Који су захтеви ФАФСА?

Сви студенти који похађају школе које испуњавају услове квалификују се да поднесу бесплатну апликацију за федералну помоћ студентима или ФАФСА. Вероватно ћете добити неку врсту помоћи ако се пријавите, али можда нећете испуњавати услове за све врсте. Листа услова за помоћ засновану на потребама је опсежна, а ако не испуните неке, можете потпуно изгубити право на помоћ.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Ево шта треба да знате о ФАФСА захтевима и подобности за помоћ.

ФАФСА захтеви и ваша подобност

Да бисте имали право на финансијску помоћ, мораћете да:

 • Да имате диплому средње школе или признату еквивалентност, као што је ГЕД, или сте завршили државно одобрено средњошколско образовање код куће.

 • Будите У.С. држављанин или недржављанин који испуњава услове са У.С. национални статус, или имају зелену карту, евиденцију о доласку/одласку (И-94), статус странца квалификованог имигранта или Т визу или родитеља са Т-1 визом.

 • Имајте важећи број социјалног осигурања.

 • Будите уписани или прихваћени за упис у програм диплома или сертификата који испуњава услове.

 • Одржавајте задовољавајући академски напредак на факултету ако сте већ уписани. Стандарди за задовољавајући академски напредак разликују се од школе.

» ВИШЕ: 5 ФАФСА савета који ће вам уштедети време приликом пријављивања

Не постоје захтеви за ГПА за долазне студенте. Такође не постоје услови за приход за савезне зајмове, али постоји помоћ заснована на потребама као што су радни студиј, одређене стипендије и Пелл Грант.

Почевши од наградне године 2021-22, ФАФСА више не захтева регистрацију селективне службе пре него што добије савезну финансијску помоћ; раније, мушкарци између 18 и 25 година који већ нису у активној војној служби морали су да се региструју да би имали право на помоћ. Поред тога, за ову годину додјеле, појединцима који су осуђени због оптужби за дрогу док су примали савезну помоћ неће бити суспендовано право на помоћ.

Иако ће питања о регистрацији селективне службе и осудама у вези са дрогом остати на ФАФСА-и до године додјеле 2023-24, она неће утицати на подобност за помоћ.

Зашто су ваше године (и статус зависности) важни за испуњавање услова

Ваше године могу утицати на количину помоћи коју можете добити. То је зато што ваше године у великој мери одређују да ли сте самостални или зависни студент и на тај начин чије податке пријављујете на ФАФСА.

Федерални програми помоћи претпостављају да зависни студенти имају финансијску подршку својих родитеља.

» ВИШЕ: Да ли испуњавам услове за новчану помоћ?

До 24 године сматрате се независним. За школску годину 2022-23, самостални сте ако сте рођени пре јануара. 1, 1999. Самостални студенти имају веће границе задуживања од зависних студената.

Такође се сматрате независним ако сте ожењени, ветеран, на дипломском програму или имате издржаване чланове.

Ако сте зависни, укључите и своје податке и своје родитеље у ФАФСА. Ако сте независни, пријавите само своје податке. Ако сте независни и ожењени, укључите и податке о свом супружнику.

Шта треба да пошаљете ФАФСА

Мораћете да имате неколико докумената спремних да попуните ФАФСА и да се квалификујете за помоћ. Ако сте самостални ученик, не морате да уносите податке о родитељима. Неопходни документи укључују:

 • Ваша картица социјалног осигурања.

 • Ваша возачка дозвола (ако је имате).

 • Ти и твоји родитељи пореске пријаве за 2020.

 • Ти и твоји родитељи 2020 В-2 формулари.

 • Ти и твоји родитељи неопорезовани приходи за 2020. годину.

 • Тренутни банковни изводи твојих родитеља.

Сви кандидати ће морати да креирају ФСА ИД који ћете користити за потписивање ФАФСА и меница. Ова контролна листа ФАФСА даје вам све информације које ће вам требати да је попуните.

На ФАФСА, мораћете да потпишете изјаву о сертификацији која каже да:

 • Нису у кашњењу са савезним студентским кредитом.

 • Не дугујте новац на федералном студентском гранту.

 • Слажете се да ће се сва помоћ користити само у образовне сврхе. То укључује школарину, накнаде и собу и пансион.

Ако испуњавате услове за помоћ, прихватите сав бесплатни новац, као што су грантови и стипендије, а затим размислите о опцијама за учење на послу пре него што узмете било који савезни студентски зајам.

» ВИШЕ: Да ли је колеџ вредан тога? Користите калкулатор приступачности студентског кредита да сазнате

Како можете изгубити право на ФАФСА

Више се нећете квалификовати за помоћ ако не можете да испуните основне услове квалификованости наведене изнад. Такође можете изгубити право ако:

 • Не одржавајте задовољавајући академски напредак у свом програму, у складу са стандардима ваше школе. Ово може укључивати минимум просечне оцене или број испуњених кредита.

 • Немојте подносити ФАФСА сваке године када сте уписани.

 • Неиспуњење студентског кредита.

 • Били сте недржављанин који испуњава услове, али ваш статус истиче или је опозван.

Одређена врста помоћи вам можда више неће бити доступна ако:

 • Више нисте уписани у програм који вас чини квалификованим за финансирање, као што је грант ТЕАЦХ.

 • Достигните максимална годишња или укупна ограничења доживотног зајма за несубвенционисане или субвенционисане студентске зајмове.

Чак и ако се не квалификујете за више кредита, мораћете да отплатите било који зајам који сте већ узели.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here