Веб претраге откривају помаке у банкарству како нагло расте

Ако интернетска претрага може послужити као својеврсно такмичење у популарности, банкарске институције које су доживјеле највећи пораст пажње у протеклих пет година нису највеће У.С. банке. То су финансијска технологија - или "финтецх" - компаније које су постале посебно привлачне током пандемије. Потрага за функцијама дигиталног банкарства, као што су мобилни чекови, такође је расла како У.С. банкарске навике су се даље удаљиле од личних трансакција.

Потрага за алтернативним банкарским фирмама расте

Четири популарна финтецх бренда — Цхиме, Греен Дот, ПаиПал'с Венмо и Скуаре'с Цасх Апп — забиљежила су пораст Гоогле претрага пошто су стекли упориште у банкарској индустрији, према Гоогле Трендс, алату нуди интернет гигант који прати релативну популарност термина за претрагу током времена.

Око 4 од 5 Американаца (79%) користи апликације за мобилно плаћање као што су Венмо и Цасх Апп, према истраживању НердВаллет-а из фебруара 2020. У међувремену, Цхиме и Греен Дот су стално градили своје базе клијената, делом служећи Американцима који имају ограничен приступ традиционалним банкарским услугама. Они пружају јефтине банкарске рачуне са великим банкоматима и мрежама за пуњење готовине. А њихови рачуни служе као друге могућности банкарства за људе који нису у могућности да отворе традиционалне банковне рачуне због неплаћених накнада за прекорачење или других проблема у прошлости.

Највећи колективни скок у Гоогле претрагама за четири финтецх бренда догодио се 12. априла 2020. Тај период се поклопио са првим кругом плаћања за економски утицај ЦОВИД-19 – тзв. „стимулативне провере“.” У вестима о Цхиме, Цасх Апп и Венмо у то време су истакнуте промене у њиховим понудама које су их учиниле привлачнијим опцијама за примање директних стимулативних депозита уместо да чекају чекове поштом.

„Пандемија је створила финансијску неизвесност за многе људе“, каже Цханелле Бессетте, специјалиста за банкарство у НердВаллету. „Брзи приступ средствима, посебно стимулативним исплатама, постао је велика брига, а алтернативне банкарске услуге су биле у могућности да се прилагоде потрошачима.”

Средином априла 2020., и Цасх Апп и Венмо су додали могућност прихватања директних депозита како би клијенти могли да добију стимулативни новац који се шаље директно на њихове рачуне - посебно важно за оне који немају банковне рачуне. Гоогле претраге за „апликацију за готовину“ те недеље порасле су за 32% у поређењу са претходном недељом; упити за „венмо“ порасли за 12%. Обе апликације су забележиле вишеструке скокове у претрагама током пандемије.

Обим претраге за "цхиме", највећи од такозваних необакова, порастао је за 46% исте недеље средином априла, у поређењу са претходном недељом. Компанија је успела да учини стимулативни новац доступним стотинама хиљада својих клијената на текућем рачуну до пет дана раније од 15. априла, датума када је У.С. Трезор је послао подстицајна средства банкама. Слично као што компанија пружа рани приступ директно депонованим платама, Цхиме је кредитирао новац на рачуне клијената пре него што га је заправо примио од владе.

Греен Дот Цорп. је више од једне деценије старији од Цхиме-а и познат је по банковним рачунима усмереним на мобилне уређаје као што су ГоБанк и ГО2Банк, дизајнирани за Американце са ниским до умереним приходима. Нуди дебитне картице на мрежи и на хиљадама У.С. малопродајне локације, укључујући Валмарт продавнице. Слично као Цхиме, Греен Дот рачуни омогућавају приступ директним депозитима до два дана раније. У другој недељи априла 2020., претраге зелених тачака су нагло порасле за 257%, достижући рекордни максимум у претрагама термина „зелена тачка“.”

„Цасх Апп, Венмо, Цхиме и Греен Дот су успели да привуку пажњу људи који траже приступачније начине да управљају својим новцем“, каже Бесет.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Интерес за претрагу великих банака опада

Четири највећа У.С. банке — Цхасе, Банк оф Америца, Веллс Фарго и Цитибанк — држе значајан део новца потрошача, са најмање 1 билион долара имовине свака. Није изненађујуће, они такође добијају далеко већи саобраћај претраге у односу на новије банкарске играче. Али потрага за овим банкама је у сталном опадању у последњих пет година.

Упоређујући претраге сваке банке у првој недељи августа 2016. и 2020. године, термин „прогон банке“ је опао за 23%; “банк оф америца” за 24%; “веллс фарго” за 37%; и “цитибанк” за 44%. Те четири институције укључују три највеће мреже филијала у власништву банака, али конкуренција са новијим банкарским компанијама се одвија првенствено на мрежи јер изгледи за јефтиније банковне рачуне који су фокусирани на мобилне уређаје постају привлачнији за потрошаче.

Банкарско понашање постаје дигиталније

Више од половине Американаца, 52%, рекло је да су ређе посећивали филијале банака од почетка пандемије, према студији НердВаллет-а и Маркуса из фебруара 2021. године од стране Голдман Сацхса. А трећина Американаца је или покушала или повећала своју употребу услуга дигиталног банкарства, као што су депозити мобилних чекова или онлајн плаћање рачуна. Али промене понашања према дигиталном банкарству почеле су годинама пре пандемије.

Обим Гоогле претраге термина „мобилно банкарство“ достигао је врхунац у априлу 2020., што се поклопило са објављивањем стимулативних плаћања ЦОВИД-19, али је више технички термин „мобилни чековни депозит“ такође забележио највећи пораст тог месеца. Фотографисање папирних чекова помоћу банкарских апликација на паметним телефонима постало је све чешће јер људи желе да поједноставе своје финансијске животе и избегавају посете филијалама банака или банкоматима.

Постепено повећање интересовања за претрагу за термине „мобилни чек депозит“ и „банкомат готовински депозит“ може се односити на то да све више људи пребацује своје банкарство на интернет, укључујући и одабир институција које раде само на мрежи. Филијале банака су дуго биле места за уновчавање чекова и депоновање готовине, али пошто се све више институција које раде само на мрежи, посебно почетници као што је Цхиме, појављују на сцени, проналажење решења за рад са готовином и чековима може захтевати одређена истраживања. (Ако вам је потребна предност, погледајте ове начине депоновања готовине у банкама само на мрежи.)

Пандемија, а посебно стимулативна плаћања која су резултирала, допринели су неколико наглих скокова у терминима за претрагу око банкарских институција и услуга које се фокусирају на брз или лак приступ новцу. Цхиме, Греен Дот'с ГоБанк, Цасх Апп и Венмо нуде приступ директним депозитима данима раније од многих традиционалних банака, што може бити велика ствар за све који живе у финансијској неизвесности или невољи.

„Интересовање за мобилно банкарство и финансијске провајдере на првом месту за мобилне уређаје ће временом расти“, каже Бесет. „Пандемија је само охрабрила људе да преиспитају своје управљање новцем много брже него што би иначе могли.”

Ако желите да упоредите услуге дигиталног банкарства, погледајте најбоље онлајн банке и најбоље начине за слање новца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here