама могла бити бољи избор. Такође, бонус категорије само додају сложеност, што не желите на својој првој картици.

» НАУЧИТЕ: Како вам коришћење кредитне картице може помоћи да изградите свој кредит

Зашто поврат новца?

„Ако тражите картицу са подстицајима, размислите о оној која нуди флексибилност и има награде које ћете користити“, рекао је Голден.

Готовина је најбоља валута за награду у смислу флексибилности, јер можете потрошити У.С. долара на скоро све. Често се награђује у облику кредита на изводу, тако да смањујете рачун за следећи месец. Али такође можете добити новчане награде као банковни депозит или папирни чек са неким картицама за повраћај новца.

Насупрот томе, емитент може обезвредити бодове и миље. Можда ће од вас бити потребно да искористите више валуте његовог бренда (нпр.г., Цити ТханксИоу поени) за куповину коју желите, било да је то поклон картица, роба или авионска карта.

Дуготрајна употреба

Ако сматрате да волите да користите наградне кредитне картице и пређете на додавање картице са бонус категоријама, још увек можете да користите картицу за повраћај готовине без накнаде.

Популарна стратегија је коришћење картице бонус категорија за потрошњу у категоријама, као што су ресторани или бензинске пумпе. А онда за све остало користите своју поуздану картицу са паушалним наградама.

Шта је следеће?

  • Како користити своју прву кредитну картицу

  • Када треба да добијем кредитну картицу?

  • Имам проблема са добијањем кредитне картице? Пробајте ове алтернативе

  • 5 црвених заставица кредитних картица које треба избегавати

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here