Шта је заједничка апликација?

Заједничка апликација вам омогућава да се пријавите на више колеџа широм САД.С. са једном стандардном апликацијом.

Личне податке и информације о школовању ћете унети само једном у Цоммон Апп. Затим се може послати у до 20 школа међу око 900 институција које прихватају апликацију. Сви факултети који прихватају Заједничку апликацију нуде четворогодишње дипломе.

Имајте на уму да често морате да платите за подношење заједничке апликације свакој школи. То је један од разлога зашто је добра идеја да пажљиво испитате на колико факултета желите да се пријавите.

Када се отвара заједничка апликација?

Заједничка апликација се отвара сваког августа. 1 за јесен наредне године. За школску 2022-23, отвара се августа. 1, 2021.

Рок за подношење заједничке апликације може зависити од тога који метод пријаве изаберете, као што је рана одлука или рана акција, као и од рока који одреди сваки колеџ.

Информације о роковима сваке школе биће видљиве на вашем Цоммон Апп налогу — који можете подесити на цоммонапп-у.орг — када га додате на листу колеџа на које се пријављујете. Многе школе имају редован рок за одлучивање око почетка јануара.

Осим ако се не пријављујете на колеџ са сталним пријемом, обично нема предности подношења пријаве што је пре могуће. Али ако почнете раније него касније, касније можете смањити стрес.

Које информације су вам потребне да бисте попунили Заједничку апликацију?

Стандардни део заједничке апликације захтева да доставите личне податке као што су ваше име и адреса, као и детаље о нивоу образовања који су достигли ваши родитељи и браћа и сестре. Иако није увек потребно, постоји и простор за дељење резултата тестова — укључујући напредни пласман, АЦТ и САТ — као и било које ваше ваннаставне активности.

» ВИШЕ: Како да платите факултет

Постоје и одељци за подношење личног есеја — упите за које обезбеђује Цоммон Апп — и унесите часове које сте похађали и оцене које сте добили. Иако није потребно да у почетку пошаљете есеј или своје оцене, неки од колеџа на које се пријављујете са заједничком апликацијом могу од вас тражити да то учините. Исти лични есеј се може послати у више школа.

Колеџи такође могу тражити додатне информације, укључујући писма препоруке од наставника или саветника, додатне есеје, ау неким случајевима и портфеље рада (често за уметничке школе или СТЕМ програме).

Заједничка апликација се такође може мало разликовати за оне који је користе као студенти за трансфер. И мање је школа — око 600 — које прихватају пријаве ученика за трансфер путем заједничке апликације.

Колико кошта слање заједничке апликације?

За период пријаве 2020-21, 49% колеџа који су прихватили Заједничку апликацију није захтевало пријаву за студенте прве године у У.С., према анализи НердВаллет-а. Од оних за које је била потребна накнада за пријаву, просек је био скоро 55 долара. У неким случајевима, накнада може бити 80 долара или више.

У зависности од ваше финансијске ситуације, можете се квалификовати за ослобађање од накнаде за пријаву на факултет. Неке школе ће се такође одрећи такси за пријаву за ветеране.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here