Шта је трансфер биланса и да ли треба да га радим?

Кључне Такеаваис

  • Пренос биланса може бити добра идеја да уштедите новац на камати.

  • Трансфери стања функционишу тако што се пријављујете за нову картицу са ниским уводним АПР-ом, започнете трансфер стања и отплатите износ.

  • Неке картице су добре за трансфер стања, али друге нису.

Трансфер стања је врста трансакције кредитном картицом у којој се дуг пребацује са једног рачуна на други. За оне који отплаћују дуг са високим каматама, такав потез може уштедети озбиљан новац на камати ако се уради стратешки. На пример, дуг који је премештен на кредитну картицу са 0% уводне годишње понуде за трансфер стања потенцијално би могао да се отплати без камате.

Трансфери биланса ипак долазе са одређеним трошковима и ограничењима. Генерално, мораћете да платите накнаду за пренос биланса — обично 3% до 5% од укупног трансфера. А ако је ограничење ваше картице за пренос биланса ниско, можда нећете моћи да пренесете свој пуни износ.

Листа је овде. Погледајте најбоље кредитне картице за 2021. за поврат новца, награде и још много тога. Све подржано тоном штреберских истраживања. Погледајте победнике

Како функционишу трансфери биланса

Иако тачан процес преноса стања може увелико варирати, ево корака које генерално морате да предузмете када радите са главним издаваоцима:

1. Пријавите се за картицу са уводном понудом од 0% годишње на трансфере стања или користите понуду на картици коју већ имате. Да бисте се квалификовали за најбоље понуде, генерално морате да имате добар или одличан кредит (обично, ФИЦО резултати од најмање 690). Нешто што треба имати на уму: трансфери истог издаваоца генерално нису дозвољени. На пример, ако желите да пренесете стање са Цити картице, не можете га пренети на другу Цити картицу.

2. Покрените пренос стања. Ако ово радите на мрежи или телефоном, мораћете да наведете информације о дугу који желите да преместите, као што су име издаваоца, износ дуга и информације о рачуну.

Понекад се трансфери стања могу покренути и помоћу чекова погодности или вам издаваоци чекова шаљу поштом. Међутим, пре него што га употребите, прочитајте услове да бисте сазнали да ли ће се рачунати као трансфер стања и колика ће бити ваша каматна стопа.

3. Сачекајте да трансфер прође. Када се трансфер стања одобри, што може да потраје две недеље или дуже, издавалац ће генерално директно исплатити ваш стари рачун. То старо стање — плус накнада за пренос стања — ће се појавити на вашем новом налогу.

4. Платите стање. Када се то стање дода на нову картицу, ви ћете бити одговорни за месечна плаћања на том рачуну. А ако га платите током уводног 0% АПР периода, на пример, потенцијално бисте могли да уштедите пакет.

Штреберски савет: Дуг на кредитној картици није једина врста дуга коју можете пренети. Многи издаваоци такође дозвољавају власницима картица да пренесу друге врсте дугова - као што су ауто зајмови или лични зајмови - на кредитну картицу. Користите наш калкулатор да видите колико можете да уштедите

» ВИШЕ: Трансфери биланса: предности, недостаци и алтернативе

Назад на врх

Добре картице за пренос стања

Циљ трансфера биланса је уштеда новца, тако да желите да изаберете картицу која вам помаже да смањите своје трошкове. Идеална кредитна картица за трансфер стања долази са три велике нуле:

  • Уводна АПР понуда од 0% за трансфер стања.

  • Годишња накнада од 0 УСД.

  • Накнада за пренос салда од 0 УСД (или начин да се избегне плаћање такве накнаде).

Са таквом картицом, потенцијално бисте могли да отплатите свој дуг без трошења ни пенија на камате и накнаде. Картице без накнаде за трансфер данас су ретке, тако да ћете вероватно пронаћи само две од три. Ипак, картица без годишње накнаде и 0% уводне понуде за трансфер биланса је прилично вредна. Камате се брзо сабирају и често су много скупље од једнократне накнаде од 3% до 5%.

Важна напомена: Неке понуде од 0% АПР се односе само на куповине. Да бисте уштедели новац када прелазите преко дуга, требаће вам један са уводном промоцијом од 0% годишње на трансфере стања. Уверите се да картица за коју пријављујете ово нуди.

» ВИШЕ: Како одабрати кредитну картицу за пренос стања

Назад на врх

Да ли треба да извршим трансфер биланса?

Ако успете да отплатите износ за три месеца или раније, или не можете да се квалификујете за добру понуду од 0% АПР, отплата дуга што је пре могуће може бити најбоља и најефикаснија опција. А ако желите већи лимит и немате ништа против да платите камату, лични зајам би могао бити добар; можете се унапред квалификовати за један да видите колико можете да позајмите и коју камату можете добити пре него што прихватите понуду.

Али генерално гледано, трансфер стања је највреднији избор ако су вам потребни месеци да отплатите дуг са високим каматама и имате довољно добар кредит да се квалификујете за картицу са 0% уводног АПР-а на трансфере стања. Таква картица би вам могла доста уштедети на каматама, дајући вам предност приликом отплате стања.

Назад на врх

Шта је следеће?

  • Погледајте најбољи трансфер стања и картице од 0% АПР компаније НердВаллет. 

  • Да ли ће трансфер стања наштетити мом кредитном резултату?

  • 3 једноставна корака за одабир кредитне картице за пренос стања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here