Колики је просечан дуг стоматолошке школе??

Просечан дуг стоматолошке школе међу свршеним студентима стоматолошке школе 2020. био је 304.824 долара, према истраживању Америчке асоцијације за стоматолошко образовање.

Тај просек укључује зубаре са било којом врстом студентског дуга - укључујући и додипломске студије. Више од 80% ученика стоматолошких школа у разреду 2020. узело је кредит за стоматолошке школе, према АДЕА.

» ВИШЕ: Статистика дуга за студентски кредит

Са стањем студентског кредита од 304.000 УСД, дуговали бисте више од 3.529 УСД месечно на 10-годишњем плану отплате, уз претпоставку камате од 7%.

» ВИШЕ: Колико Американаца има дуг за студентски кредит?

Како отплатити дуг стоматолошке школе

Чак и са платом зубара, плаћање хиљада долара месечно може бити тешко. Ако треба да побољшате свој новчани ток — да започнете стоматолошку ординацију или постигнете другачији циљ — размотрите ове стратегије за отплату кредита за стоматолошку школу:

» ВИШЕ: Како отплатити 100.000$+ студентских кредита

  • Ако су вам потребне ниже месечне уплате: федерални планови отплате засновани на приходима ограничавају вашу месечну уплату на 10% до 20% вашег прихода и продужавају период отплате кредита са 10 година на 20 или 25 година, у зависности од плана. Они такође опраштају преостали износ на крају вашег периода отплате, али ћете дуговати порез на опроштени износ.

  • Ако радите у јавном сектору или недовољно опслуживаној области: Више савезних и државних програма нуди опрост дугова стоматолошким школама за стоматологе који раде у јавном сектору или недовољно опслуживаној области током одређеног временског периода. Најпопуларнији је Опрост зајма за јавне услуге, који нуди опрост зајма без пореза зајмопримцима који плаћају 10 година док раде за владу или непрофитну организацију.

  • Ако имате одличан кредит: Рефинансирање зајмова за стоматолошке школе може смањити вашу каматну стопу, што вам може уштедети новац и помоћи вам да се брже ослободите дугова. Обично вам је потребан кредитни резултат од високих 600 да бисте се квалификовали и виши резултат да бисте добили најниже оглашене стопе. Рефинансирани савезни студентски зајмови не испуњавају услове за савезне програме укључујући отплату засновану на приходима и опрост зајма у јавној служби.

» ВИШЕ: Које су шансе да добијем опрост студентског кредита?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here