Шта сваки власник куће треба да зна о трамполинама

Да ли ваша деца моле за трамполин? Ниси сам. У САД се продају стотине хиљада трамполина у дворишту.С. сваке године, на велико задовољство младих акробата широм земље.

Али трамполини такође могу представљати ризик за те младе акробате. Преко 100.000 људи - од којих су више од 90% деца - сваке године заврши у хитној помоћи са повредама повезаним са трамполином, према У.С. Комисија за безбедност потрошачких производа.

Ако сте власник куће који размишља о трамполину, или сте га већ купили, а нисте рекли својој осигуравајућој компанији о томе, морате знати како би та нова играчка могла утицати на осигурање власника куће.

Да ли трамполине покрива осигурање куће?

Многи осигуравачи сматрају да је трамполин „привлачна сметња“, што значи да ће деца вероватно покушати да га користе без потпуног разумевања ризика. То такође значи да можете бити одговорни ако се дете повреди на вашем трамполину, чак и ако га користи без ваше дозволе.

Осигуравачи кућа се разликују по томе како се обраћају трамполинима у дворишту. НердВаллет је питао преко десетина великих осигуравача како покривају трамполине, а осам који су одговорили показују колико се правила покрића могу разликовати:

  • Неки су рекли да укључују покриће за трамполине као део стандардне политике без додатних трошкова.

  • Други су рекли да покривају трамполине све док трамполин испуњава одређена безбедносна правила.

  • Неке компаније наплаћују додатну накнаду, док друге не.

  • Друга компанија покрива трамполине, али са ограничењем на износ покрића одговорности.

Имајте на уму да вас неке компаније уопште неће покрити ако имате трамполин, каже Вил Лемански, независни агент осигурања у Мичигену који ради са неколико великих осигуравача. Лемански каже да вас осигуравач обично неће покрити због своје историје трамполина и укупне толеранције ризика, а не због ваше специфичне ситуације.

Шта власници кућа треба да ураде како би били сигурни да су покривени?

Једини начин да са сигурношћу сазнате да ли сте покривени је да директно питате свог осигуравача, каже Ејми Бах, извршни директор Унитед Полицихолдерс, непрофитне организације и заговорника особа са осигурањем. У идеалном случају, питали бисте пре него што купите трамполин.

Морате да знате „да ли би вам полиса [кућног осигурања пружила одбрану ако би вас неко тужио за повреду на трамполину“, каже она.

Чак и ако је ваш трамполин покривен када га први пут купите, важно је да пратите правила осигуравајућег друштва, каже Бацх. Како - или чак и ако - ваше осигурање покрива трамполине може да се промени током времена.

Обично је у вашем најбољем интересу да питате свог осигуравача, чак и ако то може довести до виших премија или проналажења новог осигуравача. Трошак вашег осигуравача који одбија да покрије потраживање за трамполин би вероватно био много већи од било каквих трошкова промене ваше полисе.

Лемански такође предлаже повећање лимита ваше личне одговорности и додавање личног кишобранског осигурања. Лична политика кишобрана обично кошта од 150 до 300 долара годишње и обезбеђује покриће одговорности, са високим лимитима који често почињу од милион долара.

Како власници кућа могу у потпуности избјећи захтјеве за трамполином?

Најбољи начин да осигурате да сте покривени је да спречите да се несрећа догоди. Лемански предлаже власницима трамполина да предузму што је могуће више мера предострожности, укључујући:

  • Постављање мреже око трамполина да би се смањио ризик да неко падне.

  • Постављање трамполина даље од бетона и ограда.

  • Уверите се да знате ко је на њему. „Не дозволите да се осморо деце из вашег комшилука игра на њој са вашим дететом, јер је то несрећа која чека да се деси“, каже Лемански.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here