Шта су трошкови затварања ВА кредита?

За војне зајмопримце који немају новца, хипотека ВА може бити одговор на молитву. Војни зајмопримци који испуњавају услове могу да уђу у нови дом без учешћа, само уз накнаду за финансирање — унапред наплату која се може финансирати у оквиру ваше хипотеке.

Али зајмопримци без уштеђевине се суочавају са потенцијалном препреком: трошкови затварања, велики рачун који укључује накнаде зајмодавца, порезе, осигурање и друге услуге потребне за пренос имовине. Плаћање доспева када потпишете папире о зајму. Срећом, постоје начини да се реши овај проблем. ВА зајмопримци су ослобођени неких трошкова затварања и имају опције за управљање другима.

Како се разликују трошкови затварања ВА?

ВА зајмове, за које гарантује Одељење за борачка питања, издају приватни зајмодавци. Трошкови затварања борачких стамбених кредита се не разликују много од оних на другим хипотекама - са два важна изузетка, који могу помоћи зајмопримцима ВА да ограниче готовину која ће им бити потребна при затварању.

„Многи ВА зајмопримци су у војсци само можда три или четири године. Они не зарађују много новца у том тренутку и немају много додатних резерви“, каже Јацкие Рунк, службеник за кредите у НБКЦ банци из Канзаса.

Јединствено, ВА:

 • Забрањује неке накнаде. Зајмодавци можда неће наплаћивати одређене трошкове затварања ВА кредита — међу њима су накнаде зајмодавца за адвокатске услуге за некретнине, накнаде за поравнање, казне за превремено отплату и провизије хипотекарног брокера.

 • Ограничава наплату зајмодавца. Зајмодавци не смеју да наплаћују ВА зајмопримцима више од 1% износа кредита као накнаду за покретање. Зајмодавац може да наведе накнаде за почетак, до лимита од 1% или да наплати фиксну накнаду од 1%. Уз паушалну стопу, додатне накнаде за обраду нису дозвољене.

Колико коштају трошкови затварања ВА?

Трошкови затварања ВА кредита, као и код других хипотека, износиће око 3% до 6% износа кредита - или отприлике 6.750 до 13.500 долара за кућу по цени од 225.000 долара.

Лако је видети колики ће бити ваши трошкови затварања. Зајмодавци морају да пошаљу зајмопримцима образац за процену кредита од три странице са трошковима у року од три радна дана након што се пријавите. Коначни образац, Завршно обелодањивање, са бројевима фирме, требало би да вам стигне најкасније три радна дана пре затварања продаје.

Такође, можете упоредити само накнаде зајмодавца без аплицирања за кредит: Питајте зајмодавце за незваничну процену трошкова, каже Дан Стивенс, потпредседник хипотекарне стратегије НБКЦ банке.

Трошкови затварања за ВА кредит укључују:

 • Накнада за одобравање кредита. Ова накнада зајмодавца може бити паушална накнада или неколико накнада у вези са кредитом. То је цена зајмодавца за припрему вашег кредита. У сваком случају, накнада за одобрење ВА кредита не може износити више од 1% износа кредита.

 • Остале накнаде. Ово укључује накнаду за финансирање ВА и накнаде за кредитни извештај, осигурање власништва, порезе, осигурање власника кућа и од поплава, анкету, процену, државно евидентирање и осигурање. Такође су укључени: сви поени за попуст да би „откупили“ вашу каматну стопу и унапред отплаћене износе за камату на хипотеку и све накнаде удружења власника кућа пре него што стигне ваш први месечни извод о хипотеци.

» ВИШЕ: Процените трошкове затварања

Начини ограничавања трошкова из џепа

Ко плаћа трошкове затварања ВА? Сваки зајмопримац, продавац и зајмодавац могу имати улогу. Осим ограничавања трошкова затварања помоћу стратегија као што су поређење куповине и изазовне накнаде зајмодавцима, опције зајмопримаца из ВА укључују:

Укључите накнаду за финансирање у зајам

ВА наплаћује већини зајмопримаца накнаду за финансирање од 1.4% до 3.6% од износа кредита за куповину или грађевинске кредите. Ваша тачна накнада ће зависити од вашег учешћа и од тога да ли сте раније користили ВА бенефицију.

„Накнада за финансирање би се могла платити у готовини при затварању ако желите, али већина ветерана је убацује у зајам“, каже Рунк. Ако га додате износу хипотеке, то значи да ћете платити више камате у целини.

Преговори са продавцем

ВА даје продавцима два начина да вам помогну да смање своје трошкове из џепа за куповину куће:

 • Завршни трошкови доприноса. Купци ВА могу тражити од продавца да плати — или подели — неке или све ваше трошкове затварања, укључујући поене за попуст, процену ВА, кредитни извештај, државне и локалне порезе и накнаде за евидентирање.

 • Продавци уступци. Такође можете тражити од продавца да плати друге трошкове везане за затварање, до ограничења од 4% износа кредита. Названи „уступци“, ови трошкови могу укључивати:

  • Неке или све ваше накнаде за финансирање ВА.

  • Порези на имовину и осигурање.

  • Плаћање стања ваше кредитне картице или судске пресуде.

ВА правила су сложена и искусни ВА зајмодавац може да вас води.

Хоће ли преговори радити за вас? То зависи од вашег тржишта. Рунк каже да њени ВА клијенти — у заједницама на југу и средњем западу у близини војних база, где су доприноси продаваца уобичајени — обично добијају помоћ продаваца.

Али тамо где се купци такмиче на скученим тржиштима, они имају мање утицаја. Боби Арчулета, брокер у компанији НПЛ Реал Естате у Јужној Калифорнији специјализован за помагање ВА купцима, каже да је преговарање теже на његовом тржишту, иако ће се продавци понекад бавити ако је њихова имовина већ неко време на тржишту.

Кредити зајмодавца

Можете ли да укључите трошкове затварања у свој ВА кредит? Не, каже Арчулета, осим накнаде за финансирање, о којој смо горе говорили. Али купци могу преговарати са зајмодавцима о куповини кредита зајмодавца који могу надокнадити неке трошкове затварања. Међутим, кредити зајмодавца ће повећати вашу каматну стопу, а стопе и накнаде се разликују, тако да се исплати куповати.

Затварање програма помоћи у трошковима

НердВаллетова листа државних програма за купце куће први пут има везе до описа и критеријума подобности по држави. Неки програми су посебно за ветеране, али већина није. Замолите свог регионалног центра за зајмове у ВА или хипотекарног зајмодавца да укажу на програме одобрене ВА у вашем подручју.

ИРРРЛ кредит

Рефинансирање „стреамлине“ ВА – Зајам за рефинансирање смањењем каматне стопе или ИРРРЛ (изговара се „Еарл“) — омогућава зајмопримцима да урачунају трошкове затварања у стање кредита или да их покрију прихватањем веће каматне стопе.

Можете чак и комбиновати стратегије за затварање без готовине. „Имао сам неколико ВА купаца који су заиста добили део свог депозита за зараду на крају депоновања јер су добили кредите за зајмодавце и продавце за затварање да покрију све своје трошкове затварања“, каже Арчулета.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here