Шта је институционални зајам?

Институционални зајмови су врста финансијске помоћи коју факултети позајмљују директно својим студентима.

Студентима или њиховим родитељима може бити понуђен институционални зајам како би се попунио јаз између савезне помоћи коју имају право да примају и трошкова похађања.

Институционални зајмови, такозвани јер их је издао ваш колеџ, увелико се разликују од школе до школе. На пример, не постоје стандардизоване каматне стопе за институционалне кредите, али у неким случајевима могу достићи и до 9%. Друге школе могу субвенционисати камату, или чак понудити кредите од 0%.

Друге врсте студентских кредита као што су савезни студентски кредити имају сталне стопе. Фиксна каматна стопа федералних директних студентских кредита је 3.73% за додипломске зајмопримце и 5.28% за дипломиране и стручне студенте.

Према Кири Тејлор, адвокату у Националном центру за право потрошача, институционални зајмови такође немају стандард:

  • Услови отплате.

  • Минимални или максимални износи.

  • Захтеви супотписника.

  • Захтеви за кредит и приход.

Треба ли прихватити институционални зајам?

Институционални зајмови могу бити понуђени да попуне празнину у вашој финансијској помоћи или могу имати ниже каматне стопе од других зајмова који су вам доступни. У таквим случајевима, вреди их размотрити.

» ВИШЕ: Дефиниције студентског кредита

Али није гарантовано да институционални зајмови долазе са било којом од карактеристика федералних зајмова и многих приватних зајмова које нуде. Институционални зајмови можда неће доћи са флексибилношћу отплате коју ћете наћи код многих савезних и приватних зајмова, као што је толерисање тешкоћа, одлагање у школи или отплата заснована на приходу.

Институционални зајмови, попут приватних студентских зајмова, не нуде исту заштиту зајмопримцима као федерални студентски зајмови, као што је отпуштање затвореног школског кредита. И за разлику од савезних зајмова, институционални зајмови нису покривени ниједном савезном опцијом отказивања студентског зајма, укључујући опрост зајма за јавне услуге и отпуст из инвалидитета.

Ако пропустите уплату институционалног зајма, зајам може одмах да пропадне, рекао је Тејлор.

Ако федерални зајмопримци падну у неплаћање – што се дешава након што плаћања касне 270 дана – они имају опције као што су рехабилитација студентског кредита и консолидација.

Шта треба да урадите пре прихватања институционалног зајма

Размотрите све опције савезне помоћи пре него што прихватите институционални зајам. Попуњавање бесплатне апликације за савезну помоћ студентима, или ФАФСА, ће вам рећи на коју савезну помоћ имате право, укључујући стипендије и грантове. Искористите помоћ која не мора да се отплаћује пре тражења кредита.

Ако размишљате о институционалном зајму, испитајте све карактеристике зајма, од каматне стопе до могућности отплате. У неким случајевима, приватни студентски зајам може бити боља опција од институционалног зајма. Упоредите то двоје пре него што донесете одлуку.

Услове сваке понуде за институционални зајам треба пажљиво анализирати, рекао је Тејлор. Она је додала да ако школа агресивно форсира институционалне зајмове, а посебно ако износи зајма премашују трошкове школарине и школарина, студенти треба да посвете додатну пажњу овим кредитима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here