Шта да радите ако сте изабрани за верификацију ФАФСА

Зароните дубље у ФАФСА

  • Када треба да се пријавите: Сазнајте који је рок за ФАФСА

  • Колику помоћи ћете добити: Процените своју награду за финансијску помоћ

  • Шта је на вашој ФАФСА контролној листи: Шта ће вам требати да довршите пријаву

  • ФАФСА ФАКс: Ваша ФАФСА питања, одговоре

Сваке године Министарство образовања бира део кандидата за финансијску помоћ да прођу кроз бесплатну пријаву за федералну помоћ студентима или ФАФСА верификацију. То је процес којим се потврђује да информације о Бесплатној апликацији за савезну студентску помоћ коју сте послали су тачан снимак ваших финансија.

Вероватно сте изабрани насумично, као и велика већина одабраних, или је ваша школа можда тражила да се ваше информације верификују. Верификација се користи да би се осигурао ваш процењени допринос породице, или ЕФЦ, а свака савезна финансијска помоћ коју добијете најбоље одговара вашим околностима.

Привремене промене за наградну годину 2021-22

За наградну годину 2021-22, Одељење за образовање прави привремене промене у процесу верификације ФАФСА, дајући предност крађи идентитета и превари уместо насумичном избору кандидата. Пошто су само кандидати који испуњавају услове за Пелл Грант изабрани за верификацију, привремена промена је направљена како би се избегло преоптерећење студената са ниским примањима.

Из Одељења кажу да изазов обезбеђивања потребне документације онемогућава неке студенте да заврше процес верификације и добију помоћ. Отприлике 20% студената који испуњавају услове за Пелл ослобођено је подношења пореских пријава због свог статуса са ниским примањима, што значи да немају могућност увоза верификованих података о приходу из Пореске управе – иначе једноставан начин за проверу статуса прихода.

Међутим, септембра. 1, 2021, Одељење за образовање је саопштило да ће наставити свој уобичајени процес селекције за верификацију ФАФСА поднесака за школску 2022-23.

Ваша школа ће вас обавестити или ћете видети белешку која означава да сте изабрани у вашем извештају о помоћи за ученике. ФАФСА верификација се може десити у било ком тренутку, пре или након што сте изабрали школу.

» ВИШЕ: Да ли је колеџ вредан тога? Користите калкулатор приступачности студентског кредита да сазнате

То није нешто због чега бисте требали бити узнемирени, али требало би да то схватите озбиљно и брзо реагујете.

Шта је следеће ако будете изабрани за верификацију?

Ево шта да радите ако сте изабрани за ФАФСА верификацију.

1. Прикупите своје документе

Постоји пет главних области из вашег ФАФСА које ће можда бити затражено да потврдите. Ево шта вам је потребно да бисте задовољили сваку категорију:

Пореске информације

Ако сте користили ИРС алатку за преузимање података за подношење пореза, вероватно нећете морати да верификујете било коју од својих пореских информација. Ако из неког разлога не можете да користите алатку, као што су ваши родитељи у браку, али су поднети одвојено или су поднели измењену пријаву, мораћете да доставите копију преписа пореске пријаве из претходне године.

Број људи у вашој кући и број на факултету

Обично морате да поднесете потписану изјаву да бисте потврдили колико је људи у вашем дому. Али можда ћете морати да пружите доказ о упису ако ће неко други у кући такође похађати колеџ.

Предности програма додатне помоћи у исхрани (СНАП)

Највероватније ћете моћи да поднесете потписану изјаву да бисте потврдили пријем СНАП бенефиција, али ће можда бити потребно да прибавите документацију од агенције која издаје СНАП бенефиције вашој породици.

Издржавање

Мораћете да доставите потписану изјаву која укључује исплаћени износ алиментације, као и детаље о томе ко плаћа, ко је плаћен и име детета за које су исплате намењене. Можда ћете такође морати да обезбедите копије чекова или признаница за те уплате.

Статус завршене средње школе

Да бисте потврдили да сте завршили средњу школу, можете да пошаљете копију своје дипломе или ГЕД-а, или копију завршног транскрипта све док се на њему налази датум дипломирања.

2. Попуните ФАФСА радне листове за верификацију

Ваша школа ће вам обезбедити радне листове за верификацију који ће пратити ваше тражене документе. У неким случајевима, попуњавање и враћање радног листа биће све што је потребно.

На радним листовима обавезно попуните свако питање у потпуности. Ако се питање не односи на вас, одговорите на њега са „Н/А“ или користите број нула, где је прикладно. Троструко проверите да ли је све исправно и комплетно пре него што га пошаљете — грешке ће отежати процес и коштати вас драгоценог времена за доношење одлука на факултету.

3. Пошаљите своје ФАФСА материјале за верификацију пре рока

Верификација вероватно неће утицати на вашу финансијску помоћ, све док испуните рок на факултету. Међутим, ако то пропустите, ваша школа вам не може понудити никакву савезну финансијску помоћ. Било какве промене у вашем ЕФЦ-у су ретке и догодиће се након што све пошаљете и само ако ваши материјали за верификацију показују неслагање са оригиналним ФАФСА.

Ако ваша школа даје било какву институционалну помоћ засновану на потребама, као што су стипендије или грантови у кампусу, требало би да сматрате да сте на много краћем распореду. Та врста помоћи се нуди по принципу „први дође, први услужен“, тако да чекање да пошаљете своје материјале за верификацију до последњег тренутка може значити да изгубите такву помоћ и да ће вам требати још студентских кредита да бисте затворили јаз.

4. Пратите промене у вашем пакету финансијске помоћи

Ако видите промену у свом финансијском пакету након што је верификација завршена,  ево шта ће се десити:

Ако се ваш ЕФЦ повећа: Ако сте већ добили финансијску помоћ, можда сте добили више него што се сада квалификујете. То значи да будуће понуде савезних зајмова могу бити мање да би се надокнадиле. Ако изгубите право на било какве грантове на основу вашег новог ЕФЦ-а, мораћете одмах да вратите ту помоћ.

Ако се ваш ЕФЦ смањи: Ваша школа је у обавези да вам пружи сваку додатну федералну помоћ на коју имате право. Ако ваш нови ЕФЦ испуњава услове за додатну помоћ путем директног субвенционисаног зајма или федералног Пелл Грант-а, на пример, моћи ћете да их додате у свој пакет финансијске помоћи. Опет, то не мора да значи да ћете добити више институционалне помоћи засноване на потребама, посебно ако сте чекали касније у процесу да пошаљете своје документе.

У оба случаја, разговарајте са канцеларијом за финансијску помоћ вашег колеџа о вашим опцијама. Они ће вам помоћи да схватите како да отплатите вишак кредита или да се пријавите за додатне стипендије и грантове ако имате празнину у помоћи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here