Шта да радите ако касните са подношењем пореза

Прилично је лако убедити пореску управу да вам да више времена након истека рока за подношење пореске пријаве. Али постоји неколико других ствари које ћете морати да урадите ако касните са подношењем пореза.

Како да добијете порески додатак

  1. Образац датотеке 4868.

  2. Одвојите готовину за камате.

  3. Припремите се да платите казну од 0.5% месечно да вам неплаћени порези касне.

  4. Обавезно поднесите повраћај до рока у октобру.

  5. Будите свесни посебних ситуација које вам дају аутоматско продужење.

Узми образац

Ово је лакши део. Само морате да поднесете образац 4868 до рока за подношење пореске пријаве и добићете продужење пореза до октобра. Али посао се ту не завршава.

Одвојите готовину за камате

Када поднесете захтев за продужење, добро процените шта дугујете пореској управи и пошаљите део или цео тај износ заједно са захтевом за продужење. Ако процењена уплата коју пошаљете на крају буде мања од онога што заправо дугујете, мораћете да платите камату на разлику. „Камате тече док не платите порез. Чак и ако сте имали добар разлог да не платите на време, и даље ћете дуговати камату“, каже пореска управа на свом обрасцу за продужење.

» ВИШЕ: Процените своје пореско оптерећење помоћу пореског калкулатора

Припремите се и да платите пореску казну

Казна за кашњење у плаћању Пореске управе је обично 0.5% месечно неплаћеног пореза који није уплаћен до рока за подношење пореске пријаве. Максимална казна је 25%.

Можда ћете прекинути казну ако сте платили најмање 90% своје стварне пореске обавезе до рока за подношење пореске пријаве, а остатак платите уз пријаву. Пореска управа такође може да вас ослободи ако можете да покажете „разуман разлог“ зашто нисте платили на време – иако ћете морати да приложите писмену изјаву уз поврат.

» ВИШЕ: Како да се решите заосталих пореза

Круг окт. 15 у вашем календару

Ако добијете продужење, окт. 15 је последњи дан када можете поднети повраћај и платити неплаћени износ. Не пропустите свој рок! У супротном, пореска управа може да вас казни казном за закашњење у износу од 5% дугованог износа за сваки месец или делимичан месец када касни повратак. То значи да ако сте дуговали додатних 1000 УСД, могли бисте да зарадите 50 УСД казне за сваки месец након октобра који је неизмирен. Максимална казна је 25% дугованог износа. У нашем примеру, то може значити издвајање додатних 250 долара.

Ако поднесете своје порезе са закашњењем више од 60 дана, платићете или 435 УСД (прилагођено инфлацији) или оно што још дугујете, која год цифра је мања. И запамтите, то је поврх онога што још дугујете у виду пореза.

Добра вест је да би вам пореска управа могла да вам баци спас: можда нећете морати да платите казну за закашњеле порезе ако имате „разумно објашњење“ за кашњење у подношењу, па ћете опет морати да приложите писмено објашњење вашег повратка.

Такође, не морате да чекате до октобра да бисте поднели пријаву. Организујте свој порески живот и пријавите и платите што је пре могуће, и платићете мање камате.

» ВИШЕ: Пронађите најбољи порески софтвер

Опустите се ако сте у иностранству или у војсци

За готово свакога ко пријави закашњеле порезе, заборавити да затражи продужење је огромно не-не. Али ако сте У.С. држављанин или резидент који је живео и радио ван земље у року за подношење пореске пријаве, аутоматски добијате два додатна месеца да поднесете пријаву и платите било који износ без потребе за продужењем. Људи погођени одређеним природним катастрофама могу аутоматски добити и више времена (проверите листу квалификованих катастрофа овде). Неки припадници војске такође добијају више времена, у зависности од тога где се налазе и шта раде (сазнајте више овде).

Подигните браду

Одлагање није једини разлог зашто људи добијају продужетке. На пример, многи инвеститори не примају своје К-1, који су извештаји о приходима од партнерства, све до истека рока за подношење пореза.

Дакле, под претпоставком да сте се сетили да затражите продужење до рока, касније подношење пореских пријава не ставља неку врсту заставице на ваш “досије.”

ТУРБОТАКС

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 60 ​​до 120 долара, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

ТАКСАЦТ

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 47 долара.95 до 94 долара.95, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Промоција: Добијте 25% попуста на федералне и државне трошкове пријаве.

Х&Р БЛОЦК

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 49 долара.99 до 109 долара.99, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here