Шта је осигурање кредита?

Иако звучи као животно или инвалидско осигурање, постоји кључна разлика: кредитно осигурање вам ништа не плаћа; уместо тога, само обезбеђује да зајмодавац настави да прима уплате. На тај начин можете заштитити ваш кредит.

Не можете бити приморани да купите кредитно осигурање зајмодавца.

Зајмодавци вам могу понудити опцију куповине кредитног осигурања када се пријављујете за ауто зајам или зајам у капиталу аутомобила, кредит на рате без обезбеђења или другоразредну кредитну картицу. Банке и кредитне уније такође могу понудити ову опцију са својим кредитима. Осигурање кредита се такође назива „осигурање заштите плаћања“ или „кредитна заштита“.„Додатак о добровољном отпису дуга“ функционише на сличан начин; сви ови производи осигуравају да зајмодавац прима уплате ако нисте у могућности да их извршите.

НердВаллет не препоручује узимање кредитног осигурања ако већ имате традиционалну полису животног или здравственог осигурања која ће покрити ваше обавезе када нешто крене наопако. Истраживање група за заступање потрошача, као што су Центар за економску правду и Национални центар за право потрошача, показало је да су премије кредитног осигурања обично скупље од традиционалног осигурања, а исплате су мање када се поднесу потраживања.

Врсте осигурања кредита

Постоји пет главних врста покрића кредитног осигурања:

 • Кредитни век: Плаћа преостале кредите зајмодавцу у случају ваше смрти.

 • Кредитна невољна незапосленост: Израђује ограничен број месечних уплата зајмодавцу ако изгубите посао не својом кривицом.

 • Кредитна инвалидност (позната и као кредитна несрећа и здравствено осигурање): Израђује ограничен број месечних уплата зајмодавцу ако постанете инвалид.

 • Кредитна лична имовина: Обично се нуди у продавницама накита или намештаја, ова врста осигурања плаћа зајмодавцу ако је предмет који сте купили украден или уништен.

 • Кредитно породично одсуство или осигурање одсуства: Израђује ограничен број месечних уплата зајмодавцу ако морате да узмете одсуство са посла да бисте се бринули о члану породице.

Зајмодавац може да обједини различите врсте кредитног осигурања у једну понуду.

Колико кошта осигурање кредита?

Цена кредитног осигурања зависи од врсте кредита, врсте осигурања коју изаберете, износа кредита, рока кредита и државе у којој живите. Квалификујете се за то када вам буде одобрен зајам. На цену у великој мери утиче провизија коју осигуравачи плаћају зајмодавцима, чинећи премије кредитног осигурања обично скупљима од редовних премија осигурања.

На пример, држава Висконсин процењује да би зајмопримац који узме кредитно животно осигурање на кредит од 15.000 долара на рате платио 301 долар годишње. У.С. Владин уред за одговорност открио је да се премије за осигурање кредита на кредитним картицама крећу од 85 центи до 1 долара.35 месечно за 100 долара преосталог дуга. На салду од 5.000 долара, то осигурање би могло коштати 44 до 67 долара месечно.

За поређење, традиционално покриће животног осигурања у вредности од 250.000 долара коштало би између 141 и 491 долара годишње, у зависности од старости особе.

Ако одлучите да купите осигурање кредита, ваша месечна отплата кредита ће се повећати, јер ћете плаћати камату и на износ кредита и на додатну премију осигурања. За револвинг кредите као што су кредитне картице, премија се додаје месечном изводу и варира у зависности од вашег стања.

Да ли је кредитно осигурање право за мене?

Не препоручујемо осигурање кредита ако већ имате животно или инвалидско осигурање. Традиционално покриће је јефтиније и платиће вашој породици ако се нешто деси, уместо зајмодавцу.

Ако нисте сигурни да ћете моћи да вратите зајам, искористите новац који бисте платили за осигурање кредита за изградњу фонда за хитне случајеве. Чак и мало уштеђеног новца може вам омогућити да плаћате током празнине у запослењу или ако се суочите са неочекиваним недостатком.

Ниједна од ових опција можда није практична. У том случају, ево неколико ствари које треба запамтити о преузимању кредитног осигурања:

Опционо је. По закону, зајмодавци вас не могу присилити да купите кредитно осигурање да бисте добили зајам. Они могу захтевати да ваш аутомобил или друга имовина која се користи као колатерал буде осигурана, али од вас се не захтева да то осигурате преко зајмодавца.

То није укључено у цену вашег кредита. Зајмодавци ће објавити трошкове осигурања одвојено од годишње процентуалне стопе. (Припадници војске ће видети трошкове укључене у АПР зајма.) Премије осигурања би могле драматично повећати АПР.

То би могло учинити ваш кредит неприуштивим. Зајмодавци често пласирају кредитно осигурање потрошачима који имају ниске кредитне резултате. Неко са лошим кредитним резултатом - испод 630 - вероватно ће већ померати границе приступачности. Бескрупулозни зајмодавци могу вам агресивно продавати производе као што је осигурање кредита како би повећали цену зајма.

Следећи кораци

Федерална трговинска комисија предлаже да поставите ова питања пре него што се одлучите за куповину кредитног осигурања:

 • Колико је премија?

 • Да ли ће се премија финансирати као део кредита?

 • Можете ли да плаћате месечно уместо да финансирате целу премију као део вашег кредита?

 • Колико би била мања ваша месечна отплата кредита без кредитног осигурања?

 • Да ли ће осигурање покрити пуну дужину вашег кредита и пуни износ кредита?

 • Шта је тачно покривено? Шта тачно није покривено?

 • Да ли постоји период чекања пре него што покриће ступи на снагу?

 • Можете ли отказати осигурање? Можете ли добити повраћај новца?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here