Шта се дешава са наградама за кредитне картице у стечају?

Када сте провели месеце или године скупљајући награде за кредитне картице, помисао да ћете их изгубити у стечају може бити разорна. Иако ризикујете да те награде нестану, можда је могуће да их сачувате. Ево шта треба да знате о својим наградама док се суочавате са дугом по кредитној картици и банкротом.

Како заштитити своје награде

Ако желите да будете сигурни да ћете задржати своје наградне поене или миље, стручњаци препоручују да покушате да их искористите или уновчите пре него што поднесете захтев за банкрот или неиспуњење картице.

Уз то, већина општих програма награђивања кредитних картица не дозвољава власницима картица да користе своје наградне поене ако је њихов рачун у заданом стању, тако да ћете можда открити да су ваши поени замрзнути ако сте већ у невољи са дугом по кредитној картици. Чак и ако сте наставили са својим уплатама, ако дугујете стање на картици, ваша картица ће се сматрати неиспуњеном када поднесете захтев за банкрот. То значи да можда никада нећете моћи да искористите своје награде.

Ако имате ко-брендирану кредитну картицу авио-компаније, можда ћете имати више среће. Издавалац картице није једини који контролише награде; програм лојалности за путовања такође има власништво над миљама, у зависности од тога који програм имате. Пре него што поднесете захтев за банкрот или неиспуњење картице, пренесите бодове у програм лојалности авио-компаније или хотела да бисте их безбедно скинули са рачуна кредитне картице.

Нећете нужно изгубити своју картицу

Када подносите захтев за банкрот, морате да наведете списак свих ваших поверилаца са којима имате дугове. Међутим, ако имате кредитну картицу без биланса, то технички није дуг и не мора бити наведен. То значи да вашем зајмодавцу неће бити послато обавештење о вашем банкроту и вероватно нећете бити приморани да предате картицу свом поверенику и можда чак можете да држите рачун отворен.

Међутим, ваш издавалац може сазнати за ваш банкрот на друге начине, на пример преко кредитног бироа, тако да ваша картица није потпуно безбедна од отказивања. Можда ћете моћи да задржите картицу тако што ћете је поново потврдити након банкрота. То значи да потписујете нови уговор са издаваоцем кредитне картице који каже да сте поново лично одговорни за то. Имајте на уму, међутим, да ово уклања корист отплате дуга због банкрота, тако да то можда неће бити најпаметнији потез за вашу ситуацију, осим ако не откријете да је ово једини начин да задржите своје награде.

Узимајући у обзир да ли је то имовина

Када поднесете захтев за банкрот, такође морате да пријавите своју имовину. Неки стручњаци верују да не морате да наводите наградне миље или бодове као средство, поготово зато што неки од ситних слова кажу да поени немају стварну вредност. Међутим, други стручњаци препоручују да откријете своје награде јер ћете имати користи од њих, посебно ако се ради о великом броју миља или поена.

Такође је ретко да стечајни управници питају за честе летове, јер би им било тешко да управљају. Поред тога, већина програма укључује језик који каже да се миље или бодови не могу пренети или продати, што такође чини мало вероватним да би их стечајни управник одузео од вас. Ако нисте сигурни шта да радите у својој ситуацији, најбоље је да се консултујете са стечајним адвокатом.

Једна важна ствар коју треба имати на уму: Ако уновчите своје награде пре него што одете у стечај и откупите их за поклон картице или робу, имајте на уму да су то сада имовина коју треба да наведете у захтеву за стечај.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here