Шта вам савезне компаније за пружање студентских кредита можда не кажу

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Федералне компаније за сервисирање студентских кредита не зарађују много поверења међу зајмопримцима.

Међу притужбама упућеним Бироу за финансијску заштиту потрошача налазе се хиљаде детаљних проблема у раду са зајмодавцем или сервисером, као и проблеми као што је примање лоших информација.

Често можете да промените свог сервисера приватних кредита рефинансирањем код другог зајмодавца. Али промена савезног сервисера зајма је компликованија: можете само да изаберете ко је ваш сервисер тако што ћете консолидовати више зајмова у федерални директан консолидациони зајам, а постоје недостаци овог процеса. Ако не познајете свог сервисера, сазнајте на веб-сајту Федералне студентске помоћи. Такође можете да ступите у контакт са свим контакт центрима сервисера кредита тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД.

» ВИШЕ: Како да промените сервисера за студентске кредите

Пошто ваш сервисер можда неће поделити све детаље, важно је да знате опције отплате и опроста. Ево три ствари које треба имати на уму.

1. Можете да смањите уплате

Стандардни десетогодишњи план је најбољи начин да се отплате савезни зајмови без додатних камата. Ако стално касните са својим рачуном, избегавајте привремено заустављање плаћања уз одлагање или одлагање. Ниједна опција неће дугорочно решити ваш дуг, а ваши кредити и даље могу имати камату, што значи већи баланс када се период одлагања заврши.

Уместо тога, размислите о упису у план отплате заснован на приходима. Постоје четири плана заснована на приходима који ограничавају вашу месечну уплату на између 10 и 20 процената вашег дискреционог прихода и продужавају рок вашег кредита са 10 на 20 или 25 година. Пријавите се и изаберите план за студентске кредите.гов, или ће ваш сервисер изабрати онај за који се квалификујете и који има најнижу месечну уплату.

Имајте на уму да што дуже продужавате рок отплате, то ћете временом плаћати већу камату.

2. Морате поново потврдити свој приход

Квалификовање за отплату засновану на приходу није једнократан процес. Сваке године морате да потврдите свој приход и величину породице код свог сервисера. Ако су се ваши приходи повећали, повећаће се и ваша отплата кредита. Али ако вам приход падне или се величина породице промени пре ваше годишње поновне сертификације, пошаљите ажурирану пријаву и затражите хитан поновни обрачун плаћања. У супротном, могли бисте платити више него што је потребно.

3. Можда нисте на путу да опростите

Постоје четири савезна програма опроста студентског зајма: опрост зајма у јавној служби, опрост зајма за наставнике, отказивање зајма Перкинс и опрост отплате на основу прихода. Ваш план отплате може да вас дисквалификује из неких програма, чак и ако испуњавате друге квалификације.

» ВИШЕ: 10+ програма опроста студентских кредита који отпуштају кредите

На пример, опроштај зајма за јавне услуге поништава преостали износ директних зајмова — најчешћи тип студентског зајма — након 120 квалификованих месечних уплата уплаћених док ради пуно радно време за квалификованог послодавца, као што је владина организација. Исплате се морају извршити према плану отплате заснованом на приходима да би се квалификовали.

Шта да радите ако нисте задовољни својим сервисером

Чак и ако знате своје опције плаћања, можда ћете наићи на проблеме са својим сервисером. Нажалост, имаћете минималну правну заштиту.

„Чак и ако постоје огромни напори, могућност тужбе је веома изазовна“, каже Персис Ју, адвокат у Националном центру за право потрошача. „Закон о високом образовању нема приватно „право на тужбу“, тако да би службеник могао да уради нешто што је флагрантно кршење тог закона и нема права да то поднесе суду.”

Ево шта можете да урадите уместо тога: Ако имате потешкоћа са својим сервисером, поднесите жалбу највишој канцеларији за корисничку подршку, обично канцеларији за заступање потрошача или омбудсману. Чувајте записе о свим разговорима са својим сервисером заједно са писмима, рачунима или е-маиловима како бисте имали информације на које ћете се обратити.

Ако не нађете решење директно код свог сервисера, можете се жалити на:

  • Федерални систем повратних информација о студентској помоћи

  • Ваша канцеларија државног тужиоца 

  • Ваш државни уред за заштиту потрошача

  • Ваш конгресмен

У крајњем случају, можете контактирати Федералну групу омбудсмана за помоћ студентима. Попуните све информације на контролној листи информација омбудсмана пре него што контактирате.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here