Шта учинити када не можете да отворите банковни рачун

Ако вам се то догоди, имајте на уму да имате друге опције. Међутим, добра је идеја да покушате да сазнате зашто је банка донела одлуку. Од 7 милиона У.С. домаћинства која немају банковни рачун, око 20% каже да је један од разлога због верификације личне карте, кредитних проблема или проблема са бившим банковним рачуном, према Федералној корпорацији за осигурање депозита из 2019. преглед. Остали разлози укључују забринутост клијената у вези са одржавањем минималног стања банке и незгодне локације банке.

Ако не можете да отворите банковни рачун, ево неколико савета о томе шта даље.

Проверите своје податке

Када се пријавите за банковни рачун, обично морате да наведете своје име, адресу, број социјалног осигурања и друге личне податке. Грешке у било којој од ових ставки могу утицати на вашу апликацију.

Ваша банка ће вероватно радити са независним компанијама на електронски верификацији информација о вашој апликацији, каже Сарах Хоисингтон из СентиЛинк-а, компаније за верификацију идентитета у Сан Франциску. Ако подаци не могу да се потврде, банка се обавештава, каже она.

„Преваранти понекад мешају праве податке са измишљеним подацима да би створили лажни идентитет“, каже она. Од вас ће можда бити затражено да доставите додатну документацију да докажете ко сте, као што је копија ваше возачке дозволе, или то може довести до одбијања.

Ако сматрате да сте грешком навели нетачне податке у својој пријави, размислите о поновној пријави.

Прегледајте своје датотеке са извештајима потрошача

Могуће је да је ваша банка потврдила ко сте, али је одбила отварање рачуна због евиденције о неплаћеним банкарским накнадама или прекорачењу, на пример. Банке се ослањају на агенције за извештавање потрошача као што су ЦхекСистемс или Еарли Варнинг Сервицес за информације о банкарској историји кандидата. Када ове информације доведу до одбијања, имате право да добијете копију своје датотеке.

У фајлу се могу навести неизмирени дугови са старих рачуна, статус тих дугова (плаћених или неплаћених) и да ли је ранији рачун затворен због сумње на превару. Можете користити информације из извештаја да контактирате претходну банку и исплатите све неподмирене накнаде или грешке у спору. Такође можете поднети спор директно агенцији за извештавање. Да бисте добили ЦхекСистемс, позовите 800-428-9623. За услуге раног упозоравања позовите 800-745-1560.

Чип Колвајлер, потпредседник за безбедност у Савезној кредитној унији морнарице, каже да је такође добра идеја да још једном проверите своју финансијску историју и личне податке са организацијама са којима би компаније за верификацију могле да контактирају, укључујући „тела као што су кредитни бирои, влада агенције и комуналне службе.” На пример, можете да извучете свој кредитни извештај да бисте потврдили његову тачност.

То може изгледати као додатни корак који треба предузети, али заправо помаже да се убрза процес пријаве када су информације о потенцијалним члановима тачне, каже он.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Размотрите друге опције

Вероватно је тешко имати одобрен банковни рачун ако имате евиденцију агенције за извештавање потрошача. Поред тога, млади одрасли и недавни имигранти можда немају У.С. банкарску историју за проверу ових агенција. То може значити да данас не можете да отворите традиционални рачун, али то не мора да вас спречава у приступу банкарским услугама. Ево неколико других опција које треба размотрити.

Провера друге шансе

Неке институције нуде текуће рачуне друге шансе посебно за клијенте који се не могу квалификовати за традиционалну опцију. Алтернативном рачуну можда недостају неке функције, као што је заштита од прекорачења или могућност избегавања месечних накнада, али даје клијентима шансу да развију солидну банкарску историју. (Имајте на уму да ова опција углавном не укључује пријаву за кредите, тако да вам неће помоћи да изградите кредитну историју.)

Ако задржите рачун друге шансе у доброј репутацији 12 месеци, ваша банка може да га пребаци на редовни текући рачун. Када достигнете ту прекретницу, можда ћете моћи да купујете за врхунске текуће и штедне рачуне.

Бесплатна онлајн провера

Ако живите далеко од филијале или сте забринути због месечних накнада, знајте да неким налозима можете приступити на мрежи и за њих није потребан минимални износ или месечна накнада.

Препаид дебитне картице

Многе припејд дебитне картице омогућавају вам приступ важним банкарским функцијама, као што су директан депозит и електронски банковни трансфери како би вам помогли да изградите фонд за хитну штедњу. Они су углавном доступни клијентима без обзира на банкарску историју. Неки од најбољих избора немају или имају ниске месечне накнаде и приступ хиљадама банкомата.

Немогућност отварања банковног рачуна не би требало да значи немогућност приступа банкарству. Без обзира да ли решавате проблем са рачуном директно са институцијом или се одлучите за куповину, постоји низ солидних компанија за финансијске услуге које би радо започеле ваш посао.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here