Веллс Фарго Ацтиве Цасх вс. Цити дупли кеш: у борби са 2% назад, бонус је кључан

Ако више волите кредитне награде са повраћајем новца, биће вам тешко да учините нешто боље од Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картице или Цити® Доубле Цасх картице – 18-месечна БТ понуда.

Ове две картице за повраћај новца носе годишњу накнаду од 0 долара и ефективно нуде неограничен повраћај готовине од 2%, иако Цити картица своју награду изражава као 1% када купите и 1% када је отплатите.

И за разлику од других картица са повраћајем готовине од 2%, оне не захтевају од вас да скачете кроз обруч захтевајући од вас да се, рецимо, придружите кредитној унији или одржавате посебан налог (као што су опције кредитне картице од Фиделити, ПаиПал или СоФи, за пример.)

» ВИШЕ: Кредитне картице које зарађују 2% готовине или више од куповине

Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда је дуго уживала као фаворит потрошача међу картицама са паушалним повратом новца. Али за већину људи то је сада превазиђено новијом Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картицом.

Ево како да одлучите која картица је права за вас.

На први поглед

Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица

Цити® Доубле Цасх Цард – 18 месеци БТ понуда

Годишња накнада

$0.

$0.

Бонус за регистрацију

Нова! Зарадите бонус од 200 УСД у готовини након што потрошите 1000 УСД на куповине у прва 3 месеца.

Ниједан.

Награде

2% готовине назад.

2% готовине назад; 1% када купите, 1% када га отплатите.

Увод у АПР понуду

Уводни АПР од 0% за 15 месеци од отварања рачуна на куповине и квалификоване трансфере стања, а затим текући АПР од 14.99%-24.99% Варијабилни АПР.

Уводни АПР од 0% на трансфере стања у трајању од 18 месеци, а затим текући АПР од 13.99%-23.99% Варијабилни АПР.

Зашто је Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица боља за већину људи

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Бонус

Бонуси за регистрацију — подстицаји да се пријавите и постанете нови власници картице — могу се повремено променити на кредитним картицама. Али у време писања овог текста, Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица је нудила следећи бонус:

Нова! Зарадите бонус од 200 УСД у готовини након што потрошите 1000 УСД на куповине у прва 3 месеца.

Цити® Доубле Цасх Цард – 18 месеци БТ понуда? Ниједан.

То је велика разлика у вредности у првој години, чак и ако је стопа награда после тога заправо иста.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље бонус понуде за кредитне картице доступне су сада

Увод у АПР понуду

Уводне АПР понуде за две картице се разликују.

  • Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица: Уводни АПР од 0% у трајању од 15 месеци од отварања рачуна за куповине и квалификованих трансфера стања, а затим текући АПР од 14.99%-24.99% Варијабилни АПР.

  • Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда: 0% уводног АПР-а на трансфере стања на 18 месеци, а затим текући АПР од 13.99%-23.99% Варијабилни АПР.

Највећа разлика је у томе што картица Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ има уводну АПР понуду за пренос стања и куповине, док њен ривал има само за трансфер стања. Период без камате на куповину може бити важан ако имате велики трошак који не можете одмах да отплатите.

Још једна суптилна последица је да губите нормалан грејс период за куповину ако извршите трансфер биланса са Цити® Доубле Цасх картицом – 18-месечна БТ понуда. То је зато што када носите стање, издавалац ваше кредитне картице елиминише грејс период. Почињете да прикупљате интересовање за нове куповине одмах након што их обавите. (Ово је важно само ако искористите понуду за трансфер стања на Цити® Доубле Цасх картици – 18-месечна БТ понуда.)

» ВИШЕ: Које кредитне картице са повратом готовине нуде добрих 0% годишње?

Једноставније

Наравно, обе ове картице су једноставне за коришћење. Не морате да размишљате о томе где користите картицу, да ли на бензинској пумпи, ресторану или лекарској ординацији. Награде су исте.

