Шта да радите ако не можете да добијете студентску кредитну картицу

Студентске кредитне картице могу бити добра вредност, ако је можете набавити. Због Закона о кредитним картицама из 2009. године, људима млађим од 21 године може бити тешко да добију студентску кредитну картицу без супотписника родитеља, а многи издаваоци студентских кредитних картица не дозвољавају супотписнике. Али постоје алтернативе за студенте који почињу са кредитом: обезбеђене кредитне картице и овлашћено коришћење.

Мали депозит може имати велику исплату

Иако се не продају студентима, обезбеђене кредитне картице могу бити одлична опција за студенте са ниским кредитним резултатима или без њих. Обезбеђена картица је кредитна картица подржана готовинским депозитом, док необезбеђена кредитна картица – онаква какву најчешће видите у огласима – не захтева депозит. Генерално, депозит ће бити једнак или мањи од кредитног лимита картице. Већина осигураних картица има кредитне лимите од 200 до 500 долара.

Сигурне картице нису тако блиставе као необезбеђене картице. Већина нема награде или бонусе за регистрацију, а многи имају годишње накнаде. Али они раде баш као необезбеђена кредитна картица. Активности на картици се пријављују кредитним бироима, а ако извршите све уплате на време и држите стање ниским у односу на кредитни лимит, ваш кредитни резултат би требало да се стално побољшава.

Могло би бити застрашујуће ставити неколико стотина долара као сигуран депозит на картици, али тај новац није нестао заувек. Када сте довољно изградили кредит да сте спремни да пређете на необезбеђену картицу код истог издаваоца, или затворите рачун и потражите неосигурану картицу негде другде, вратићете свој депозит. То претпоставља да сте на доброј позицији; ако извршите све уплате на време, биће вам добро.

Друже за добре кредите

Друга опција: Постаните овлашћени корисник на нечијој картици. Ево како то функционише: примарни корисник картице вас додаје на своју картицу као овлашћеног корисника. Добићете картицу са вашим именом коју можете да користите, али од вас се не тражи да плаћате. Такође не можете да правите никакве промене на налогу, као што је повећање кредитног лимита или додавање других овлашћених корисника.

Иако нисте законски обавезни да плаћате трошкове које направите као овлашћени корисник, разговарајте са примарним власником картице да бисте поставили границе у погледу начина на који ћете користити картицу. Другим речима, знајте да ли можете да потрошите само одређени износ сваког месеца или да ли се од вас очекује да плаћате примарном власнику картице, итд. Новац може оптеретити ваше односе, па прво поставите очекивања.

Такође, уверите се да издавалац извештава кредитне бирое о активностима овлашћених корисника на кредитним картицама. У супротном, ваш резултат неће бити погођен.

Користите кредитне картице мудро да бисте изградили кредит и избегли камату

Важно је добро користити кредитне картице за изградњу кредита и избегавање камата.

Изградите кредит. Усредсредите се на две основне ствари када покушавате да побољшате или изградите свој кредит: плаћање сваког рачуна на време и избегавање или отплата дуга по кредитној картици како бисте држали коришћење кредита под контролом. Други фактори могу утицати на кредитне резултате, али они имају највећи утицај на померање вашег резултата у правом смеру. Подесите аутоматска плаћања да бисте избегли пропуштање датума доспећа и направите план за отплату средстава.

Избегавајте наплату камата. Кредитне картице су корисне алатке, али само ако не плаћате камату да их користите. Кредитне картице обично имају двоцифрене каматне стопе, што их чини једном од најскупљих врста дуга. Према новој студији НердВаллет, просечан студент прикупи 569 долара камате на дуг кредитне картице током четири године колеџа тако што плаћа само минималне уплате. Ограничите потрошњу на оно што можете да приуштите да отплатите сваког месеца како не бисте упали у дугове по кредитној картици.

Ако се задужите, постоје начини да минимизирате трошкове камата. Платите онолико колико разумно можете изнад минималне уплате да бисте отплатили кредитну картицу што је пре могуће. И извршите вишеструка плаћања сваког месеца; камата се акумулира на просечно дневно стање, тако да ће све што можете да урадите да смањите стање помоћи.

Штреберски савет: Већ имате студентску кредитну картицу? Сазнајте шта можете да урадите са тим када дипломирате.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио У.С. Вести и светски извештај.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here