Која авансна уплата је потребна?

Сналажење са довољно новца за аванс за куповину куће је највећа препрека за већину потенцијалних купаца куће. Али колико вам заиста треба? Хајде да погледамо.

Шта је учешће?

Уплата је готовина коју плаћате унапред да бисте обавили велику куповину, као што је аутомобил или кућа, и изражава се као проценат цене. Уплата од 10% на кућу од 350.000 долара била би 35.000 долара.

Када аплицирате за хипотеку за куповину куће, учешће је ваш допринос куповини и представља ваш почетни власнички удео у кући. Зајмодавац даје остатак новца за куповину имовине.

Зајмодавци захтевају учешће за већину хипотека. Међутим, постоје изузеци, као што су ВА кредити и УСДА зајмови, које подржава савезна влада и обично не захтевају учешће.

Захтеви за минимално учешће

Попуштање од најмање 20% на кућу повећаће ваше шансе да добијете одобрење за хипотеку по пристојној стопи и омогућиће вам да избегнете хипотекарно осигурање.

Али можете смањити мање од 20%. Минимално учешће потребно за кућу варира у зависности од врсте хипотеке:

 • За кредите ФХА, које подржава Федерална стамбена управа, потребно је само 3.5% мање.

 • ВА кредити, гарантовани од стране У.С. Одељење за борачка питања, обично не захтевају учешће. ВА зајмови су за садашње и ветеране војне службе и квалификоване преживеле супружнике.

 • Зајмови УСДА, подржани од стране У.С. Програм руралног развоја Одељења за пољопривреду такође не захтевају учешће. УСДА кредити су за купце кућа у руралним и приградским подручјима који испуњавају ограничења прихода програма и друге услове.

 • Неке конвенционалне хипотеке, као што су хипотеке Фанние Мае ХомеРеади и Фреддие Мац Хоме Поссибле, захтевају смањење од само 3%. Конвенционалне зајмове не подржава влада, већ се придржавају смерница за учешће које су поставила предузећа која спонзорише влада Фанние Мае и Фреддие Мац.

Захтеви за авансно плаћање такође могу да варирају у зависности од кредитора и кредитне историје зајмопримца. Минимално учешће за ФХА кредит је само 3.5% са кредитним резултатом од 580 или више, на пример, али минимум је 10% са кредитним резултатом од 500 до 579.

» ВИШЕ: Сазнајте више о типичном авансу за кућу

Предности већег учешћа

За уштеду новца је потребно време, тако да захтев за нулту или ниску уплату може убрзати вашу могућност куповине куће. Али давање већег учешћа има предности, које укључују:

 • Боља каматна стопа на хипотеку.

 • Мање унапред и текуће накнаде.

 • Више правичности у вашем дому одмах.

 • Нижа месечна исплата хипотеке.

Нижи учешће чини кредит већим ризиком у очима зајмодавца. Хипотекарни програми подржани од стране владе, као што су кредити ФХА, ВА и УСДА, смањују ризик тако што гарантују део кредита. Ако зајмопримац не плати један од ових кредита, повезана владина агенција ће надокнадити зајмодавцу оно што зајмопримац дугује.

Али гаранцију плаћате путем накнада или хипотечног осигурања, у зависности од програма.

Конвенционалне хипотеке обично захтевају да платите приватно хипотекарно осигурање ако положите мање од 20%.

Спремамо се за куповину куће? Пронаћи ћемо вам зајмодавца са високим рејтингом за само неколико минута.

Унесите поштански број да бисте започели са персонализованим подударањем зајмодавца.

Колико треба ставити на кућу?

Оптимални износ учешћа зависиће од ваших циљева и финансијске ситуације. Већи аванс ће значити нижи месечни рачун за хипотеку, али ако уложите превише новца, можете остати без новца након што се уселите.

» ВИШЕ: Уплатите учешће без уништавања финансија

Да бисмо вам помогли да одредите прави износ аванса:

 • Користите калкулатор хипотеке да видите како износ учешћа утиче на месечни износ хипотеке.

 • Одредите буџет и побрините се да оставите довољно новца за одржавање куће и хитне случајеве.

 • Избегавајте да сву своју уштеђевину користите за учешће. Требаће вам готовина након што купите кућу.

Коначно, купујте около. Упоредите хипотекарне стопе и програме које нуде зајмодавци и проверите накнаде да бисте добили најбољу понуду.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here