Шта се дешава ако пропустите плаћање студентског кредита?

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Ако пропустите плаћање студентског кредита, кажњени сте за то. Кредитна штета и накнаде за кашњење су главне последице пропуштених плаћања, али ако не успете да надокнадите заостајање, заплена зарада и повраћај пореза могу да стигну када ваши кредити уђу у стање неизмирених обавеза.

Не чекајте да предузмете акцију када заостанете. Ево шта се дешава ако пропустите уплату студентског кредита, као и најбољих начина да избегнете будућа касна плаћања.

Последице неплаћања студентског кредита

Ако су ваше исплате савезног студентског кредита касниле, ево шта можете очекивати да ће се догодити и када:

  • После 30 дана. Ваш сервисер може почети да вам наплаћује до 6% вашег пропуштеног износа плаћања као накнаду за кашњење. На пример, сваки пут када прескочите уплату од 300 УСД, могли бисте добити накнаду од 18 УСД.

  • После 90 дана. Ваш сервисер ће обично пријавити ваша закашњела плаћања кредитним бироима. Закашњела плаћања остаће у вашем кредитном извештају седам година. Ово може да смањи кредитни резултат за чак 100 поена – што вам отежава отварање кредитне картице, изнајмљивање стана или чак добијање плана за мобилни телефон.

  • После 270 дана. Ваши савезни студентски зајмови ће ући у задану вредност. Ово покреће потенцијалне нове казне, као што су трошкови наплате, заплена плата и заплена повраћаја пореза.

» ВИШЕ: Како извући студентске кредите из кашњења

Шта се дешава ако пропустим плаћање свог приватног студентског кредита?

Приватни зајмови имају многе од истих последица за пропуштена плаћања, али нису стандардизовани као савезни зајмови. На пример, накнада за кашњење зајмодавца може бити проценат ваше уплате или паушална накнада, на пример 25 долара.

Приватни зајмодавци могу пријавити кашњење у плаћању након 30 дана, а за приватне зајмове долази до неизвршења обавеза раније — често након 120 дана — што додатно оштећује ваш кредит. И док приватни зајмодавци не могу да вам узму повраћај пореза за наплату неплаћених студентских кредита, они могу да вас туже да би стекли додатну моћ наплате, укључујући заплену ваших плата.

» ВИШЕ: Стечај приватних студентских кредита: Да ли постаје лакше?

Како избећи кашњење у плаћању студентског кредита

Пропуштање једне уплате студентског кредита није катастрофално, али ћете желети да платите заостали износ пре него што се последице повећају. Најбољи начин да се вратите на прави пут зависиће од тога зашто сте уопште заостали:

Ако сте заборавили датум доспећа плаћања

Најбоља опција: Пријавите се за аутоматско плаћање код свог сервисера или зајмодавца.

Аутоматско плаћање значи да ће се износ који дугујете аутоматски одбијати са вашег текућег рачуна сваког месеца. Никада више нећете морати да бринете о кашњењу плаћања, иако би требало да пазите на стање на рачуну да бисте избегли потенцијалне казне прекорачења.

Ако никада нисте примили рачун

Најбоља опција: Потврдите своје контакт податке.

Ви сте одговорни за плаћање студентских кредита на време — чак и ако никада нисте добили рачун са роком доспећа. Ако се то догоди, уверите се да ваш сервисер за студентске кредите има ажурне контакт информације за вас.

Нисам сигуран ко је ваш сервисер? Пријавите се на свој СтудентАид.гов налог да сазнате. За приватне зајмове, обратите се свом зајмодавцу за помоћ.

Ако имате краткорочних финансијских проблема

Најбоља опција: Паузирајте отплату са одлагањем или одлагањем.

Одлагање студентског зајма је боља опција, јер влада плаћа камату на одређене савезне студентске зајмове током вашег одмора. Међутим, можете се квалификовати за одлагање само у одређеним случајевима, на пример, ако примате накнаде за незапослене или другу државну или савезну помоћ.

Ако се не квалификујете за одлагање, вероватно можете добити отплату студентског кредита. Форбеаранце вам такође омогућава да паузирате плаћања, али морате да платите сву камату. Пошто се ти трошкови могу сабрати, најбоље је користити стрпљење само када вам је потребна брза пауза.

» ВИШЕ: Одлагање вс. стрпљење: Што је исправно за ваше студентске кредите?

Ако не можете да приуштите дугорочна плаћања

Најбоља опција: Пријавите се за отплату на основу прихода.

Планови отплате засновани на приходима ограничавају исплате федералног студентског кредита на 10% до 20% вашег дискреционог прихода. Уплате могу бити само 0 долара, а ови планови опраштају било који преостали износ ваших кредита након 20 до 25 година отплате.

Планови засновани на приходима су ретки међу приватним зајмодавцима. Али неки нуде друге планове плаћања који вам омогућавају да плаћате мање, као што је плаћање само камате за одређени временски период. Контактирајте свог зајмодавца да бисте питали које опције су доступне.

Контактирајте свог зајмодавца или сервисера када идентификујете најбоље решење. Ако вам је ово први пут да пропустите плаћање, затражите да се одрекнете било каквих закаснелих накнада. Они вам могу дати паузу, посебно ако имате план да избегнете додатне касне уплате студентског кредита.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here