Шта је кредит за изградњу кредита?

Зајам за изградњу кредита је дизајниран да помогне људима који имају мало или нимало кредитне историје да изграде кредит. Добар резултат чини одобрење за кредитне картице и зајмове, по бољим стопама, вероватнијим.

Зајмови за изградњу кредита не захтевају добар кредит за одобрење. Они захтевају да имате довољно прихода за плаћање.

Ови кредити могу бити добар избор за кредитне почетнике, али можда неће бити ефикасни за оне са постојећим дугом. Анализа Бироа за финансијску заштиту потрошача од око 1.500 потрошача, објављена 2020. године, показала је да су „учесници без постојећег дуга видели да се њихов кредитни резултат повећао за 60 поена више од учесника са постојећим дугом."

Како функционише кредит за изградњу кредита?

Кредити за изградњу кредита имају много назива, као што су „Кредити за нови почетак“ или „Кредити за почетак.„Не оглашавају се нашироко и углавном их нуде мање финансијске институције, као што су кредитне уније и локалне банке.

Ако вам је одобрен зајам, износ који сте позајмили чува се на банковном рачуну док вршите плаћања. Обично не можете да приступите новцу док у потпуности не отплатите зајам, што значи да сте у могућности да градите уштеђевину и кредит у исто време. Ово такође делује као сигурносна мрежа за зајмодавца који преузима ризик ако немате искуства са кредитом или лош кредитни резултат.

Ваша плаћања зајма се пријављују најмање једном кредитном бироу. Ваш кредитни резултат се заснива на информацијама у вашим кредитним извештајима, које састављају три главна кредитна бироа. Пријављивање ваших уплата помаже у изградњи кредита све док плаћате на време.

Праћење плаћања вашег кредита за изградњу кредита је кључно јер показује да сте у могућности да управљате кредитним рачуном. Модели кредитног бодовања ФИЦО и ВантагеСцоре посвећују највећу пажњу вашој историји плаћања у вашим кредитним извештајима.  

Сазнајте како је ваш кредит оцењен. Погледајте свој бесплатни резултат и факторе који на њега утичу, као и увид у начине да наставите да градите. Почети

Како управљати кредитом за изградњу кредита

  1. Изаберите праву врсту кредита за изградњу кредита. Потражите онај са плаћањем које можете себи приуштити. Проширивање буџета само ће повећати ризик да пропустите уплату и оштетите резултат. НердВаллет препоручује да изаберете износ зајма који је подношљив и рок не дужи од 24 месеца. Изаберите зајам који извештава о плаћањима сва три главна кредитна бироа.

  2. Плаћајте на време. Ако плаћате кредит према договору, добијате добре податке о својим кредитним извештајима. Али уплата са више од 30 дана закашњења ће такође бити укључена у ваше извештаје и може озбиљно да нашкоди вашем резултату.

  3. Пратите свој кредитни резултат. Користите веб-сајт за личне финансије као што је НердВаллет да бисте добили бесплатан кредитни резултат. НердВаллет ажурира ваш резултат сваке недеље; посматрајте укупан тренд свог резултата, али немојте бити опседнути ситним покретима.

  4. Одлучите шта ћете учинити са својим приходима од кредита, плус камате. На крају рока зајма, добијате новац - и вероватно бољи кредитни резултат. Ако је могуће, искористите тај новац као фонд за хитне случајеве. Чак и неколико стотина уштеђених долара може да вас изолује од неочекиваних трошкова који би иначе могли да доведу до дуга или пропуштених плаћања и штете.

Где пронаћи кредит за изградњу кредита

Кредитне уније или банке у заједници: Проналажење зајма за изградњу кредита може бити тешко. Један од начина да потражите је да на мрежи потражите своју државу плус „кредит за изградњу кредита“.” Зајмове за изградњу кредита можете пронаћи у оближњим локалним банкама или кредитним унијама. Кредитни синдикати обично имају услове за чланство, као што су живот у одређеном округу, рад за одређене компаније, богослужење у одређеној цркви или давање мале добротворне донације. Али они могу понудити најниже камате. Исплати се проверити.

ЦДФИ: Ако их ваша кредитна унија или друштвена банка не нуде, можете покушати са финансијском институцијом за развој заједнице. Ове организације постоје да помогну заједницама са нижим примањима, а у Сједињеним Државама их има око 1.000.

Онлине зајмодавци: Претрага на мрежи може да прикаже зајмодавце који нуде кредите за изградњу кредита. Међутим, није сваки зајмодавац лиценциран у свакој држави, па је важно то проверити. Поред тога, плаћања, услови и АПР се веома разликују.

Кругови позајмљивања: Једна пракса која се може користити међу породицама или пријатељима је план за изградњу кредита који се нуди преко кругова за позајмљивање. Непрофитни Миссион Ассет Фунд води програм круга позајмљивања. Учесници добијају бескаматне „социјалне“ кредите, а уплате пријављују кредитним бироима. Доступност је ограничена. Друге компаније такође нуде верзије кругова позајмљивања.

У таквим групама, по 10 учесника се слаже да уложи одређени износ месечно, а новац иде једној особи, на кружни начин, сваког месеца док сви не добију лонац новца.

Друге опције за изградњу кредита

  • Ако имате новац у банци, можда имате другу опцију за кредит на рате: зајам са деоницама или сертификатом. У том случају, депозит који већ имате у финансијској институцији је колатерал, а тај новац се замрзава док се кредит не отплати (или се може постепено одмрзнути како се кредит отплаћује). Дакле, ако имате средства на депозиту у малој банци или кредитној унији, можда би било вредно питати да ли можете да позајмите од њих да бисте помогли да поново успоставите свој статус. Други зајмодавци вам могу дозволити да позајмите у односу на вредност вашег аутомобила.

  • Ако је то опција, можете замолити пријатеља или рођака који има одличан кредит да вас дода као овлашћеног корисника на кредитној картици. Као овлашћени корисник, историја налога те картице ће бити додата вашем кредитном извештају. Они не морају да вам дају картицу, а ви не морате да наплаћујете – само то што сте повезани са њиховом одличном кредитном репутацијом помаже вашој.

  •  Обезбеђене кредитне картице су још једна добра опција за стварање кредита, али захтевају унапред депозит, обично почев од 200 УСД. Такође можете истражити алтернативне производе кредитних картица за које није потребан депозит.

Ако покушавате да изградите кредит и треба вам новац од зајма одмах (за консолидацију дуга, на пример), вероватно ћете морати да узмете необезбеђен лични зајам. То значи да зајмодавац нема колатерал, већ само снагу ваше кредитне историје на коју се може ослонити. Ако је ваш кредит оштећен или танак, плаћаћете веће камате, понекад и до 36%, што обично представља плафон код већине личних зајмодаваца који проверавају кредит.

Неки зајмодавци који ће вам одобрити необезбеђене личне зајмове без провере кредита уопште, али ти кредити на рате функционишу много више као зајмови до дана исплате. Зајмодавци можда неће пријавити плаћања кредитним бироима, што значи да нису корисни ако покушавате да изградите кредит.

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here