Шта купити (и прескочити) у јануару

Сада када је 2020. коначно иза нас, 2021. би могла бити година када се поново придружите породици, поново идите у продавнице и уштедите више новца.

Направили смо водич који ће вам помоћи да започнете део уштеде новца. Ево наших препорука шта да купите (и прескочите) у јануару, на основу НердВаллетове анализе историјских циклуса продаје.

Купите: Божићне декорације

Период после Божића је дуго био најбоље време за куповину божићних украса.

Можете добити неке пост-божићне понуде у децембру. 26, али долази јан. 1, и даље ће бити прегршт вештачког дрвећа, црвених украса и сјајног папира за паковање. Набавите залихе празничних производа ако имате простора за складиштење додатних шљокица до следећег децембра.

Прескочи: играчке

Играчке су биле вруће током празника, али пошто је Божић завршен, јануар вероватно неће видети много вредних понуда за играчке. Добра вест је да су ваши малишани вероватно спремни за неко време са свим својим децембарским поклонима.

Купите: телевизоре

Крај фудбалске сезоне означава почетак телевизијских уговора, јер трговци помажу купцима да се припреме за гледање забаве. Супербоул је заказан за фебруар. 7, а очекујемо да ће трговци на мало покренути продају крајем јануара, што је одличан тренутак за постизање повољне цене.

Традиционално, велики трговци на мало као што су Амазон, Бест Буи, Таргет и други попуштају широк избор телевизора различитих брендова и величина пре велике утакмице. Поново потражите сличне уштеде у 2021.

Уочите своје могућности за уштеду Погледајте анализу ваше потрошње да бисте приказали своје највеће трендове потрошње и где можете да смањите. ПРОНАЂИТЕ ДОДАТНЕ УШТЕДЕ

Скип: душеци

Сјајне понуде за душеке се дешавају у фебруару када распродаје за Дан председника доносе попусте. На пример, у прошлости је фирма за душеке нудила бесплатну подесиву подлогу уз квалификовану куповину душека од 599 долара или више. Нецтар Слееп је дао попуст од 125 долара, плус два бесплатна јастука, уз куповину душека Нецтар.

Ове године Дан председника је фебруар. 15, па сачекајте још месец дана ако сте у потрази за новим душеком.

Ако је фебруар прерано за ваш буџет, понуде за душеке ће се вратити у мају, током викенда на Дан сећања, иу септембру, током викенда на Празник рада.

Купите: опрему за фитнес

Јануар је добро време да се пријавите за теретану са попустом, јер многи ланци нуде посебне новогодишње цене. Али немојте трошити тај новац осим ако нисте сигурни да ћете користити чланство. Пречесто се нови чланови закључавају на читаву годину, а затим престају да се појављују након месец или два. Пандемија може додати још неизвесности.

Ако више волите да вежбате код куће, биће снижена и опрема за фитнес.

Продавница: Бела продаја

Можда не желите да купите потпуно нови душек, али можете уштедети на постељини и ћебадима који иду на ваш постојећи. Јануар је када робне куће организују „беле распродаје“ како би почистиле залихе постељине, пешкира, ћебади и још много тога. Очекујте да ће уштеде бити посебно велике на артиклима за царињење. У прошлости смо видели да продавнице нуде 60% -70% попуста на основе постељине.

Бонус: Мартин Лутер Кинг Јр. Дневна продаја

Можда не повезујете Мартина Лутера Кинга Јр. Дан са куповином, али трговци то свакако раде. Празник пада на јануар. 18, а можете предвидети понуде одеће и кућних потрепштина. Најважније са претходних распродаја викендом укључују до 75% попуста на постељину у Блоомингдале'с и купон за 40% попуста на куповину у Гап-у.

Бонус: Национални дан шпагета

Није само продаја на коју треба обратити пажњу у јануару. Календар је испуњен данима посматрања за скоро све, а један од њих — Национални дан шпагета — се дешава у јануару. 4. Искористите овај дан као прилику да добијете вечеру код куће у ресторанима који учествују.

Проведите време да уштедите новац

Док тражите понуде и уштеде на крају сезоне у јануару, имајте на уму да чекање на ниске цене може бити компромис, каже Озалп Озер, професор науке о менаџменту на Универзитету Тексас у Даласу. Мораћете да уложите време у претрагу. А куповина када је доступна боља понуда може значити да ће залихе већ бити преузете.

Али за оне који су свесни буџета, додатно време и не ризиковање жаљења су вредни тога.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here