Веллс Фарго ипак неће затворити личне кредитне линије

Месец дана након што је Веллс Фарго објавио вести о својој одлуци да затвори постојеће личне кредитне линије клијената, банка је променила курс и оставиће отворене линије.

Компанија је у уторак почела да обавештава купце о ажурирању путем е-поште и писама поштом, наводи се у саопштењу Велс Фарго послатог е-поштом.

Неће се отварати нове личне кредитне линије — та одлука је донета пре више од годину дана — али ће постојеће кредитне линије и даље бити сервисиране.

Портпарол каже да су повратне информације клијената који нису желели да се њихове кредитне линије затвори довеле до преокрета.

„Чули смо повратне информације од купаца и те повратне информације су нам веома важне“, наводи се у саопштењу послатом е-поштом.

Када је Веллс Фарго најавио затварање, компанија је упозорила купце да би њихови кредитни резултати могли бити погођени, што је изазвало реакцију на друштвеним медијима, укључујући твит Демократског Сена. Елизабет Ворен из Масачусетса, позивајући Велс Фарго да „исправи ово“.”

Ваш расположиви кредит у поређењу са износом који користите је велики фактор у одлучивању о вашем кредитном резултату, тако да би одсецање једне кредитне линије могло имати велику тежину у том прорачуну.

Шта купци треба да ураде

Ако имате активну Веллс Фарго личну кредитну линију, не морате ништа да радите. Ако већ није, компанија ће вас обавестити да ће ваш налог остати отворен и да можете да наставите да га користите.

Клијенти са налозима који су били неактивни годину дана или дуже мораће да искористе кредитну линију да покажу активност налога или да контактирају Веллс Фарго до новембра. 30 да остане отворен. Ако не, компанија ће затворити неактивне рачуне децембра. 2, каже портпарол. Ови купци ће добити посебну е-пошту и писмо са упутствима.

Клијенти који су затворили своју кредитну линију као одговор на ранију најаву банке и желе да је поново отворе треба да контактирају компанију.

Упоредите опције позајмљивања

Од ваших необезбеђених опција задуживања, личне кредитне линије су најређе — неке банке их још увек нуде, али нису тако уобичајене као кредитне картице и лични зајмови. Ако сте већ затворили свој Веллс Фарго налог, сада је можда време за куповину пре него што га поново отворите.

Попут личне кредитне линије, не треба вам колатерал или разлог да добијете лични зајам или кредитну картицу. Велика разлика између ова два последња је њихова структура отплате. Упоредите ове опције да бисте одлучили која је најбоља за ваше планове.

Кредитне картице нуде сличну флексибилност као и лична кредитна линија, а могу доћи са наградама и добро радити за редовне дневне или месечне трошкове. Само будите сигурни да можете платити остатак сваког месеца како бисте избегли плаћање камата.

Лични зајмови су структурирани као кредитна линија која се отплаћује. Новац позајмљујете у паушалном износу и отплаћујете га у фиксним месечним ратама. Лични зајмови вам такође омогућавају да се унапред квалификујете да видите за коју каматну стопу и месечна плаћања испуњавате услове, без утицаја на ваш кредитни резултат.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here