Шта је рачун за управљање готовином?

Врхунски рачуни за управљање готовином Желите да упоредите ЦМА? Погледајте НердВаллет-ове изборе неких од најбољих доступних рачуна за управљање готовином. Погледајте листу

Иако се провајдери разликују по ономе што нуде, ево неких типичних карактеристика, предности и недостатака рачуна за управљање готовином.

Предности и мане рачуна за управљање готовином

Прос

  • Мање налога за управљање.

  • Веће камате од неких класичних банака.

  • Предности сличне текућим и штедним рачунима.

  • ФДИЦ осигурање на вашем рачуну, често обезбеђено преко трећих банака партнера.

Цонс

  • Могли бисте да пропустите улагања са вишим каматама, попут индексних фондова.

  • Штедни рачуни у онлајн банкама могу да понуди више камате.

  • Корисничка служба можда неће бити лицем у лице.

Које су предности ЦМА?

Поједностављено власништво над налогом. ЦМА може да поједностави ваше финансије тако што вам омогућава да обављате трансакције, зарађујете камату и понекад користите кредитну линију која је повезана са вашим инвестиционим хартијама од вредности без потребе да преносите средства између различитих рачуна.

Изнадпросечне камате. Неки рачуни за управљање готовином имају годишње процентуалне приносе који су већи од онога што нуди већина класичних банака. На пример, Беттерментов рачун за управљање готовином, Беттермент Цасх Ресерве, има 0.10% АПИ, док многе традиционалне банке нуде 0.01%.

Алтернатива текућим и штедним рачунима. Рачуни за управљање готовином често долазе са мобилним чековним депозитом, исписивањем чека, Федерал Депосит Инсуранце Цорп. осигурање преко трећих банака (понекад чак и вишеструко веће од уобичајеног покрића), плаћање рачуна, трансфер новца, постављање циљева, програми прекорачења и још много тога.

Ствари које треба размотрити о ЦМА-овима

Можда нећете добити особну корисничку подршку. Као и онлајн банке, небанкарски провајдери финансијских услуга који нуде ЦМА обично имају корисничку услугу на даљину како би могли да имају мање режијске трошкове и пренесу уштеде на своје клијенте у виду виших каматних стопа. Док технологија олакшава добијање виртуелне подршке, онлајн готовински рачуни могу бити изазов за људе који више воле интеракцију лицем у лице.

Банке, кредитне уније или други финансијски производи и даље могу имати више каматне стопе. На пример, Фиделити Цасх Манагемент Аццоунт нуди само 0.01% АПИ. Ако тражите снажан повраћај новца, размислите о томе да погледате НердВаллет листу најбољих онлајн налога са високим приносом. Ако желите да одложите своју уштеђевину на дужи временски период, размислите о томе да је уложите за још већи принос.

Да ли је ЦМА право за мене?

Ако сте љубитељ онлајн банкарства, велике су шансе да ће вам се допасти сличне функције које рачуни за управљање готовином нуде. Иако би корисничка услуга лицем у лице могла бити замењена виртуелном помоћи, уштеде у режијским трошковима омогућавају неким од ових готовинских рачуна да понуде натпросечне каматне стопе и поједностављене функције налога. Обавезно процените шта ЦМА нуди и које накнаде наплаћује пре него што повучете окидач за отварање налога.

Погледајте ове налоге да бисте започели:

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

» Ако су високе стопе приоритет, можете погледати и најбоље стопе штедње НердВаллет-а.

Други препоручени рачуни за управљање готовином

Фиделити Цасх Манагемент

Фиделити Цасх Манагемент рачун нема месечне накнаде или захтеве за минимално стање, а нуди надокнаду накнаде за банкомат и бесплатно исписивање чека. Фиделити-јев рачун за управљање готовином има ФДИЦ осигурање од 1 УСД.25 милиона, пет пута више од типичне покривености коју нуди већина финансијских институција. Међутим, 0.01% АПИ за овај налог није много висок у поређењу са другим препорученим налозима. За више информација, прочитајте нашу пуну рецензију.

Робинхоод Цасх Манагемент

Робинхоод Цасх Манагемент је карактеристика Робинхоод брокерског рачуна. Купци могу да зараде до 0.30% АПИ на неуложени новац, а купци могу да купују и подижу готовину помоћу Робинхоод дебитне картице. Код Робинхоод Цасх Манагемент не постоје минимални рачуни, месечне накнаде и накнаде за иностране трансакције. Прочитајте комплетну рецензију НердВаллет-а за више детаља.

Лични капитал Готовина

Лични капитал Цасх има 0.05% АПИ — 0.10% за клијенте који такође користе саветодавне услуге Персонал Цапитал — без накнада и минималног стања. Клијенти могу имати појединачне или заједничке рачуне, што паровима може олакшати заједничко управљање финансијама. Тренутно не постоји опција за готовинске депозите, подизање готовине или исписивање чека, али су подржани директни депозити, електронски трансфери и електронски трансфери. Прочитајте НердВаллет-ову комплетну рецензију Персонал Цапитал Цасх за више информација.

» За комплетну листу препоручених ЦМА-ова, погледајте НердВаллетову листу најбољих налога за управљање готовином.

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here