Шта да радите када добијете казну за пребрзу вожњу

Нема ништа забавно у осећају који имате када та плава светла трепћу иза вас на аутопуту. Нико не жели да добије казну за прекорачење брзине, и то са добрим разлогом. Ако сте осуђени, прекршај ће:

 • Утиче на ваш возачки досије, што може довести до суспензије ваше дозволе.

 • Кошта унапред: Платићете казну за прекорачење брзине и све судске таксе.

 • Дугорочно коштају више новца: Након карте, ваше стопе осигурања аутомобила могу порасти за стотине долара годишње.

Могуће је смањити утицај казне за прекорачење брзине или је избрисати, иако то може бити тешко. Ево шта треба да знате о вашим опцијама.

На дан када сте заустављени

Вероватно ово читате зато што сте већ добили казну за прекорачење брзине, па одложите ове савете у случају да се то понови:

 • Питајте који метод је полицајац користио да утврди да сте пребрзо возили и запишите то касније.

 • Реци што је мање могуће. Све што кажете може бити употребљено против вас ако одете на суд.

 • Будите љубазни, немојте се свађати и покушајте да будете неупадљиви. Ако вас полицајац не може да се сети, можда неће успети да се сети детаља пред судијом.

 • Након тога, запишите све о инциденту, укључујући доба дана, локацију и све што је могло утицати на околности, као што су замагљени или недостајући знакови ограничења брзине.

Затим можете да изаберете да се борите против казне на суду, договорите мању казну или платите казну за прекорачење брзине и прихватите динг у свом досијеу вожње и веће премије осигурања које ће вероватно резултирати.

Ако одлучите да платите казну за прекорачење брзине

Иако плаћање казне од 50 долара можда не изгледа тако лоше, размислите о правим трошковима казне за прекорачење брзине. Осим плаћања почетне накнаде, након карте, ваше стопе осигурања аутомобила могу порасти за стотине долара годишње.

На пример, студија НердВаллет-а за 2020. открила је да:

 • 40-годишњи возач са добрим кредитом и пуним покрићем платиће 355 долара више годишње након једне казне за прекорачење брзине, у просеку.

 • У просеку, 40-годишњи возач са добрим кредитом и минималним покрићем платиће 148 долара више годишње са једном казном за прекорачење брзине.

Ако на крају прихватите казну за прекорачење брзине, кључно је да упоредите цене осигурања аутомобила; неке компаније ће подићи ваше стопе више од других.

» ВИШЕ: Упоређивање стопа ауто осигурања након казни за прекорачење брзине

Ако одлучите да се борите против казне на суду

Ако планирате да се борите против казне, мораћете да идете на суд, где ће тужилац морати да докаже да сте пребрзо возили. Чак и ако мислите да је казна неоправдана, тешко је победити прекршаје прекорачења брзине.

Ако се полицајац не појави на саслушању, могли бисте да изгубите везу, али немојте се ослањати на то. Ако тражите саслушање, планирајте да изнесете свој случај и да будете испитани пред судијом. Проверите карту да бисте сазнали да ли ју је издао државни, окружни или локални службеник и потражите на мрежи саобраћајне процедуре у тој јурисдикцији. Потражите код своје државе за моторна возила, пажљиво прочитајте закон о брзини који сте наводно прекршили и припремите се да тврдите да нисте.

Док се припремате за суд, можете:

 • Одложите саслушање. Ово ће вам дати више времена да направите свој случај.

 • Прикупите доказе. Ваше најбоље шансе да победите у свађи биће ако имате физички доказ да нисте пребрзо возили. Докази могу укључивати видео с контролне камере или ГПС податке из апликације за паметне телефоне или фотографске доказе да је знак ограничења брзине замагљен.

 • Опрема за истраживање брзине. Потражите метод који је полицајац користио да мери вашу брзину, забележите његове слабости и припремите се да их представите. Упутства за употребу укључују распореде одржавања о којима можете испитати полицајца, а они могу приметити слабости радара, на пример.

 • Направите аранжмане за сведоке. Можете позвати сведоке, укључујући све путнике у аутомобилу када је карта издата.

 • Планирајте своја питања. Можете испитати службеника који га је издао, укључујући његово или њено памћење и обуку са опремом за мерење брзине. Држите се питања са кратким одговорима и избегавајте постављање питања „зашто“.

Одлучивање да ли да добијем адвоката

Ако све ово звучи као више него што бисте желели да сами решите, можете ангажовати адвоката за саобраћај да вам помогне. Ови адвокати се обично специјализују за случајеве ДУИ и озбиљније случајеве, али неки узимају случајеве казне за прекорачење брзине. Узимајући у обзир трошкове, ангажовање адвоката вероватно вреди новца ако је ваша карта посебно скупа или може довести до губитка лиценце.

Адвокат за саобраћај кошта између 250 и 350 долара у просеку на националном нивоу, према Тхумбтацк-у, онлајн тржишту за професионалце у услугама. Казна за прекорачење брзине кошта од 50 до 2.500 долара у неким државама у најтежим случајевима.

» ВИШЕ: Колико могу да уштедим рефинансирањем аутомобила?

Ако одлучите да преговарате о казни

“Ублажавање” је склапање договора са тужиоцем и судом; штеди новац јурисдикцији избегавањем саслушања док смањује казну за карту. Можда ћете моћи да затражите преговоре пре или на саслушању, али то је одлука суда, па проверите на веб страници суда или позовите да бисте били сигурни. У неким областима морате писмено затражити ублажавање.

Обично као ублажавање, признајете прекршај и износите информације које би навеле судију да вам одобри попустљивост. Исходи могу укључивати:

 • Плаћате целу или део карте, али то не утиче на ваш рекорд вожње.

 • Похађате курс вожње уместо да платите казну за прекорачење брзине.

 • Карта је смањена на мању казну.

 • Дато вам је додатно време да платите казну.

» ВИШЕ: Упоредите цене осигурања аутомобила

Други могући исходи

Постоје и други могући начини на које се ваша казна за пребрзу вожњу може истрести. На пример, у зависности од тога где живите:

 • Ваша држава се може одрећи вашег првог прекршаја у покрету ако похађате курс вожње.

 • Могли бисте да добијете одлагање, у ком случају ћете обично платити казну и ваша карта ће бити одбачена након одређеног временског периода ако нема даљих прекршаја.

Шта год да радите, немојте игнорисати карту. То неће нестати само од себе, а ви ћете бити у много већим проблемима са законом. Колико проблема зависи од ваше државе: могли бисте бити ухапшени или морати да платите веће казне, или би вам лиценца могла бити суспендована.

Писац НердВаллет-а Филип Рид дао је допринос овом извештају.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here