Које дугове можете пренети на кредитну картицу?

Ако покушавате да се извучете из дуга, пребацивање онога што дугујете на кредитну картицу са ниском каматом или картицу за пренос биланса може бити добро решење.

Добра вест је да се много различитих врста дугова може пренети на вашу кредитну картицу. Пренос стања личног зајма може се извршити, заједно са ауто кредитима, студентским зајмовима, па чак и другим кредитним картицама.

Тешки део је да се врсте дугова могу пренети разликују од издаваоца. За трансфер стања личног кредита, на пример, можете да користите Цити, Банк оф Америца, Барцлаис, Цапитал Оне или Дисцовер, али не и Цхасе или Америцан Екпресс.

Ево политике преноса дуга које треба да знате од осам највећих издавалаца кредитних картица.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице за пренос стања

Издавачи кредитних картица неће дозволити пренос дуга између сопствених производа

Једна ствар је универзална међу издаваоцима кредитних картица: не можете да преносите у оквиру њихових породица. А „породица“ се може проширити на велики домет повезаних лица.

Не можете да пренесете стање са једне Цити картице на другу, на пример, или са Веллс Фарго личног зајма на Веллс Фарго кредитну картицу. Поред тога, многе банке издају кредитне картице у име других брендова, као што су авио компаније, хотели и продавнице, а иста ограничења важе и за рачуне са филијалама издаваоца. На пример, Цхасе је банка која издаје Унитед℠ Екплорер картицу. Ако сте имали стање на тој картици, не бисте могли да га пренесете на другу Цхасе картицу.

Пре него што одаберете картицу за трансфер биланса, уверите се да знате о каквим је партнерским односима укључено. На пример, Цити, преко своје подружнице Народне банке Робне куће, издаје картице за велики број трговаца. Ако желите да пренесете стање са, рецимо, Бест Буи® картице са високом каматом, не би требало да се трудите да гледате кредитну картицу Цитибанк.

У већини случајева нећете зарадити ни награде на билансима које пренесете.

Правила за пренос дуга по издаваоцу

Америцан Екпресс

Можете ли балансирати трансфер кредита? Не. Стања кредита, попут ауто, студентских или стамбених кредита се не прихватају. Ограничења трансфера: Прихватљиви су само трансфери стања са картица које није издао Америцан Екпресс. Клијенти не могу да преносе стање са било ког рачуна који је издао Америцан Екпресс или било која од његових филијала. Захтеви клијената за трансфер стања могу бити одбијени ако било који од њихових Америцан Екпресс налога није у доброј репутацији.

Банк оф Америца®

Можете ли балансирати трансфер кредита? да. Клијенти могу да пренесу салдо са било које кредитне картице, личне зајмове, студентске зајмове, кредите за аутомобиле или зајмове за некретнине од зајмодаваца који нису Банк оф Америца®, као и картице за гориво, картице за малопродају и робне куће. Ограничења трансфера: Придружене кредитне картице које издаје Банк оф Америца® не испуњавају услове за пренос стања.

Барцлаис

Можете ли балансирати трансфер кредита? да. Чланови картице који испуњавају услове могу да пренесу било који зајам, укључујући кредитну картицу, лични, кућни капитал, студентски и ауто. Ограничења трансфера: Чланови картице који испуњавају услове могу да пренесу било који дуг кредитне картице са картица у Виса, Мастерцард, Америцан Екпресс и Дисцовер мрежама. Клијенти не могу пренети стање на картицама које је издао Барцлаицард на другу Барцлаицард.

Цапитал Оне

Можете ли балансирати трансфер кредита? да. Купци могу пренети стање са других кредитних картица, личних зајмова, студентских зајмова и ауто кредита. Ограничења трансфера: Клијенти не могу да пренесу стање са другог налога који је издао или стекао Цапитал Оне или било која од његових филијала или подружница.

потера

Можете ли балансирати трансфер кредита? Не. Клијенти могу пренети само стање на кредитној картици. Ограничења трансфера: Клијенти не могу да преносе стање са било ког другог рачуна или зајма издатог од стране Цхасе Банк УСА, Н.А. или његових филијала. Клијенти не могу да пренесу више од 15.000 долара, укључујући накнаде и камате.

Цити

Можете ли балансирати трансфер кредита? да. Клијенти могу да пренесу дуг кредитне картице, личне зајмове, студентске зајмове, ауто зајмове и зајмове за некретнине. Ограничења трансфера: Клијенти не могу да преносе стање са других рачуна које је издала Цитибанк, Н.А., или његових филијала.

Откријте

Можете ли балансирати трансфер кредита? да. Власници картица могу да пренесу дугове укључујући кредитне картице и картице продавнице, студентске кредите, медицинске рачуне, картице за гориво и ауто кредите. Ограничења трансфера: Клијенти не могу да користе пренос стања за плаћање било којег Дисцовер налога. Клијенти могу да пренесу било који износ, до њиховог кредита доступног за трансфере, који може бити мањи од њихове укупне кредитне линије.

Веллс Фарго

Можете ли балансирати трансфер кредита? да. Купци могу да преносе кредитне картице, личне зајмове, ауто кредите, студентске зајмове и зајмове за некретнине. Ограничења трансфера: Клијенти не могу да пренесу постојеће стање на било који рачун који је издао Веллс Фарго или било која од његових филијала.

Шта треба узети у обзир ако преносите дуг зајма

Ако се суочавате са брдо дугова за студентски зајам - или било коју врсту дуга на рате - добијање ниже каматне стопе звучи ужасно примамљиво. Међутим, морате бити реални да ли заиста можете да отплатите тај дуг док траје период ниске или 0% камате.

Све што преостане на крају уводног периода ће обрачунавати камату по текућој стопи кредитне картице  — и та стопа ће скоро увек бити много већа од оне коју плаћате на студентски зајам, ауто кредит или хипотеку. Такође узмите у обзир накнаду за пренос биланса. Већина кредитних картица наплаћује 3% до 5% салда који преносите, тако да би студентски зајам од 5.000 долара могао да вас кошта 250 долара одмах.

Штреберски савет: Да бисте лакше управљали својим студентским дугом, контактирајте свог зајмодавца или сервисера о упису у план отплате заснован на приходима или размислите о рефинансирању приватног дуга да бисте добили нижу каматну стопу.

Издавачи вам неће дозволити да пренесете стање изнад вашег кредитног ограничења на картицу, а неки могу имати ограничење износа који можете да пренесете, што би могло бити ниже од вашег кредитног ограничења. Ако сте нови у кредитирању, највероватније ваш кредитни лимит неће бити довољно висок да покрије ваше студентске зајмове или ће можда премашити лимит издаваоца.

За друге дугове који могу премашити кредитну линију на новој кредитној картици, размислите о повезивању дуга са кредитне картице у лични зајам. Лични зајам неће имати камату од 0%, али ће његова стопа бити нижа од високе камате коју сада вероватно плаћате на своје кредитне картице. Обједињавање дуга ваше кредитне картице у личном зајму ће такође створити распоред за излазак из дугова.

Шта је следеће?

Трансфери биланса вс. Зајмови за консолидацију дуга: што је право за вас? Ево како да кажете.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here