Међутим, Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда примењује своју награду од 2% готовине на посебан начин: 1% када купите и 1% када је отплатите.

Пошто људи који траже картицу са паушалним стопама вероватно цене једноставност, бесмислица од 2% Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картице је боља.

» ВИШЕ: Како одабрати кредитну картицу са повратом готовине

Када 2% повраћаја готовине није баш 2%

Мања техничка тачка овде, али она која раздваја ове две тако сличне картице: Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица вам даје 2% готовине назад на куповину уз укупну стопу награда од 2%, без обзира на то како искористите награде. Тај је једноставан.

Као и Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда – ако искористите награде као банковни депозит или папирни чек.

Али ако повратите готовину за кредит на изводу рачуна, не зарађујете други 1% на тај откупљени износ. Никада заправо не отплаћујете откупљени износ поврата новца јер се одузима од вашег рачуна. То је мали износ у доларима, који за већину људи вероватно износи неколико долара годишње. Али опција кредита на изводу не нуди поврат од 2% готовине.

» ВИШЕ: Када је 1.5% повраћаја готовине кредитном картицом је боље од 2% готовине

Осигурање мобилног телефона

Знате да копамо дубоко када је фактор разликовања споредна карактеристика као што је осигурање мобилног телефона. Ипак, то је корисна предност коју Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица има, а њен главни конкурент нема.

Заштита је секундарна у односу на ваше друго осигурање које се може применити, као што је осигурање власника кућа или ауто осигурање.

» ВИШЕ: Шта очекивати од Веллс Фарго осигурања мобилних телефона

Зашто бисте можда желели Цити® Доубле Цасх Цард – 18 месеци БТ понуда

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Трансфер партнера

Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда омогућава власницима картица да пренесу награде на Цитијев програм захвалних поена, ефективно у односу 1:1.

У зависности од тога које друге Цити картице имате и где ћете вероватно путовати, можда ћете добити добру вредност ако користите Цитијев сајт за резервацију путовања или преносите бодове на више његових партнера за путовања.

Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда омогућава трансфере ТханкИоу поена само на ЈетБлуе. Али ако сте имали Цити Премиер® картицу или Цити Престиге® картицу, могли бисте да комбинујете своје захвалне налоге и искористите поене зарађене Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда са једном од оних виших картица, које имају много више трансфер партнери. (Имајте на уму, међутим, да је ЈетБлуе једини Цитијев домаћи авио партнер.)

» ВИШЕ: Цити ТханкИоу поени: Како их зарадити и искористити

Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица нема партнера за трансфер.

Репутација Веллс Фарга

  • Подршка за производ: Да ли је Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ картица предобра? Потрошачи су волели уносну картицу Веллс Фарго Пропел Америцан Екпресс®. Али након мање од три године на тржишту, Веллс Фарго је паузирао апликације за картицу. (Од јула 2021., Веллс Фарго није коментарисао које картице трајно укида.)

  • Скандали: Већина великих институција доживљава неке погрешне кораке који штете њиховој репутацији. Цитигроуп, родитељ ЦитиБанк-а, није изузетак. Али, Велс Фарго је последњих година претрпео скандал другачијег обима у смислу штете по репутацију. Највећа су била открића злоупотреба у продајним одељењима Веллс Фарго, као што је испуњавање продајних циљева пријављивањем клијената за налоге које нису тражили. Ако вам то представља проблем, Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда може бити ваш следећи најбољи избор.

Коју картицу треба да добијете?

Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда је врхунска картица када је у питању картица са повратом готовине без накнаде.

Али Веллс Фарго Ацтиве Цасх℠ Цард овде добија признање углавном због свог бонуса за регистрацију и супериорне уводне АПР понуде.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за поврат новца

Информације које се односе на Цити Престиге® картицу прикупио је НердВаллет и није их прегледао или доставио издавалац ових картица. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here