Који је кредитни резултат потребан за студентски зајам?

Сазнајте више о приватним студентским кредитима

  • Пронађите студентски зајам: Упоредите приватне студентске кредите, врсте и стопе

  • За и против: Како се разликују савезни и приватни студентски кредити

  • Како се пријавити: Питате се где да се прво пријавите за студентске кредите?

Кредитни резултат потребан за студентски зајам зависи од врсте зајма који желите да узмете — савезног или приватног. Дакле, ако немате кредитни резултат, или ако је ваш резултат лош - 629 или нижи ФИЦО резултат - имате опције.

» ВИШЕ: Студентски кредити за лош кредит или без кредита

Ево како ваш кредит утиче на то како позајмљујете новац за студентски зајам или рефинансирате студентске зајмове.

Да ли ми треба кредитни резултат за савезни студентски зајам?

Не морате да имате кредитну историју или ко-потписника да бисте добили директни савезни зајам за додипломске студије. Ова врста зајма је пожељнија од приватних студентских кредита јер носи нижу каматну стопу и нуди опције опроста за отплату кредита засноване на приходима.

Да бисте добили савезни студентски зајам, мораћете да испуните основне критеријуме подобности, као што су услови за држављанство и упис у програм који испуњава услове.

Пошаљите бесплатну апликацију за савезну студентску помоћ или ФАФСА да бисте започели процес за федерални студентски зајам. Ово је кључ за откључавање свих врста помоћи, укључујући грантове, стипендије и студиј на послу.

Плаћање  федералног студентског зајма може вам помоћи да изградите кредит, али резултат се неће појавити у једном од три бироа за кредитно извештавање до отприлике шест месеци након што почнете да га плаћате.

» ВИШЕ: Како изградити кредит са 18 година

Који је кредитни резултат потребан за приватни студентски зајам?

Ако сте максимално искористили савезне студентске зајмове и потребан вам је приватни студентски зајам, требаће вам кредитна историја да бисте се квалификовали.

» ВИШЕ: Шта је добар кредитни резултат? 

Већина приватних зајмодаваца захтева од вас да имате кредитни резултат од најмање 670 или више на скали од 300-850 коју користи ФИЦО, најшире познатији кредитни резултат.

Ако немате кредитну историју, требаће вам супотписник са добрим кредитним резултатом и стабилним приходом да бисте се квалификовали за зајам. Супотписник преузима одговорност да отплати зајам ако не можете.

Постоји неколико зајмодаваца којима није потребан кредит или супотписник. Генерално, они ће размотрити потенцијал зараде уместо кредитне историје. Али камате на ове кредите су веће од савезних студентских кредита и приватних студентских кредита заснованих на кредитима.

» ВИШЕ: Како узети студентске кредите без родитеља

Упоредите понуде од више зајмодаваца да бисте добили најбоље стопе.

Који је кредитни резултат потребан за рефинансирање студентских кредита?

Ако већ имате дуг за факултет, рефинансирање вам може уштедети новац смањењем стопе. Потребан вам је добар или одличан кредит да бисте се квалификовали за рефинансирање студентског кредита. Минимални захтеви кредитора се крећу од 650 до 680.

Што је ваш кредит бољи, то ћете вероватно добити нижу стопу. Кредитни резултати зајмопримаца одобрених за рефинансирање студентског кредита често су у високим 700-има. Можда ћете моћи да рефинансирате студентске кредите са лошим кредитом ако се пријавите са супотписником.

Поред кредитног резултата, зајмодавци за рефинансирање гледају и на друге факторе, укључујући однос дуга и прихода. Потребан однос дуга и прихода за рефинансирање студентског кредита је генерално 50% или мање. ДТИ мањи од 20% је одличан.

Зајмодавац

Минимални кредитни резултат

Типичан кредитни резултат одобрених зајмопримаца

680

774

660

Није открио

660

Није открио

670

779

650

Није открио

650

700+

660

757

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here