Који кредитни резултат вам је потребан за лични зајам?

Минимални кредитни резултат за квалификовање за лични зајам је обично 610 до 640, према анонимном скупу података корисника НердВаллет-а који су се претходно квалификовали за личне зајмове.

Висок кредитни резултат не гарантује да ћете се квалификовати или добити ниску стопу. Квалификовање углавном зависи од ваше кредитне способности, која је обично комбинација ваше кредитне историје и резултата поред прихода и дуга. Користите калкулатор испод да бисте сазнали које опције зајма имате на основу вашег кредитног резултата.

» ПОЧНИТЕ: Квалификујте се унапред за личну позајмицу

Шта вам је потребно да бисте се квалификовали за лични зајам

Само зато што испуњавате минимални кредитни захтев зајмодавца не значи увек да ћете се квалификовати за зајам.

Зајмодавци имају низ критеријума које разматрају приликом пријаве. Неки гледају на алтернативне податке, на пример где сте ишли на колеџ и у којој области радите. Други углавном гледају ваш кредитни извештај и историју, заједно са вашим приходима и дуговима.

Ево шта већина зајмодаваца гледа у апликацији за лични зајам:

  • Кредитни резултат: Многи зајмодавци гледају на ФИЦО модел кредитног бодовања, али неки користе ВантагеСцоре. Други зајмодавци кажу да развијају сопствене системе бодовања за кандидате на основу података које прикупљају о зајмопримцима.

  • Кредитна историја: Зајмодавци воле да виде дугу кредитну историју на захтеву за кредит. Зајмодавац може рећи да захтева најмање две или три године кредитне историје, али дуже је обично боље. Више налога током ваше кредитне историје показује зајмодавцу колико сте марљиво плаћали. Зајмопримци са више кредитних картица, хипотеком или ауто-кредитом који показују редовне исплате на време могу имати веће шансе да се квалификују.

  • Однос дуга и прихода: Зајмодавци траже зајмопримце који зарађују довољно новца да измире своје тренутне месечне финансијске обавезе, плус отплате кредита. Многи користе ваш однос дуга и прихода да виде да ли би неки други зајам претерао ваше финансије.

  • Слободан новчани ток: Ваш однос дуга и прихода не узима у обзир трошкове као што су гас, намирнице и кирија, тако да неки зајмодавци гледају трансакције на банковним рачунима да виде колико новца је зајмопримцима остало након других трошкова. Зајмодавци ово зову „слободан новчани ток“, и што га више имате, то ће зајмодавац бити сигурнији да одобрава вашу пријаву.

Будите спремни за сваку апликацију за кредит НердВаллет прати ваш кредитни резултат и показује вам начине да га изградите — бесплатно. УЗМИ КУПУ

Лични зајмови за поштене или лоше кредите

Иако зајмодавци узимају у обзир неколико фактора приликом пријаве за кредит, вашем кредитном резултату се често придаје велика тежина.

Зајмопримци са поштеним или лошим кредитима често се квалификују за високе стопе, које могу бити и до 36%. Низак кредитни резултат такође може бити разлог зашто вам зајмодавац одобрава низак износ кредита.

Зајмодавци који нуде фер кредитне зајмове могу да гледају даље од вашег кредитног резултата да би донели одлуку о зајму. Кредитне уније, на пример, гледају статус члана код кредитне уније и друге факторе у пријави.

Захтеви за кредит могу изазвати привремени пад у вашем резултату. Претквалификација вам може показати потенцијалне понуде зајма и неће наштетити вашем кредитном резултату. Ако се не квалификујете за зајам који желите, можете повећати своје шансе са супотписником или стварањем кредита.

Више калкулатора

Калкулатор личног зајма: Сазнајте колико би могле бити ваше месечне уплате, на основу износа кредита, рока и кредитног резултата.

Калкулатор консолидације дуга: Сазнајте колико би вас консолидовање дуга могло уштедети.

Калкулатор дуга и прихода: Одредите свој однос дуга и прихода и научите како га кредитори користе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here