Шта је трошак присуства?

Трошкови похађања су процењени трошкови факултета у датој години. То су трошкови школарине и накнада, књига и потрепштина, собе и пансиона, превоза и личних трошкова и званични је број који одређује сваки колеџ. Понекад људи трошак присуства називају ЦОА.

Трошкове похађања можете пронаћи на веб страници ваше школе. Може бити наведено више ЦОА које се разликују по стамбеној ситуацији. На пример, цена за студента који живи у кампусу ће се разликовати од цене студента који путује на посао.

Трошкови похађања представљају пуну цену колеџа пре било какве помоћи — то је „цена налепнице“ школе.Међутим, многи студенти примају финансијску помоћ, грантове или стипендије и плаћају мање.

» ВИШЕ: 3 разлога да изаберете факултет на основу цене

Како се користи трошак присуства?

Факултети користе трошкове похађања да би одредили на коју финансијску помоћ имате право. Школе израчунавају подобност за помоћ одузимањем вашег очекиваног породичног доприноса, или ЕФЦ, од трошкова похађања школе. Ово представља максималну количину помоћи засноване на потребама коју можете добити.

ЕФЦ се заснива на информацијама које унесете у Бесплатну пријаву за федералну студентску помоћ или ФАФСА. Представља процену савезне владе о томе колико ваша породица може да приушти да плати за образовање, било из свог џепа или путем студентских кредита.

На пример, ако је ЦОА ваше школе 20.000 УСД, а ЕФЦ 7.000 УСД, онда су ваше финансијске потребе 13.000 УСД. Помоћ заснована на потребама може укључивати стипендије, Пелл грантове, рад-учење и субвенционисане савезне студентске зајмове, где влада плаћа камату док сте у школи.

» ВИШЕ: Шта је осигурање школарине?

Износ помоћи који добијете може бити мањи од ваших израчунатих финансијских потреба.

Можете добити представу о томе шта можете да очекујете да стварно платите користећи калкулатор нето цене који узима у обзир званичне трошкове похађања, ваш ЕФЦ и помоћ која је доступна у тој школи. Свака школа која прихвата савезну помоћ има једну. Користите нето цену да упоредите своје трошкове у различитим школама; Биро за финансијску заштиту потрошача има алатку за поређење трошкова присуства која ће вам помоћи у истраживању.

Да ли трошкови похађања утичу на студентске кредите?

Цена похађања утиче на износ студентских кредита који можете да позајмите. Не можете да позајмите више од трошкова похађања минус друге помоћи, а ваша школа говори зајмодавцима — владиним и приватним — на колико новца зајма имате право.

Савезни студентски кредити такође имају ограничења која нису повезана са трошковима похађања. На пример, зависни студент бруцоша може да позајми само до 5.500 долара у савезним студентским кредитима без обзира на потребу или ЦОА. Ако вам треба више новца након што достигнете ограничење савезног студентског зајма, можете попунити празнину другим ресурсима као што су породична штедња или стипендије или грантови засновани на заслугама. Можете подмирити било који преостали износ изнад тога приватним студентским кредитима.

Кључни појмови у овој причи

Трошкови похађања (ЦОА) су ваши процењени годишњи трошкови школе, укључујући школарину и накнаде, књиге и потрепштине, собу и пансион, превоз и личне трошкове. Факултети одузимају ваш очекивани породични допринос, или ЕФЦ, од њихових трошкова похађања како би израчунали максималан износ помоћи засноване на потребама коју можете добити. Очекивани породични допринос је износ који савезна влада процењује да ваша породица може да плати за колеџ.

Очекивани допринос породице (ЕФЦ): Процена савезне владе о томе колико новца ваша породица може да приушти да плати за ваше факултетско образовање. Школе одузимају ваш ЕФЦ од својих трошкова похађања да би израчунале максималан износ помоћи засноване на потребама коју можете добити.

Калкулатор нето цене: Алат који израчунава укупне трошкове колеџа — укључујући школарину, собу и пансион и књиге — минус све грантове и стипендије на које студент има право. Сви факултети који нуде савезну финансијску помоћ морају имати калкулатор нето цене на мрежи како би помогли студентима и родитељима да размотре трошкове из џепа.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here